![]() |
Yıllar yılı yanımızda
Kavruldun yağımızla. Hiç bu böyle kalır mı, Biraz geç de olsa Göreceksin hayatın sana da güldüğünü, Sabret yoksa. Nasıl mı? Topraklarda tohumlar vardır Karlar altında kış boyu, Kış geçer, bir bahar günü Çiçek açar tozpembe, Tıpkı öyle. |
küçük şehirde yaşayan büyük insan
sen söylencelere itibar etmemeyi benliğindeki onmaz yaralarla belledin kim ruhundaki alabora olmuş duyumsamalarını yeniden yüzdürebilir şehir ki Atinadan beri tutsaklığın metaforu özgürlük bitmek tükenmez varlığın üçüncü şahıslar tarafından onanması yanılsamasını alaca karanlıkta seçmeyle başlar sen deli aygır değimli ki gallop hayalinle yanıp tutuşursun yol bu zincirlerini kırmakla başla hiç tereddütsüz ölümün ağzına bırakı verdi |
Desem ki vakitlerden bir nisan akşamıdır
Rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini Ormanların en kuytusunu sende görmekteyim Senden kopardım çiçeklerin en solmazını Toprakların en bereketlisini sende sürdüm Sende tattım yemişlerin cümlesini Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin. Desem ki... İnan bana sevgilim inan Evimde şenliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en e |
Taraftar cinsimi dile düşürdü
Hakemden farksızım seni sormalı Kaderim olmadık ele düşürdü Kalemden farksızım seni sormalı Kendimi rakibim sayıp yenerim Yoktur meziyetim yoktur hünerim Güneş diye etrafında dönerim Alemden farksızım seni sormalı Susadım su yoktu kan içtim tastan Müthiş gol olurdu attığım pastan Gelmedin bir türlü çıkmadım yastan Matemden farksızım seni sormalı Ağlayan nar benim gülense ayva Az kaldı ölmeme yapılsın helva Dünyada yok bizden başkası |
Ürperen yaralara çıplak
Havaların değmesi Acır. Korkunuz nerdeyse Bir şey söylenecek, bir şey sorulacaktır. Sekiz sokak önceden sezmeniz Adımlar yöneldi, Bir daralış gönlünüzde Ortalık karardı. Anla sıkıntımı geç git dost, Nedendir sorma. Gür bitkiler altında bir benim için akar Alıngan, onurlu İstemez görsünler saklı su. |
Sen, şu evvelce de yazdım:
Siyah gömleğinde ince... Olmuyor ki ha deyince Hayat bütün bütün zalim. Devran döner. Âdem-Havva üstüne, Dünya evlilikle baki. Ama hayat dedikleri Güçleşmekte günden güne. Seni, beni üzen dertte Çarpar bir milletin kalbi, Halkın çoğu bizim gibi Bunun lafını etmekte. Geçer, hepsi geçer elbet; Daralmış gönüller ferahlar. Gelir o eski sabahlar, Memleket eski memleket. |
Yıllar yılı yanımızda
Kavruldun yağımızla. Hiç bu böyle kalır mı, Biraz geç de olsa Göreceksin hayatın sana da güldüğünü, Sabret yoksa. Nasıl mı? Topraklarda tohumlar vardır Karlar altında kış boyu, Kış geçer, bir bahar günü Çiçek açar tozpembe, Tıpkı öyle. |
küçük şehirde yaşayan büyük insan
sen söylencelere itibar etmemeyi benliğindeki onmaz yaralarla belledin kim ruhundaki alabora olmuş duyumsamalarını yeniden yüzdürebilir şehir ki Atinadan beri tutsaklığın metaforu özgürlük bitmek tükenmez varlığın üçüncü şahıslar tarafından onanması yanılsamasını alaca karanlıkta seçmeyle başlar sen deli aygır değimli ki gallop hayalinle yanıp tutuşursun yol bu zincirlerini kırmakla başla hiç tereddütsüz ölümün ağzına bırakı verdi |
Desem ki vakitlerden bir nisan akşamıdır
Rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini Ormanların en kuytusunu sende görmekteyim Senden kopardım çiçeklerin en solmazını Toprakların en bereketlisini sende sürdüm Sende tattım yemişlerin cümlesini Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin. Desem ki... İnan bana sevgilim inan Evimde şenliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en e |
Can yoldaşım olmasa olmasın
Yanlızım diye hayıflanmasın Eğilmiş üstüne gökyüzü masmavi Bir anne şefkatine müsavi Üç adım ötede deniz Dosttur, ne öfkesi ne durgunluğu sebepsiz Bir derdin varsa açılabilirsin ağaçlara Ağaç yaprak verir sır vermez rüzgara Ve kış yaz Dalda kuş eksik olmaz Dağ başında duman Yanlızlık nedir göreceksin öldüğün zaman |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:12 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.