![]() |
Eskimez Beyitler 13
Dünya bir gurbet, âhiret ise anavatandir. Ölüm yolculuguyla bu hasret son bulacaktir. ****** Meyvedeki tohum, sonsuzluga gebe. Topraga dü$en insan meyve vermede. ****** Insana neden gem vurulmami$, neden hayvanlik ediyor insan? Hayvana neden yular takilmi$, neden insanlik ediyor hayvan? ****** Sogukta donar, sicakta yanarsin. Insanoglu sen, cenneti ararsin. ****** Yutmak varken yutulur muydu hayvan insana, $ükürsüz yutarsa, dönmez mi insan hayvana? ****** Tonlarca agirligi ta$ir dünya. Dünya altinda insan, üstte güya! ****** 'Dünya' diyorlar, 'bozulmu$! ' Hayir! Insanlar kudurmu$... ****** Dünya i$ler tikir tikir. Insan i$ler takur tukur. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 15
Insan sucludur, yalan söyledi diye. Yine sucludur, dogru söyledi niye! ****** Temiz mi temiz ya$ayan Türkcemiz. Cöz, öz dilimiz ya$atir tertemiz. ****** Kitap; canim, cigerim, her $eyim. Onlar olmazsa, ben hic bir $eyim. ****** Parlatiyor yüce Hitap'i, ilim durmadan dönünce. Gencletiyor $anli Kitap'i, zaman gelip gectikce. ****** I$te ilk ve son sözüm: Kur'andadir her cözüm. ****** Yüz cevirdi insanlik Kur'andan, Kurtulamadi gitti buhrandan... Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 16
Edebiyat ariyorum edebiyat. Kar$imdan geliyor sefiliyat! ****** Ümid, ak toprak ak. Yeis, kara toprak! ****** Kiral köle olur, yüce cüce. Bir kac yavru dünyaya gelince. ****** $iir, insandan sizan bir kir. Bu kir, Kur'ana giden fakir. ****** Rüyada ya$arim ya$amadan. Her olacagi yazmi$ Yaradan. ****** Bizi biz edemez, di$imizdaki parti. Icimizde kurarsak, kurtuluruz belki. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 17
Bütün sporlar yari$ta Seyrediyorum stadyumda Ilân ediyorlar birdenbire: Bütün sporlar Namaz'da! ****** Namaz, ruh ve beden sporum. Onunla Mirac'a cikiyorum. ****** Ukbâdaki yaz, Dünyadaki Namaz. ****** Midem, 'aciktim! ' der, feryad eder. Ruhum, be$ ögün günde Namaz yer. ****** Ruh ve beden banyom Namaz, Mirac'tan inen bir niyaz. ****** Müslümanlar astronot, minareler füze, Mirac ise Ay'dir. Müslüman olanlara bir abdest ile be$ vakit Namaz farzdir. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 18
Otomobil oldu at, at otomobil. Istiyorum tezek dökmeyen at/om-obil. ****** Göz, görür mü ki gözünü. Görsün, gözünün gözünü? ****** Doktor ve ögertmenim oruc. Süper sihhat-egitim sonuc. ****** Yumurtayi herkes kirar, cok kolay. Icerden kirar civciv, yapar olay! ****** Avrupa ikidir: Biri kitapli, öteki kitapsiz. Hesapsizliktan ho$lanir nedense bizim aydinimiz... ****** 'Yarim doktar candan, yarim hoca imandan' Yarim aydin eder, insani insanliktan... Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 19
Ne zaman yaratmaya ba$larsak biz hürriyeti, O zaman bizim olur ellerin cumhuriyeti. ****** Üzmez beni di$ zayiflik. Yeter bana ic $i$manlik. ****** Aydin karanlik olmu$, karanlik aydin; Mumla aranir oldu, yüz mumluk aydin. ****** Sefâhatin a$ki genclik, genc onun soyadi, Akli ba$a getirir, sefâhatin tokadi. ****** Genclik, tekrar dogmayacak bir güne$. Sonsuz nar ve nur doguracak bir e$. ****** Gencliginde ihtiyar olan cileke$, Ihtiyarliginda olacak bir güne$. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 2
Rabb'e. Bir $eyin her $eyi kâinatla bizde'Sin. Her $eyin bir $eyi Muhammed'le sözde'Sin. ****** Kâinat yazilmi$ aruz vezniyle. Ölcmü$ bicmi$ Elif, Muhammed'iyle. ****** Eflâk sazda en büyük Senlen: 'Olmasaydin Sen, olur muydum ben? ' ****** Gelmeyecek bir daha Muhammed gibi muhabbet, Tütecek O, ümmetinin gönlünde hasret hasret! ****** Bütün insanlari dizsek üst üste, Yine yeti$emezler Muhammed'e... ****** Sevda Cicegi, Sevda Cicegi, Sen'sin eflâkin günü, güne$i! ****** Bir tek Gül var, her gün gülen: Kokusu Muhabbet'den gelen. ****** Rabb'e: Istemem beni Sen'den edecek $öhret. Isterim, beni Sen'len edecek kahret. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 20
Gök yüzünü Rahmet aglatirken, Yer yüzünde güler ot ve diken. ****** Bir kumar gibidir faiz. Oynamak degildir caiz. ****** Hakikatin kanadi sag ve sol, Tek kanatli kartal alamaz yol. ****** Dinsizse egitim fensizse, Anar$ist yagar ülkenize. ****** Hesap isterim ben hesap, Istemem hesapsiz kitap. ****** Sirf halk icin ya$ayan, ya$ar kendi icin. Kendi icin ya$ayan, yanar icin icin. ****** Eger Allah icin olursa kulluk ve ya$antin, I$te o zaman her iki tarafi da kazandin. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 21
Erkegi erkek yapan disidir kadin. Cennette 'huri' olacak senin adin. ****** Bu zamanda kimmis en büyük mütefekkir? Gösterecek birgün, zaman en büyük müfessir! (Zaman, onun 'Bediüzzaman' oldugunu gösterdi.) ****** Kâinat insanin ici, ici disi. Hepsi Allah'in isi, yok bundan disi. ****** Karsi karsiya gelse iki ayna. Ortasina giren, gelir oyuna. ****** Eksi ve arti esittir aynali carsi. Bu carsida hersey birbirine karsi. ****** Kâinat eksi, âhiret arti. Biri birisiz olur mu tarti? ****** Kâinat büyük insan. Üretir kücük insan. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Eskimez Beyitler 23
Zaman esittir hareket. Insan en azam bereket. ****** Nakkas nakista, nakis bakista Bakis savasta, savas barista. ****** Irk, esittir, bir bölü yüzkirk Siyahla bilinir beyaz irk. ****** Bismillah'tan cikar fikir, zikir, sükür. Bizim Türkce'de buna denir tesekkür. ****** Kalp, fosforlu Ilâhî rozet, tabii künye. Naksetmis onu Nakkas, 'kendince' sag yöne. ****** Fikir varsa zikir, zikir varsa vardir sükür. Fikrettim, bizi Sen yarattin, ya Rabbi sükür. Bati Berlin, 1980-85. Hüseyin Avdic |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:41 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.