![]() |
Sebebi Sheakspeare 'den
bir akdeniz akşamında İstanbuldayım bin bir insan kalabalığı anılarımda. bir yaz gecesi rüyası hisarda başına taçlar takarlardı çiçeklerden uçuşan elbiselerinle pembe mavi eflatun ortancalar gibiydiler periler İstanbul18 yaşımın muhteşem şehriydin sen müziği kulaklarımdan gitmeyen zamanlarımın romansını yaşatırken bir Rumeli Hisarı konserindeyim anılarımda gene aynıydı elbiselerim o yıllarda şimdi Antalya ve saçlarım kısa hani var ya Aspendos'ta müzik *******i yıldızların bir yaz gecesi rüyası tekrarı yaşanacak belki aynı tadların ucuşacak mı peri kızları anılarımın pembe mor ve maviler hatırlayacak mı beni ben medcezirlerini yaşarken antik çağların gene Sheakspeare inletecek mi şimdi bin yıllık yüreğimi... örselenmişlikleriyle kalbim inanmamışlığı gercekken beklentilerimin aldatılmışlıklar süzülecek gözlerimden biliyorum o gece için ben şimdiden ağlıyorum gene müziği dolacak taşlara romansının sesinden en güzel aşk rüyasının izinden yapamıyorum hayalsiz gecmiş hisar *******inden biliyorum bütün aşık olmalarımın ve acılarımın anlaşılmamışlıklarımın sevgilim sebebi Sheakspeare 'den Mehtap Müzik Sanat Aspendos ve Antalya 15.06.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Sebebsiz
bugün ben herşeyden bir dem bır zevk ve meşk almak istedim bugün ben herşeyden gül kokusu aşk ve anlam almak istedim bugün ben herşeyden feyz sevda ve nükte almak istedim bugün ben herşeyi karman çorman ettim ben neden nedenlerden bu kadar ürktüm sevgilim neden benlerden ya sen senlerden düşündüklerimiz bir türlü bilemedim kimlerleydin kimbilir nerelerden gelirken ben nerelerdeydim bugün ben herşeyden hiç birşey alamadım sevgilim düşünemediklerimizden sessiz sessiz sebebsiz... yağmurlu havalardan gereksiz bunalımlardan... 04.01.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Sen
Göz yaşların dursun sevgilim hatıralar uzaklarda ben senin tam yanındaydım bir nefes sesinden yakın ama sen uzaklarda bir ben bir ben bir ses bir nefes bir şarkı bir senfoniydin yaylı çalgılarda dışarısı buz gibiydi sevgilim karlar ulaşılamazlıklarda sen şehrin öteki yakasından da uzakta bir ben vardım keskin yalnızlıklarda ve sen sen o uzak ya da üstünde buz tutmuş şarkılar olan ayda gök yüzündeki artık yıldızlarda yalnızlık senfonileri çalarken yakomoz izleri karlı göz yaşlarım billur billurlarımın buz olduğu anlarda sen vardın sen Nevin Kalafatoğlu |
Sen Neredesin
her gün doğumunda bensiz deniz ve sensiz rüzgarların izi yok bu şehirde yalnızım sicacık bir özlemsin bende gözlerine dolmuş gözlerim nefesinin sesini özledim sen neredesin gene gece gene bu şehrin ıssızlıklarına sarıldım sensiz umutlarıma şarkılar yazıyor sessizliğin seni dinliyorum martı kanatlarında soluk soluğa sicak nefesin sen neredesin 01.01.2007/ İSTANBUL Nevin Kalafatoğlu Nevin Kalafatoğlu |
Sen Sabah Ol
bu gün oldu bak saattine günün yarın oldu artık bakma saatine günün ben sabah oldum sen uyku sen sabah oldun ben uyku bu gün oldu artık bak saatine gün içime doğdu içinden akşam oldu git uyu ben gece olacağım yeniden sen sabah ol bana hiç görünmeden... 26.12.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Seni
aşığım sana dudağın döktüğü nağmelerden olmalı aşktan yıldı gök yüzü indi şimdi yıldızlar bilirmisin her deniz gecesine tutuklu yakamozdular onları günler boyu toplamıştım oysa çakıltaşlarımdan kaydı yalnızlar elini tuttuğum an anladım gözlerine vardım dokun uslarıma demiştim hatırlarsan dokunabildiğin kadar aşığım sana gün batımlarını unutabilecek kadar ince nüansları kaybetmişliğim acıtsada seni sev beni bekle aşkın dökülen gül yapraklarını kucakla yalnızlığıma ortak aldım ben seni unutma gök yüzünde kaybetmiştim hiçlerimi çoğaldım sana gözlerime bak ve anla sadece sevdiğimi içimdeki mor dağlar gibi seni 11.05.2005 Nevin Kalafatoğlu |
Seni soluklarımdan kovuyorum...
orta yerindeyim gecenin gecenin üstü geçmiş gecenin altı gelecekmiş sabaha bir şiir kaldı bir ben bir güneş gecenin sesini soluyorum denizin rengine çok var yıldızlardan az biraz aydan hilal kırptım ufkun çizgisi bir hayal gözlerim beyaz seni soluklarımdan kovuyorum... 3.2.2006 SİDE Nevin Kalafatoğlu |
Senin için
içimde ne fırtınalar gece seni bekledim ince ince hece hece sızılar sararken bedenimi ben senindim yoklugun bir kördüğüm varlığın hasret dokunuşlarındaki meşk ve içimdeki infilak işte sana anlatamadığım aşk kıskançlığındaki sesin yorgun vurgun benimsin sen sevgili sen benim ruhumsun 05.04.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Senin şiirini okumak
dalmak bir mısra arasına sana varmak o ince düşüncelerinin kapılarında beklemek açılması için berduş olmak sözcüklerinde dudak izlerinden göz süzülüşlerine varmak şiir okumak sesinin tınılarında duyarak dinlemek içgüdüselliğini kalem izlerinde dans ettiğim anlarda seni tanımak şair senin yürek sızılarına dolanabilmek değilmidir senin şiirini okumak anlamak tekrar tekrar tekrar Nevin kalafatoğlu Nevin Kalafatoğlu |
Seninleyim
gözlerin tüm saflığınla içimdeydi gece içinde bir seyyah gökten gelen dudakların yumsak ve içtendi gece içinde bir dokunuş sözlerin sıcak tüm yıldızları parlatacağım senin için demiştin yıldızlar içindeyim günün aydınlığı çökerken ikimize seninleyim Nevin Kalafatoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.