![]() |
Gece Gündüz
Kan çanağı gözlerim Bakıyor donuk resmine Vakit ne olmuş Saat kaçı gösteriyor Yıllardan hangi yıldayız Kan olmuş gözlerim Yüreğimdeki kan Gözlerime vurmuş Kızıl görüyor her yanı. Gece, karanlık değil kıpkızıl olmuş Her gece devralıyor kızıl sakallı, Gardiyan gibi nöbeti Senden sonra hiç göremediğim günden Gece gündüz, başıma asker olmuş Beni bekliyorlar Sana bakarken kan çanağı gözlerimle. Ahmet Aksoy |
Gece Karanlık Ve Bir Kız
gece hükmeder karanlığa derin bir yalnızlık sürer kuytulara küçük bir kız uzatır kollarını yıldızlara ki yıldızlar tek ışıktır dağlarda işte bu yüzden uzanır uzanırda -tu-ta-maz- mesafe kıvraktır lastik gibi genişler yakın görünen aslında uzaktır uzak görünense yakın işt bu oyun sürer dağ başında gece karanlık ve bir kız arasında Ahmet Aksoy |
Gece Yağmur ve Bir Adam
bu gece bir yerlerde ..................yağmur yağıyor ve bir istasyonda ..............bir adam bekliyor gidecek yeri yok adamın .....................................evsiz gidecek yeri yok adamın ................ki yağmur sicim gibi işliyor tenine umarsız lakin adam üşümüyor ..........üşümeyi unutmuş görmeyi unutan insanlar gibi. Ahmet Aksoy |
Gece, Deniz ve Vapur Böceği
I gece vapurdayım ...karanlık ve deniz rüzgar püfür püfür üzerimde babamın montu ...altımda iş pantolonu babamı düşünüyorum ...........sonra da Nazım'ı bir şairin başka bir şairi ....düşündüğü gibi sonra Prağı, Varşovayı, Moskovayı .........memleket ev kadın çocuk özlemini ...zor şeydir hasretlik tuhaf bir böcek geçiyor yanımdan kaygılı ...belki açlık derdi belki karısı bekler yuvada ......belki de oda yalnız .................benim gibi II gece vapurdayım ...karanlık ve deniz rüzgar püfür püfür montumun yakası kalkık ......topuklarıma basıyorum serde efelik var .......havam otuz beş kuruş Nazım'ı düşünüyorum havam yerinde ...havamı satsam alan olmaz 02,10/07,05,2004 Ahmet Aksoy |
Ardışık değil ******* Ama yine de ard arda Senin için arası boş Bana sorarsan Yine de ard arda Arası boş *******. Ahmet Aksoy |
*******i Çıkma
*******i çıkma dışarıya Kaş göz işareti yapıyor yıldızlar sana Bak sonra kötü olacak Söndüreceğim yıldızları *******i dışarıya çıkma Çıkarsan mehtabı görürsün Ve içinden güzel dersin, kıskanırım Parçalarım ayı Ben yokken yanında *******i çıkma dışarıya Aklım sende kalmasın Erkenden yat uyu Ben öyle yapacağım Rüyalarda buluşalım Aman sakın geç kalma Yoksa kıskanırım kaldığın yeri Ahmet Aksoy |
Geçimsiz Rüzgar
geçmişini kaybetmiş bir rüzgar …nasıl savurursa yaprakları biz de öyle savurduk yılları öfkeliydik bize sorulmadan çağrıldık diye memnun olmalıydık yokluk cennetinden soruyoruz şimdiyse yanmak mı yanmamak mı? Ahmet Aksoy |
Geçirgen Aşklar
bir devrimin sırrını saklar gibi gözyaşları kesilirken ………..kendini kıran ayna kaç ulus eskir özgürlük için …………için yazgısıyla kaldırımüstlerinde fısıldıyor ………………yollar yollar ve ağaçlar açılan tabut sesleri düş ardına düşürmüş zamanlar bir devrimin sırrını taşır gibi ……..taşıdık birbirimizi kah ben senin ……kah sen benim sırtımda devrildik sulara umut şimdi; elimizde son ayna! Ahmet Aksoy |
Geçmiş II
kendine dolanan yılan …...şehvetinden kalma …………..kırıklık yankıma kurba kulaklı acım burkmadı ….cesedimle konuşmadın kanattığın yerde ..cennetimde bir eksik ..….cehennemimde bir fazla Ahmet Aksoy |
Geçmiş Mezar
ne zaman bir ölü geçse huzurdan ......kan tutuyor zamanı hafızann o derin kuyuları ...hançereden yüreğe uzanan ırmaklar bir sıkışır bir patlar volkan ne zaman bir ölü geçse huzurdan .........lav olur yakar hicran ve o kavuşmak korkusu Ahmet Aksoy |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:52 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.