![]() |
Değer mi?
Dünya iki gülmek, üç ağlamaktır Servete, şöhrete, üne değer mi? Büyüklük kul olmak, bel bağlamaktır Kırk gece, bir ayyaş güne değer mi? |
Değmez
Safahat insanı eğlememeli Bu dünya bir kaşı sırmaya değmez. Ne iyi, ne kötü, söylememeli Bir deli gönlünü kırmaya değmez. Kim ister insanlık kendini yesin Ve lâkin kendini yediği kesin Siyasetin ilmi ne derse desin Yanında bir nebze durmaya değmez. Biriler ha bire taşlıyor gönül Kışınla savaşın başlıyor gönül Gökler bildiğini işliyor gönül Boynum kıldan ince, vurmaya değmez. Gündem hakikatsiz, meydanlar ersiz Çulsuzu haşlamak değil mi yersiz? Bir ayağı birisinden habersiz Taşın yamacına varmaya değmez. Her havadan çalan kaval gibiyim İçi boşaltılmış çuval gibiyim Yalınayak koşan hayal gibiyim Bana hiçbir şeyi sormaya değmez. Yanıp yakıldığın aşk çırasıysa Hasretin kaş ile göz arasıysa Gönlündeki yara yâr yarasıysa Bırak da kanasın sarmaya değmez. |
Deli Divane
Gönül hamt etmeli, günde bin kere Şükrünü bilmeyen ölü divane Dudak aç, bu ağız dönsün şekere Susuz pınarların seli divane Sevda girdabında terlerken al al Sustu Kızılırmak, haykırdı Aral Sahradan, semaya yükseldi meral Baktı insanlığın hali divane Söylemi berraktı, kalplere aktı Gönülde korlaştı, dillere çıktı Aklın gözü ile cihana baktı Gördü, kâinatın dili divane Diller nasıl zikretmesin, anmasın Gönül nasıl şükretmesin, kanmasın Çöller nasıl kavrulmasın, yanmasın Serin yaylaların yeli divane Aşığın gözünde yaş olabilmek Seni gören göze kaş olabilmek Gaye, sevdalıya eş olabilmek Hasret bahçesinin gülü divane Hükmün, adaletin, can katar cana Seni anlayana, seni duyana Bir seni bildiğim günden, bu yana Deli divaneyim, deli divane. |
Deli Gönül
Kalbin temiz ise ispat Et göreyim, deli gönül. Gece ayaz, buz üstünde Yat göreyim, deli gönül. Seni düşür sade bire Can veren o steplere Tatlı dili akreplere Sat göreyim, deli gönül. Eksilmiyor canda firak Sararmış, düşecek yaprak Nimetlerin özü toprak Tat göreyim, deli gönül. Artık unu serme ipe Daneyi tut, katma sapa! Kendi gözündeki çöpe Bat göreyim, deli gönül. Aşkı yükle acı dile Onunla yürü menzile Seher vakti bülbül ile Öt göreyim, deli gönül. İsyan etme, baş eğ ona, Gayret göster, kalma sona, Sende seni yine sana Kat göreyim, deli gönül. Öz girerse kutlu yola, Mevla yardım eder kula, Benlik putu başa bela At göreyim, deli gönül. Çölde çiçek açıyor bak Oğlun kızın kaçıyor bak Can kafesten uçuyor bak Tut göreyim, deli gönül. |
Demokrasi Ürünü.! ! !
