![]() |
Değişiyor...
Hayal kırıklıkları çiziyor yolumu artık Cebimi deniz kıyısından topladığım taşlarla değil Yaşarken akan nehirden Arta kalanlarla dolduruyorum… Masum değil olanlar Etrafımdaki insanlar İlkokuldaki gibi çorbama kaşık atmıyor Mehmet,Ayşe… Tabağımı alıp gidiyorlar.. Arkama dönüp bakamıyorum korkumdan Daha ne kadar çok şey değişti acaba? Demekten korkuyorum Korkuyorum yalnızlığımı yüzüme vurmasından zamanın Öğreniyorum bilmemem gerekenleri Beni üzüyor bazı duyduklarım Kapatamıyorum kulaklarımı Acıtıyor içimi sonra İçimde yaşadıklarım Yağmur olup üşütüyor sonra da… Ben böyle yaşıyorum Yaşıyor muyum;bilmiyorum… Belki bir gün uzatırsın elini Çekersin beni kendi hayatına diye Bekliyorum… |
Değiştik
Sayfalarında hicran bestelediğim, ıssız raflarımın tozlu defterleri arasında buldum sana bu şiiri. Her satırında terk ettiğin yeri kanatan yalnız bir gencin buruk yakarışı yatıyor. Öylesine susuzmuşki o zamanlar sana, her gördüğünde kör olmuşcasına tozlu kiremit kokulu sokaklarda Önüne neyin çıkacağını bilmeden serseri savurgan bir sevinçle mutluluğun acı narasını atarmış. Hangi köşe başından dönse, karşısına çıkan ayrılığa meydan okurmuş gibi, ıslıklarına gizlediği gözyaşlarıyla Allah a ettiği duaları, Tükenmişliğine siper edermiş... Sen hiç bilmeyecek olsanda O en sevdiğiniz şarkıyı, Yüreğindeki soy ağacının kökü yapıp Saydam gözlerindeki nehirle sularmış. Tenine değilde terine dokunmaya çalışanlara inat, O en saf haliyle,Birgün sevecek diyerek Çöl ortasından topladığı gelincikleri yollarına serip Mahkum bakışlarıyla,yitik eylül akşamlarında seni beklermiş... Şimdi bakıyorumda Öyle bir vicdan bırakmışsınki bana, Kapımda küfür ettiğim dilenciler Avlusundan geçip gittiğim camiler Yüzlerini görmek istemediğim komşular Ve yarın öderim deyipte, Bir daha asla uğramadığım esnafların ızdıraplarını içtiğim içkileri, Benim değil senin günahların... |
Değmezmiş
Değmezmiş Sevdim Seni... Değmezmiş Özledim Seni… Değmezmiş Dedim Ya... Değmezmiş... |
Değmezmiş Be Gülüm
Dün evden çıkmadan yanıma üç tespih aldım gülüm, ilk tespihi ilk karakola düştüğümde komiser vermişti, İkinci tespihi ben ceza evindeyken kardeşim gibi sevdiğim arkadaşımın bana teselli tespihi ve son tespih de içki masasında abim saydığım kişinin bana ortam hediyesi diyip verdiği tespihti yanıma aldım ve evden çıktım. Aradan biraz zaman geçmişti karakola gittim, korkma be gülüm ortada şikayet falan yok komiser emekli oluyormuş onu ziyarete gittim, bir bardak çayını içtim vedalaştık giderken bana verdiği tespihi ona geri verdim ve çıktım. Aradan biraz zaman daha geçmişti ceza evine gittim korkma gülüm bu kez ziyarete, bizim arkadaş namus davasından içeri girmiş onu görmeye gittim görüştük biraz para bıraktım ve arkadaşımın bana verdiği tespihi ona verdim sıkıntıya iyi gelir dedim çıktım. Saat gece yarısını gösteriyordu eve gidiyordum bu kez parkın ordan gittim. Çocuklar içki masasını hazırlamış mezede yok yok oturdum, yanlış anlama gülüm bu kez içmiyorum oraya onlara alkolün nasıl bi illet