![]() |
Gölgem ol ve beni izle
Kimselerin bilmediği yerlere -Ne güzeldir ıslak kıyılar şimdi- Gülerek gidelim seninle Ben senin gölgen olayım Durarak koşarak hep arkanda Görülmedik yerlere savrulayım Her çekip gidişinde Ben hep senin yanında Ayaklarının izi Çorabının alacalı yeşili Kafandaki düşünce Yüreğindeki karasevda Düşlerindeki uzaklar özlemi Kim derlerse beni göster çekinme Hırçın uzak denizlere Açılmak istediğinde Bilerek isteyerek güvenerek Her zaman beni bağla yedeğine |
Akşamlar mı?
Akşamları hiç sevmem Yalnızlığa boğar beni Denizler mi? Denizleride hiç sevmem Nefesimi keser benim Yağmurlar! Yağmurlar öylemi? Yalnızlığımı alır götürür denizlere Saflığı,saflığımı getirir bana Peki ya gözlerin! Gözlerine bakamam Yanıltır beni o saf bakışların Aldanırım tekrardan sana ve terk edişine Ama; ama ellerin öylemi? Bir kış rüzgarında ısıtır içimi Ve tekrardan hatırlatır bana Seni; Seni ne çok sevdiğimi... |
Bir gün bitti güneşin kaybolduğu an,
Ümitler gerçekleşmedi vakit yine oldu akşam, Hüzünlere karıştı ümitler, dondu bakışlar. Akşamlar bir günü daha bitirir, Akşamlar karanlığı getirir. Kuşlarda yuvalarına dönüyor akşam akşam, Akça pınarın suyu havuza doluyordu, Bir ağaca yaslandım, içimde burukluklar. Akşamlar hep karanlıkları getirir, Akşamlan ömrü bir gün daha tüketir. |
Severdim kentlerin yağmuru bekleyişini
Eskimiş bir limana sarılan çocuksu bulutların bıraktığı hüzünleri, Ayaküstü yaşama bağlanan yüreklerin çığlığında yazılan Kayıp şiirlerin gözyaşlarında kaybolan Yalnızlık bekleyişlerini Korkuyla bir olup uçan kuşların kanatlarına Ve bambaşka bir dünyanın bambaşka yaratıklarına, Bıraktığım bir iz gibi sis dolu *******in karanlığında, Severdim, Ellerine sımsıkı sarılırken umut dediğim yarınlarına Umutsuzluk içinde diz çökerken Ve bir hüznü getirip boynuma dolarken, Kimsesizce yaşadığım ve yaşlandığım çıkmaz sokakların Takvim yapraklarına yenik kıyılarından sessizce geçerken, Ağladığım sayfalarda,bir oyun gibi çocukluğumu karalarken Severdim elbet yağmurların kentimi özleyişini, Denizde kaybolan ayışığının renginden kaçarken gölgelerim, Ve ben insan olduğumu anlamışken,anlatamamışken sana Yazamamışken, Dokunamamışken böylesine özgürce ellerinin sessizliğine Öpememişken dudaklarının sınırlarıma vuran kıyılarından Özleyememişken, Ve şafak rüzgarlarında, Hiçbir düşünceye yakalanmamışken bir başıma, Severdim derdim,öncesi olmayan öfkelerime bıçaklanıp Dönerdim yalınayak çıplak yalnızlığıma, Bomboş bir sayfada aranan küçük bir nokta gibi Ötesinde ne sırların saklandığı batık bir kalyon pasında, Çürümemişken daha ayaklarım, Ve koparılmamışken kollarım, Dinlemekten yorulmayacağım sevda şiirlerini Hep severdim, Hep özlerdim,gözlerim önüne bir bir sıralanan Bir bir kaybolan gölgelerin matlaşmış ayrıntılarını Ve ben Senin olduğumu *******ce Sana böylesine kolay anlatamamışken, Severdim çıkmaz sokaklara yağan yağmurların sesini Dinlerken sessizce, Ve ben,adammışım insanmışım kendimce, Yarına bugünden daha yakın, Bugüne yarından daha uzak, Küçücük bir noktaymışım,yalnızlığın ıssız caddelerinde Bu kentte, Yağmurlu bir çıkmaz sokakta, Son kez bakarken gözlerine,yüreğimin donukluğundan Tanıştığımız gibi bir akşamüstü kaldırılmışım.... |
Çok geç anladım, o yalan aşkını
