![]() |
Arkadaş
düşündünmü kafesinden kaçmış bir kuşun bulutların arasında özgürce Kanat çırpışlarının sesini; Düşündünmü kırların arasında bir çiçekten diğer çiçeğe konan rengarenk Kelebeğin sevincini; Hatırlarmısın arkadaş bir zamanlar bizde o kuşlar gibi özgürce kanat çırpardık; Ama şimdi ise içimiz buruk kalbimiz kırık, Hatırlarmısın arkadaş çoçukluk çağımızda yaşıtlarımız misket oynarken Biz seninle cadde boyunca karanlığı delen gece lanbalarının altında Elimizde bira şişel |
Aşk Bilmecesi
Boynumu uzatırken urganlara Lacivert bir geceyi alıyorum koynuma Aşk, cellattır ilmek ören Adım atıştır yokluğa. Heceler dizilirken boğazıma Bir çırpıda çıkıveren bir hecedir aşk. O kuytu kimsesiz sokakların beslediği Baharların çiçek gibi devşirdiği Umudun bir çelenk olduğu Üç harfli, çok kanatlı bir devdir aşk. Bir kar soğuğudur alev alev yüreğimdeki Olmayan/Olmayacak bir sevgilidir aşk. Sızıların topak olduğu yürekte Dağlarda hiç açamayan bir çiçek |
Şehidime Mektup
Şehidim, canım Ey oğul Siperde karanlık düşerse bir an üzerine Şimşek gibi parlasın Sarıkamış'la Çanakkale Matarandan su düşmezse kurak diline Şahadet aşkına avucuna dolacaktır Fırat'la Dicle. Yiğidim, canımın canı ey oğul Topla, tüfekle değil bu millet ; Mangal yüreğiyle kazandı onca savaşı Dilinde varsa İman aşkı, yüreğinde vatan aşkı Güneşle yeni zaferlere uyanacaktır bu Vatan- ı Cennet. Şehit olursan ey oğul Sanma ki düştüğün yer taşla kurak toprak Kanını |
Şehidim
Kaybedilmiş bir künyedir; Vurulmuş Mehmedim'e ait Eksi 20 Derecede, Eriten yüreğidir, karları Boğazına düğümlenen her cümleyse; Yüreğindeki sevdasına ait..... Düğümdür; Kimine göre boğazda bağlanan; Kimine göre ise ; Cennet kapıları ardına açılan.... Alnından düşen iki damla sanma kanı Odur bayrağa veren asil rengi Toprak verimidir, Ananın, giden evlada akııtığı, Zemzemden asil gözünden damlayan yaşı... Rüyalar görür Mehmed'im Çatışma önceleri, Geceyi gündüze ba |
Şehit Vasiyeti
Gene hangi dua'yı okudun anne, Vurulduğum yerde güneş açtı Yine mi ağlıyorsun anne, Cennetime yağmur yağdı Üzülme anne ağlama, sırtımdan yedim kurşunu kalbimden değil. Öylece duruyor hayallerim, vatanım ********lere yar değil. İzin günümde be anam. Yârime mektup yazdım o gün. Kınalı ellerinin kokusunu özledim demiş, Bir kalp çizip içine de şafağımı yazmıştım. Birliğe döndüğümde erkenden yatmış, Gece beni bir üç nöbetine uyandırmaya gelen çavuşla Rüyamda seni |
Şimdi Yoksun
Bu yazdıklarım Amerika'da meydana gelmiş gerçek bir olaydan alınmadır. Bu şiiri yazan bayan sevginin değerini çok genç anlamıştır.Şiir çok uzun olduğu için sadece can alıcı yerlerini yazıyorum.Hiç birimizin sevmede geç kalıp üzülmemesi dileğiyle. Günlerce peşimden koştun,benden güleryüz bekledin, Ben sana hep kızdım,tersledim,sen yılmadın. Her sabah evimin önündeki ağaca çıkıp cama vurarak beni uyandırdın, İlgilenmedim,bağırdım,yüzümü çevirdim,hiç vazgeçmedin. ......... |
Dedem
Yine yoksun dedem. Sensiz geçen bir yıl daha, Senin olmadığın bir gün daha. Hep ağıtlar söylendi bu günde, Kuran'lar okundu Gene gözyaşı döküldü, Yine acı hissedildi yüreğimizde. Kim bilir ne zaman Diner bu acı? Kim bilir ne zaman söner Bu yüreğimizdeki yangın? Belki de hiç dede! Bizi bırakıp gittiğin günü Dün gibi hatırlıyorum. Zaten hiç aklımdan çıkmıyorsun ki... Sevgim hiç eksilmiyor ki... Günden güne çoğalıyor, Özlemim hiç azalmıyor ki... |
Dost'a Öğüt
Yarini ararken yaşlı gözlerle Düştüğün hallere gülesin gelir Hasretle beklerken, solmuş güllerle Umudun yellere veresin gelir Sıladan ümitsiz, gurbet gezersin Yollardan, dağlardan, kuştan sorarsın Aramakla geçen ömre yanarsın Her şeyden vazgeçip, ölesin gelir Hayat bu, bırakma kendini dostum İnsansın, yitirme sevgini dostum Sağlam dur, yıktırma bendini dostum Bakarsın gün olur, bulasın gelir. |
Acı Dost
Nerde o eski sözler, yaşanmış güzel günler Su gibi akıp kaybolup gittiler Dostum deyip hissettiğim sevgiler Bir anda yüreğimden silindiler En kötü günümde yalnız bıraktı beni düşmanım değil de dostlarım yıktı Nerde, nerde benim dostum diyenler Gerçekleri benden gizleyenler Yüzüme bakıp yalan söyleyenler Acımasızca terk edip gidenler En kötü günümde yalnız bıraktı beni düşmanım değil de dostlarım yıktı |
Nerden Bileceksin
Sen nereden bileceksin Seni nasıl sevdiğimi Uzayıp giden yolların Yüreğimde derinliği Ağrıyan kollarımın Dinmez halsizliği Bir sabahçı kahvesinin O hüzünlü atmosferini Çekerken ciğerlerime Sana yazıyorum Kırılgan şiirlerimi Sen nereden bileceksin Seni nasıl sevdiğimi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.