![]() |
Hatırla....
Hatırla o geçiş noktasında O mavi çizgi şeklindeki Bir görünüp bir kaybolan noktada Beyaz bir gelinlik giymiş Bir ucunda beni bekleyen Çok merak ettiğim Bir yaz rüzgarı kadar saf ve masum Ve sonradan gelen Geleceğim ile Diğer ucunda yuvarlanarak geldiğim Siyah.. Simsiyah mazim Bizi birlikte hatırla Arzu öldü Elem memnun Sevgi uçuk ve kaçık Aşk ne bir anlık ne de sonsuz Hepsini..hepsini benimle birlikte hatırla Şekilsiz bir şekle büründü Anlatılmaz bencillik hatırla Yüksüğünü kaybettim teyzemin Yamaları dikerken cumbada Şahmeranın hikayesini hatırla Arzuladığım Cennet cehennem arası bir şey Yani dünya yani yaşam Hatırla Elemim Seni bulmakla kaybetmek arası bir şey Yani evlilik Yani doğumlar Hatırla Sevgim Seni kıskanmakla unutmak arası bir şey Yani birleşmek Yani sarılmak Hatırla Çılgınlık tarifime sığarsa eğer Bu şirimi oku ve hatırla Özlemek fiilini Ve evlilik cümlesini Aynı şarkını güftesinde kullanmayacaktık hatırla Hatırla Bir sabahtı her şeyin olup bittiği gün İyi hatırla |
Havadisler Havagazı
Öylesine bir bozuk düzen tutturmuş gönlüm Bir bolşevik kadar soğuk yüreğim Bombardımanı bekliyorum sanki Zaman İkinci Dünya Savaşı trafiğinde Devran ne tarafa bilinmez içimde Gürültü etseler kızıyorum Gülseler ağlıyorum Bir izdiham ki sorma gitsin beynimde İşlek bir işkencede selamım Bir ses yıkıyor ortalığı Devir Zeki Müren devri değil amma Klakson mu klarnet mi bilinmez Ama hayli kangren Yinede çakırkeyf ediyor beni daha içmeden Çakıştık işte böyle duygularımla ben Onlar fakir ben hakir gözüküyorum Şu yakamoz seyrinde gülmeden Çapulculuk ediyor ayaklarım Altı delik bir ayakkabı Ve baş parmağımın yer elması gibi fırladığı O rengi siyah teni beyaz çorabım Kumsalın o pudra şekeri örtüsüne Ve yaz sıcaklarının ağdalı tortusuna Aldırmadan özgürce Aftosum olmuş ay Güneş ağlamaklı ihmal edilmekten Çarpım tablosunda takvim Çarçabuk geçiyor zaman İhtiyarlıyor suretim O sırsız aynalara bakmadan Daha dün Gelmiştik buraya sanki Sanki daha dün gelmişti bahar Havadisler havagazı Ateşle yaklaşılmaz alim Allah Hayal hanemde tükendi herşey Şimdi Yanlız Yanlızlık var |
Havai Fişeklerim Senin Olsun
Üzerine kuşandığın kahkaha Dökülürken yüzünün en hüzünlü makyajından Aşkı dilim dilim vermekmidir mutluluk? Her bir sayfasında bir asır yaşanan ömrüm Senide atınca heybesinin en gizli köşesine Huzur bulacakmıdır bir musalla taşında Çekiliverilen cezve,ateşe sürülen kahve Olduk en masum ihanette Taştıkça büyüyorsun içimde Gönül yangınlarımdan habersiz Suratsız bir şeytana benzeyen yarın Dün zaten şöhreti sönmüş eski bir yıldız Mavi harelere bezenmiş bugünüm Zamanın neresine koyayım seni ömrümün? Şaşırdım,bocalıyorum merdiveninde Pamuk ellerine mavi gökleri döksem Olmazsa.. İndirsem ağlarmısın? Işıklar söndüğünde korkmak ne çare Yağmur tıkırtıları fareye benziyor sadece Işıkları yaktığımda burda olacakmısın? Yoksa o yağmur tıkırtıları gibi yavaşça uzaklaşacakmısın? Sana sorduğum bütün sorular cevapsız kalıyor bedeninde Geldiğin gibi gitme... boş,sahipsiz,yanlız ve huzursuz Bana bırak gel-gitlerini Havai fişeklerim senin olsun |