Sayende oldum bir sevda şaşkını Bana yaptığına layık değildim Küstürdün gönlümü, gel al aşkını Kimbilir daha ne canlar yaktın sen Perişan kalbimin sebebisin sen Görünme gözüme, hatırasın sen Küstürdün gönlümü, gel al aşkını Senin için ne hayaller kurmuştum Rüyaymış hep, boş yere avunmuşum Karıştı gerçeğim, hayalim, düşüm Küstürdün gönlümü, gel al aşkını Gün gelir de Engin için ağlarsın Kenar köşelerde arar sorarsın Kanmam gözyaşına, bilsem pişmansın Küstürdün gönlümü, gel al aşkını. |
Bir aşk uğruna dalgalanırsın nazlı nazlı göklerde
Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak Hem göklerdesin hemde içimizdeki atan kalblerde Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak Büyük bir olayın sembolü şehitlerimizin kanısın Bize kahraman şanlı dedelerimizin yadigarısın Türkiyemizin güzeliliği şöhreti ve şanısın Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak Gece demez gündüz demez vatan için dalgalanırsın Şehitlerin bağrında mehmetçiğinde gönlünde durursun Hudutlarımızın semalarında güzelliği sen olursun Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak Bağrına basmışsın kanımızla gökdeki ay yıldızı Korkma severek veririz uğrunda canımızla kanımızı Hür milletiz çekinmeden dalgalandırırız bayrağımızı Seninle öğünüyorum gururumsun ey al bayrak Allah korusun düşürmesin seni düşmanların eline Dalgalanmasın birbaşkası yurdumda senin yerine Seni hor görenler kahrolsun batsın yerin dibine Seninle öğünüyorum gururumsun ey al bayrak |
I
Uzanıp ısırıyorum elma kokulu Mayhoş dişlerini kızın Uyumlu türküsü o anda Bozuluyor ağaçkakanın Bir dal düşüyor başıma. II Seriyorum yere kollarını Başının altında Göğsü nakışlı güz ayları Sökülüyor dikiş yerinden Gizli bir ibrişim Turuncu rengiyle sarıyor ortalığı Gül ve lale kokusu Bir kuşun taçyaprağına Sokulup uyuyorum. III Anı gibi geçip gidiyor Yürüyüşünde güz dalgınlığı Gülüşü kaymağı balı Süzülüp akıyor yollara Ben düşlerimi topluyorum Gidiyor o döküle saçıla. |
Bana sevgiliyi çok gören tanrım
O güzel gülleri sen yaratmadın mı? Hep cefa çektiren, canımı yakan Güldeki dikeni sen yaratmadın mı? Bana insanlığı sen öğretmiştin Güzeli sevmekten korkma demiştin Dünyada gönlünce yaşa demiştin Bunca çileleri sen yaratmadın mı? Bu isyanlarımdan utanıyorum Umudum tükendi saklamıyorum Yüzüm döndüm sana, yalvarıyorum Al beni, ölümü sen yaratmadın mı? |
Bir hırsız gibi, kalbimi çaldın,
Sen olmasan ben yaşayamam ki. O kalp benim, onu sen aldın, Vermezsen eğer, yaşayamam ki. Zaten gözlerinle büyüledin, Neden kalbime dokundun ki? Al buda ömrüm, bunu da al git, Kalbim olmadan yaşayamam ki. |
Seni inanamayacağın kadar çok seviyorum çiğde
Gelsen ve bana sarılıp alsan ruhumdaki acıları Bedenimdeki ızdırapları Gözlerime saklanan gözyaşlarımı döksen Avuçlarıma Kanatsan dudaklarımı Ve sonra hançeri Çıkarıp Yarsan bağrımı Aylardır arzuladığım ölüme kavuştursan Beni İnan zoruma gitmez Ölümüm senin elinden olsun Gün geçtikçe sana olan bağlılığım Artıyor Bağrımı yakıyor *******i uyuyamıyorum Gündüzleri yaşama adapte olamıyorum İnan seni ölümüne seviyorum çiğde Gel ne olur Gel ne olur AL CANIMI ÇİĞDE Seni çok seviyorum 05.06.07 |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:39 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.