![]() |
HASRET...
Ya bu hasret Ya bu özlem Ya bu sevgi neyin nesi Ya da bu lanet nereden geldi Kim istedi Kim bu kadar üstüne titredi Ya bu aşk nereden çıktı şimdi Kim arzuladı böyle bir şiddeti Şiddetin böylesi kimin arzusu Kimin hediyesi bu Kimin hangi tarihte verdiği; Herhangi bir mutluluk öyküsü Hiçbir sevda tarihi Hiçbir tarihin buğusu Gözlerde yalnızlık anlamına Sevda adına yazılmış Hangi şiirin uyak ölçüsü |
beni bir uçurumdan aşagıya atarlarsa
ve ben o ucurumdan aşagıya duserken bir dala takılırsam ve o dal sen olursan aşagıya dusup olmekten degıl GÜLÜM senin kırılmandan korkarım.. yazan : (unutulan) Cihan ARIK |
Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma
Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... |
Bütün karalıkları aydınlatan bir sevda...
Ve ışıl ışıl bir yürekte Ölümsüz bahar ülkelerinin dağlarını Mesken tutmuş bir eşkiya. koparıyor bir bir çiçekleri Savuruyor göklere Ve kudurmuş ağzı salyalarını akıtarak Deşiyor birinin kökünü daha Ölüm Ölüm Ölün..! ! ! ! Hepiniz aşıksınız..... Nefret ediyorum aşıktan. Lakin aşk sonsuz baharda..... Değişen sadece bedenler sonsuza dek bahar Ve her baharda bir aşık olacak.... H.D Hüseyin Doğan |
Gördüğüm boş bir çerçeve idi
Kenarları küflenmiş Bir köşesi kırılmış Anlaşılan sahibi Çıkarmak için resmi Uğraşmış bir hayli Yatıyordu içinde Kimbilir kimin resmi Hangi mazinin eserleri Eskimişti bayağı Çerçevenin bana anımsattığı Bir aşık ki çok bedbaht Terkedilmiş, yaralanmış Kanadı kırılmış, Uçamayan bir kuş gibi Üzgün, Mecnun gibi deli Bir kendime bakıyorum Bir çerçeveye Ne kadar da benzeşiyoruz diye Onun da içi boş, benim de O da güzel günler görmüş, |
Şiir yazmak kolaydı başlarda
İlk gün aşk ve öteki gün ayrılık Yazmak hiçte zor olmadı Kalemim hiç bitmezdi benim Tükenmez sanırdım aşklarımı Tükenmez sanırdım kalemimi Aşık oldum ve şiir yazdım Hiçbir zaman şiir yazamadım aslında Şiire sempatim vardı Yazma ihtiyacım belki bundandı Ama şiir böyle yazılmazdı Sadece aşklar olmazdı ilk dörtlüklerde Ki kerem olmazdı son satırlarda Ve son kelime hep aslı olmamalıydı Şiir aşktı, yaşadığın her türlü aşktı. Aşk çok zor olmak |
Bilmiyorum
Uykusuz *******imden Selamsız doğuyorsun sabahlarıma Bir selamın adı mı olur Sevdiğim Yollarına Sevda çiçekleri seriyorum Ezip geçiyorsun Gülün güle kastı nedir bilmiyorum Gece rüyalarımda gülüyorsun Gündüzlerimde güneşim ol istiyorum Sen surat asıp geçiyorsun Karanlığın yüzü mü olur sevdiğim Sevgi yağmurları olup Damla damla akıyorum Sen şemsiye tutuyorsun Sırılsıklam aşık olsan Kötü mü olur sevdiğim Hep soruyorum kendime ‘Neden |
Karanlık gökyüzünde ışık gibisin
Aşık olan bülbülün gülü gibisin Kalbimin içinde taht kurmuş gibisin Uğruna gönül verdiğim sevgilimsin Sevgi bende bir hayalken ümit oldu Toprağım çorak iken güllerle doldu Mutluluk dallarıma bülbüller kondu Yoluna yürek koyduğum sevgilimsin Dünyamın varlığı, anlamı sensin Bu kıraç toprak sensiz nasıl yeşersin Gülüşün essin baharım neşelensin Yanında sevda olduğum sevgilimsin |
AŞK sevginin yankısıdır,
Ne söylersen onu duyarsın! Aşkta sen ve ben yok... Gerçekte sade sen varsın! AŞK bir sevgi denizidir, Fazla açılırsan boğulursun... Ne kadar alttan alsanda, Bir gün gelir koğulursun... AŞK bir sevgi güneşidir, Fazla durma yakar seni! AŞK bir sevgi yumağıdır, Onu ancak ören bilir... Kalbin kalbe durağıdır, Birbirini gören bilir... AŞK büyük bir fırtınadır, Gönülden gönüle eser... |
Sanma ki kıskanmıyorum seni
Bu sevgi kıskançlık değil Anlatmak öyle zor ki inan Ben seni ayrı güzellikte sevdim. Sevda desem değil Aşk desem hiç değil Ya nasıl bir sevgi bu desen Onu anlatmak mümkün değil...... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.