olduğunu anlatmaya gittim biraz konuştum içmemelerini tavsiye ettim kalkarken de abim dediğim insanın bana verdiği tespihi masaya bırakıp kalktım. Eve geldim her zamanki gibi çekildim odama ve saatlerce oturdum. Eskiden yanımda içki şişesi elimde sigaram ve aklımda yarın çıkacağım mahkeme olurdu be gülüm ama şimdi yanımda sana ayırdığım ajandam elimde senden kalan bir tek resmin ve aklım da sen varsın be gülüm. Ben senin için işte bunları bıraktı gülüm sense sadece bir resmini bırakıp çektin gittin ama deymezmişsin be gülüm. İşte onun için acıyorum ya sana; Benim değerimi bilemedin be GÜLÜM..... |
Değmezmiş Sana
bugün, hep seni düşündüm, diğer günler gibi, ama gördüm, değmezmşs sana, niye mi? önce kalbimin anahtarini çaldın, sonra geri verdin, değmezmiş sana, beni benden ettin, içimdeki beni, sen ettin, hayattaki en önemli anahtarı, ilk sen verdin, değmezmiş sana, beni ben olarak sevmedigin için |
Değmezmişsin
Gençlik çağımda sen düşürdün ağına Dünya durdukça seninleyim diyordun bana Nasıl da inanmışım söylediğin yalanlarına Sen ne özlenmeye ne de sevmeye değmezmişsin Nasıl inanmışım o sahte sözlerine Nasıl kapıldım o mavi gözlerine Dili olsa da sorsam seninle gezdiğimiz yerlere Sen ne özlenmeye ne de sevmeye değmezmişsin Sen istedin diye seninle oldum Gizli sırlarının sırdaşı oldum Şimdi seni tanıdığıma binlerce kez pişman oldum Sen ne özlenmeye ne de sevmeye değmezmişsin Çirkin emellerinin oyuncağı ettin beni Bu oyunda ben figüran oldum sen de yönetmeni Tutmayınca senaryo çöpe attın beni Sen ne özlenmeye ne de sevmeye değmezmişsin Şimdi son pişmanlık neye yarar Her hatanın ağır bir bedeli var Bunu bana yapmayacaktın olmadı yar Sen ne özlenmeye.... Ne de sevmeye değmezmişsin.... |
Dejavu-Tik
Kaç zaman çaldın Cebimden Kaç mevsim kaçırdın Benden Hayatın çetelesini tutmuyorum artık... Veresiye haram Veresiye Veremem madam Veremem Veremem artık Gönlümü Korkuyorum Yıldızlarda unutmuşum aklımı Ve tutuyorum Yıkılmış umutların ardında yarınlarımı İnişli çıkışlı Bir grafik Durmadan tekrarlıyor kendini Dejavu-tik Ve git Kafamın tasını a(r)ttıran kadın Ve bit Solan yarınım Artık Biraz daha yandık Bu garip cehennemde Yada var mıdır bir cehennem Yada cehennem Ne(rde)? |
Delalet Anları
duyduğum gibi geldim o şarkıyı çalıyordu ellerin kalbimi çoktandır sana verdim/aşka verdim anla yanımdır yerin... sabahtan ve erkenden geldim bütün kapılar kapalıydı yüzüme tüm anahtarları çilingirlere verdim açılmasa da olur açılmaması gitmiyor artık gücüme çingene değildim aşıktım usandırdıysam da geldim deli gibi boşluklara tükürerek ağladım işte benden itiraf ağladım mecnuna öykünerek |
Deli
Mayın tarlasına düşmüş bir deliyim, hudutta; Gözüm, sekizinci renk ve dördüncü buutta... |
Deli
Ben oldum yol'unda dur gut, Elimde ise bir ut, Ut'un nameleri, Namelerdir sevda'mın şahit'i Şahit olun bana ut'um gibi, Seven yürek bulun bana ben gibi, Ben gibi olan biri, Olur, mu? Dünyada bir deli, Ben deli o deli, Olur, mu? Böyle sevgi… |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.