![]() |
Katık
Hazırdır kalıpları Figürlerle işlenir yollara Omuzu dayar dallara Kollarla dizilir halkalara Al kepçeyi de katık hazırla At,kat iyice harmanla İşte tam kıvamında Oldu ekmeğine hazır katık Yoksa nasıl durulur ayakta Ümit Fatma Uçar |
Kavak
Şu kavak nasıl direniyor rüzgara Dikelmiş etrafı seyrediyor yine Bakınıyor dikine,dikine Bekliyor ne zaman esecek diye Sana imrendim kavak İniltilerini duysamda Büküldüğünü,görsem de Sen yine hep dikildin hemen Sana özendim kavak bunu senden öğrendim Direnmek gerek Ümit Fatma Uçar |
Kederın Kokusu
Kederin kokusu var Bu akşam sahil boş Deniz kokusunu yutmuş Martılar mayhoş Gider ayak şaşırmış güneş Bulut gölgesini dağıtmış Deniz ıssız Sahil sis Daha dün martılarla dalgaları konuştuk Giderken güneşin peşinden koştuk Tüm ahali bende coştuk Dün akşam sahilde ne hoştuk Ümit Fatma Uçar |
Kendime
Ağlarım kendime Silemem gözlerimi bile Sellerim içimde Kabarır denizle birlikte Taşarsa götürecek beni de Ümit Fatma Uçar |
Kendimi
Bir kayıp iki telaşla Arınıyorum Arıyorum Görenlere duyrulsun Hükümlüyüm Telaş yok Seri değilim Yıllar önce Sıcak sıcak düşlerde Soğuk bir mahzende Öldürmüştüm Sadece kendimi Ümit Fatma Uçar |
Kendimi Bildim Bileli
Şu dünyada kendimi bildim bileli Hep yoruldum üzüldüm çok ağladım az güldüm Zor şartlarda geçti ömrüm ne sevindim ne mutlu oldum Hep yoruldum üzüldüm çok ağladım az güldüm Çarkı devran hiç bana yüz vermedi hep ters baktı. Günümü gece yaptı balıma zehir kattı Talihim yardım etmedi bana dur emri verdi Hep yoruldum üzüldüm çok ağladım az güldüm Zordur geçim çekilmez yaşamın şartları Çiçek toplayıp bal yapmayı beceremez her arı Direnmek çalışmak düşüp kalkmak cesur kişinin karı Hep yoruldum üzüldüm çok ağladım az güldüm Üzülm muhlis im yetmişe yaklaştı yaşın Bu vefasız alemden kim memnun ki sen kaldın İşte her kes gibi sende burada bir misafirsin Hep yoruldum üzüldüm çok ağladım az güldüm 1992 Mehmet Muhlis Fırat 1926-1996 Ümit Fatma Uçar |
Kendini
Tanıdı nihayet kendini Aynasına bakmayınca Nerden bilecek ki fendini Silkelense arada bir Dökülecek maskeleri Ümit Fatma Uçar |
Kepçe
Hey gidi kazan kepçesi Bana mı çeyrek ölçeğin Dolup taşarken birilerine Bana hep kıt verdin Yalattın kimilerine Senden taşaçak kadarını Şişirtip çıkardın göklere Beni süründürdün yerlerde Yedirdiklerinden artana Lütuf mü diyeceğım Saraylarına bekçimi duracağım Yok artık yağma Emeğin elinden tutacağım Ben isteyeceğim sen vereceksin Ümit Fatma Uçar |
Kır Çiçekleri
Menekşe,gelincik,nergis,kardelen Küsmüşler bana kır çiçekleri Yanlız kalmışlar Sevgisiz bırakılmışlar Vefasızlığa isyan etmişller ardımdan Bilseler onları ne çok özlediğimi Onlar gibi güzellerini bulamadğımı Bilseler onlara sevdamı Bu koca şehirde yanlızlığımı Onlara özlemimi Ümit Fatma Uçar |
Kır Sümbülü
Esmeden aç esmeden Poyrazlara görünmeden Mislerini savurtturma Sakın kimselere Ben sebeplenmeden Baharda aç baharda Mevsimini değişmeden Deniz kıskansın Mavini benden Eflatunu dikmiştim Gönlüme zaten Gitme ne olur bana görünmeden Bitme ne olurbana görünmeden Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:51 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.