Havai Yalanlar
Genlerine işlemiştir Havai yalanlar Yalanla yatar Keraneci Yalanla kalkar Kahvaaltı Yalandan ballı börektir Ve suratında Çil çildir Gerçek Yalanlar Gerçeğe dönüşünce Yalancıktan Montuna sarınır Ruhsuz adam Kotu düşer Belinden şehrin Ağası Atsız kalır Çiftliklerin |
Hayal Kırıklığı
Seversen beni Üzülürsün demiştim Olmadı.. İnanmadın... Hayal kırıklığı İflah etmez adamı Gelip geçmez bir kalemde Yağmurlarla silinmez izleri Bir kitap gibi Okuduktan sonra Kaldırılmaz raflara Seversen beni Ezilirsin demiştim Hayal kırıklığımın ağırlığında Zigzaglarımda bocalarsın Kaybolursun demiştim karanlıklarımda Bu şuursuz alemde Ağladıkça erirsin insafsız Düşünmelisin Şu sevgiyi yeniden Sen onu bırak en iyisi O seni terk edip gitmeden |
Hayal mi görüyorum
Hayal mi görüyorum İstanbul yıldız yıldız Kız kulesinde bir kız Ağzında kenger sakız Hayal mi görüyorum Elimde beyaz mendil Başımda kırmızı fes Çiçekçiden Salacağa Yürüyorum bir nefes Hayal mi görüyorum Gece bitti bitecek Bu yaşta bu sevdaya Kuşlar bile gülecek Hayal mi görüyorum Şaşkınım derya deniz Rotayı şaşırmışım Siz bana gülersiniz Hayal mi görüyorum Gençlik gerimi geldi Yoksa şu İstanbul'da Garip bir şair mi öldü |
Hayat Bu
Al,kavra,kuşan İç,göm,defnet Hayat bu Senin hayatın Ne yaparsan yap İster harca İster biriktir İster sat misyonerlere İster al azrailden İster yudum yudum yaşa İster gece gece İstersen hiç soluk alma İzle yanlızca kendini Kırılmış aynalardan Senin herşeyi ile İhaneti sevdaları Hayalleri umutları Ve düş kırıklıkları ile senin Hayat bu.. Sen neresindeysen ben ordayım Sakın unutma... |
Hayat Mutfağı
Bir kavanoza dönüşeceğim Ve bir rafta yerimi alacağım Hayat mutfağında Hayat mutfağında Pişiyor insan Sıarsı gelince Dökülüyor kavanozdan Tane tane En güzel yemek olmak için Haydut suratlı sevdalara Piştiğinde anlıyorsun Bir hiç olduğunu Bir kaşık yemek gibi Sinsi bir yanlızlığın boğazından İniyorsun midesine Gülünç bir komedinin Kavanozunu özlüyorsun Hayat mutfağında Sen hayatın En garip mutfağında Duruyorsun...... |
Hayatın İfadesi
İlk karşılaştığımız an Akşam güneşi batıyordu Heybeli adasından Kara bir trenle bitirdik hasretimizi Son demindeydi yaz Yapraklar sararmamıştu henüz Yosunların ve iyotun kokusun duydum ilk önce -Ve sonra bir daha hiç duymadım- Haydarpaşa Garı'na inince Bir gece başlamıştı Bir İstanbul gecesi Her adımı bir bir heyecan Bir hayat ifadesi |
Hayli Zaman Olmuş
Biliyormusun? Fesleğenler kurudu penceremde Seni beklerken Dün şöyle bir aynaya baktım Konsolun önünden geçerken Şakaklarıma ak düşmüş Yanaklarıma derin çizgiler oturmuş Deme ki hayli zaman olmuş Sen büyük şehre gideli Gözlerimde hareler var şimdi Bakışlarım gölgeli Bir saka kuşu ötüyor penceremde Sensiz *******imin karanlığında Çok uzaklarda... Yıldızlar bölünüyor Gururlar yıkılıyor Ve... Bir adam yanlızlığına ağlıyor Duyuyormusun? |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:02 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.