![]() |
Uçma uçurtma zamanıdır sevdalı baharlara
bir metre kare uçurtma kağıdına çaldım tüm renkleri çizdim içimden geçen, tüm çılgın ritimleri kuyruksuz, boynu uzun, hav olsun tüyleri güneşi andırır yanakları, topraktan rengini alır kanatları, süzülürken taçlı turna mavilere, bulutları koşturuyor önünde. yedisinde, yetmişinde, on beşinde, yüreği büyük insan çıkarır duygularını yapıştırır dünyalı olan, turna kuşunun kanatlarına, salar gönlünü, mavinin koynundaki sonsuzluğa uzun, up uzun, bir ipin ucunda ki uçurtma uçurtmada. parmaklarımdan beslenir damarları. her nefes alışımda kanatlarını çırpar havalanır umutları. dansederken rüzgara karşı sevdalı türküler çağırır Anadolu'dan, çığlık çığlığa özgürlüğe koşan rengarenk ruhlar arınmakta uzun boynu selam eder , özgür bıraktığın kalbin kanatlarında. vurgunlar...! vurgunlar...! boynu, kanatları, ruhu. kırıktı, buruktu yerde, sürünmekten renkleri bozlaşmış,yanakları sararmıştı. bir uçurtma kanadında yaşamayı tattı sende sevdalı. yanakları pamuk pamuk, gıdığı al bir nokta, ruhum turnada, turna uçurtmada. es..! rüzgar, es..! durma..! dur..! yağmur, dur..! yağma..! vurma..! vurmayın..! vurmasınlar...! uçurtma, uçurtmam, uçurtmalar, dansediyor havalarda kısa ömürlü baharlarda. yüreğin, uçma, uçurma zamanıdır sevdalı baharlara......... 27.05.2006-antalya-uçma uçurtma zamanıdır- Nazan İzmirli |
Uçuk kaçık düşler
uçuk düşlerim pembeye boyadı karlarımı. tüm kaçıklıklarım pamuk şeker tadında sende saklı. ......uçuk ...............kaçık ........................düşler sende ki ben bende ki sende donmakla erimek noktasında gizli kaldı. 23.03.2006-uçuk kaçık- |
Ulvi sonsuzluk
çıplak ayak, kızgın kum. terketme zamanı, bedeni ruhtan. yeşil sevişirken deniz mavisinde teslim olmalı, ulvi sonsuzluk gök mavisine. 11.06.2006-ant-çıralı-ulvi sonsuzluk- Nazan İzmirli |
Uyan!
yaralı bir zümrüdü anka ölmek üzere uyan! istese de gitmek sıcak ülkelere yenik düşmüş rüzgarın sesindeki ahenge kapıların karlara gömülse de aç gönül pencereni al onu içeriye belki! senin de üşümüşlüğün son bulacak gagasında gizli son buz zerresi avucuna düşünce uyan! 27.01.2005 |
Uzak! uzaklar......!
bir tutam toprak, bir yudum sevgi, kadeh kadeh aşk şarabını, sabırla demle. yoğur özlemlerinle özgür yüreklilikle kokun, terin, nefesinle şekille. söz....! razı geleceğim bahtıma şu an olduğumdan farklı bir yürek koyabilirsen ortaya. uzak.....! uzaklar......! bu yürek seninle demlendi yıllardır......zamanla....... ne farkeder ki uzaklar....... nehirler değilmi kıtadan kıtaya hayat veren, birbirini görmeden seven.........! ..vazgeçemeyen.......! zamanla.......! ben çöllerde toprak sen dağların buzlu suları uzak ! uzaklar....! ...........sevilir ...................zamanla ...............................ulaşılınca. bu yürek seninle demlendi yıllarla. 28.03.06- uzak! uzaklar! Nazan İzmirli |
Uzandım tek tek anılara
izlememiştim bu şehri bu kadar derinlikten dingin nasıl huzur veren sessizlikti maviden maviye süzülüyordu hükümdar yeşil, turunç bahçelerinden falezler çekiyordu tılsımına bir çekiç bir urganla geceyi ıslatan yağmur, dağları yalamıştı adeta. bir çingenin eteğinde rakseden dantele bezenmişti vadiler kardelen köklerinden çözülüyordu buzullar dokunuyordu ovalara,boğa çayında ısınıp uzanıyordu akdenizin saf kıyılarına, senli anların bir gün doğumuna serçelerin seher senfonileri çınlıyor kulaklarımda, sevgilim hatırla. mavinin yüzü kızardı mahçup batışında günün pembe beyazdı bulutlar, torosların zirvesinde takılan bir gelin edasında; uzandım tek tek anılara, senli yaşanmışlıklara ivme kaymetmeyen, zamandı göz pınarlarımdan sedefi alev alan denize koşan dağların inişleri, zirvelerin sonsuzlukla buluşmasıydı sınırsız güzel ötesi bir ruh hali ile; şişti gözlerim,dudaklarım çekildi sızlayan içime. kabaran göğsümdü o an seni düşündükçe........ |
Üşüyorum-Fethiye
adsız kuşlar gecenin içinde karşı kıyıdan yükseliyor yorgunluk kahkahaları karanlığı delercesine. koyda uyuyan tekneleri titretiyor ışık selinin yakomozları. ince bir gitar özleminden ağlamaklı yıldızlar kayıyor şovalye adası üzerinde herşey seni anımsatıyor tek bir dilek.....................sen olan uyuyan enginin nefes alışlarında seni arıyorum tuzlu tuzlu.............. seni özlüyorum............................ titriyorum..................................... sıcak gecenin içinde adsız kuşlar öttükçe sensizliğimden üşüyorum,üşüyorum,üşüyorum.... Nazan İzmirli 10.09.2004-fethiye Nazan İzmirli |
Var olan
yazılmış,çizilmiş senaryodan ibaret bir torba pazıldır hayat. oynar durursun renk biçim karmaşısında. guruplandırırken adımların hızlanır koşarcasına. sök,boz,yap parçalar ve sen yerini bulana dek. sonra; as duvara hayran hayran bak aslında var olan yarattığına. 24.02.2007-ankara- Nazan İzmirli |
Ve dünya hala dönüyor
yıl 1994 Sudan aç. umuda emekleyen çocuk ve akbaba zihinlerde kazınan tek gerçek hatıra yıl 2006 Filistin savunmasız. ölüme doğan sayısız çocuk geleceğe gülümseyen tek acı gerçek. petrol ve dünya ve dünya hala dönüyor..... 17.07.2006-ant- Nazan İzmirli |
Veda
sevmedim vedaların hüzün kokan yalnızlıklarını. leylakları bıraktım sana salkım salkım mor vedalar bahar koksun ki sen hiç bensiz kalma. 09.05.2006-ank-veda- Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:04 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.