Soyundan habersiz dolu her yanı Yetmedi mi kaçırmayın kaçağı Soygun, vurgun,talan ile vatanın Kemiğine dayamışlar bıçağı Zincire vurulsun kapansın yırtık Fakat namussuzluk kalmasın örtük Gafil olmak ayıp görmeli artık Millete kurulan bunca tuzağı Ehliyetsiz olan işini bulmuş İhtisası olan kenarda kalmış Başımıza amir diye oturmuş Devrin en azılı kösnük bunağı. Soyguncu, vurguncu ülkeye dolmuş Üstelikte kanun, ceza o olmuş Yalanın, talanın tadını almış Bulmuşken şu başsız baş avanağı. Hep git dedik, kovduk kovduk gitmedi Çaldı, yedi haramı hiç itmedi Sattı savdı, yedi içti bitmedi Hâlâ gözü beklemekte bu bağı Bunlar hiç olur mu Allah’a yakın Sakın ha! ! Bunlardan kendini sakın Fırsat kaçırmazlar görün de bakın Çünkü bunlar şeytanların ortağı |
Deprasyon
Yazı yok yüz yıldan beri, Kara kışa kaldık eyvah! Gömülmüşüz diri diri Bitmez düşe kaldık eyvah Sevda yavan, sevgi nursuz Gece kara, gün uğursuz Tarla çıplak, gök yağmursuz Yavan aşa kaldık eyvah! Deryada küreksiz kayık Çünkü kaptan değil ayık Altı sakal, üstü bıyık Çıkmaz işe kaldık eyvah! Lime lime dağılırım Elbet bilinmez olurum Söylemezsem boğulurum Boydah başa kaldık eyvah1 Biz bir başa evet dedik Kör savaşa evet dedik Yedi şaşa evet dedik Altı yaşa kaldık eyvah! Kim bakar gözün yaşına, Ya gözüne, ya kaşına! .. Kaleli toprak başına Bir baykuşa kaldık eyvah! |
Devam....!
Mazlum, zalim kadar cesur Olmuyorsa, zillet devam..... Ürkekliğe bin bir kusur Bulmuyorsa, zillet devam.... Olmak gerekmiyor katı, Sağlamsa çatılan çatı, Bağdaki ısırgan otu, Solmuyorsa, zillet devam... Neden susuyorsun? Hayret! Haksıza çat, göster gayret İnsanlar O Dost'tan ibret Almıyorsa, zillet devam.... Yol alınmaz, övgü ile Başarılmaz, sövgü ile Kafa-gönül sevgi ile Dolmuyorsa, zillet devam.... İşte sevda değilse bu.... Boşa emek, boşa hu hu! ! Bir insanda cihat ruhu Kalmıyorsa, zillet devam.... |
Devler Ve Cüceler
******* günleri boğmaya talip Sevdalar düşlere sığar oldular. Ahmaklar akıllı, aptallar galip Cüceler devleri boğar oldular Üç kez kazanıp da bir elenenler Kanatla yedi kat yere inenler Ayın kırk dokuzu, debelenenler Hayal ikliminden yağar oldular. Büyük başlar sevdamızı taşımaz Küçük başlar günü tutar, ışımaz Seher yeli bulutları kaşımaz Yıldızlar öğleyin doğar oldular. Ruh yoksa bedende değer mi eti? Dünya için terk etmem ben ahreti Neyleyim dünyada şanı, şöhreti Güneşler gönlüme ağar oldular. Bilir misin her mekanda ötmeyi? Aralıktan Ağustosu tutmayı Yılın dört mevsimi, on iki ayı Sülükler devleti sağar oldular. |
Dilek
Yirmilikte hovarda söz, Yetmişlikte diş olaydım. Görmeyene bir humar göz, Kut eline iş olaydım. Deseler yeryüzü sizin, Fayda vermez yoksa izin! Biçarenin kimsesizin, Çanağında aş olaydım. Gönüllerde bayrak alı, Umutsuza hayat yolu, Boğazına kadar dolu, Kör gözlerde yaş olaydım. Cevahiri cevher ana, Satar. utana utana! ! Şu gönlümü köşk tutana, Bir ağrımaz baş olaydım. Dalıp deryadan derine, Sevgi sunup her birine, Çöldeki serap yerine, Göz üstünde kaş olaydım. Hukuk yalan doğurunca, Doğru imdat bağırınca, Ve hak beni çağırınca, Kanatlanıp kuş olaydım. |
Diyemem
Kendime atlastan bir dünya ördüm Tül sarayda mutlu oldum diyemem. Atılan taşları yaralı gördüm! Taşın esrarını bildim diyemem. Dosta selâm saldım, olmaz oralı Boynum bükük kaldı, ciğer yaralı. Felek sillesini vurdu vuralı, Hakikate nazar kıldım diyemem Gözündeki yara gördü yâr beni Sitemliydi, yara sürdü yar beni Bir vefasız yâra verdi yâr beni Sahrada Leyla’yı buldum diyemem. Dünyanın kaç kulaç boyuyla eni? Gaye idrak etmek bu serüveni! Gecenin zülfünde gündüz güveni Ben bendeki pası sildim diyemem Dünyanın ahvali kor beni derde “Her hale tahammül göster” der birde Yaşamanın yalan olduğu yerde Kırk boşaldım, iki doldum diyemem. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:50 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.