![]() |
Gaflet
Kendini bilmemiş, aşk yeşermiş Gaflet kurbanları yatar ha yatar Kalabalık, bir birliğe ermemiş Ukâla kendini satar ha satar Dakikam işkence, zamanım heder Bu anlamsız hayat ne kadar gider Zillet batağına boğaza kadar Gömülmüş yüksekten atar ha atar Gaibe can yürür, dertlenmez miyim? Ovayı kan bürür, dertlenmez miyim? Dertlileri görür dertlenmez miyim? Derdim cümle dertten beter ha beter Hudutlar hovarda, kapılar ersiz Gözleri ufuğa takılı, fersiz Öteler ötesi sesler habersiz Nefsinin esiri batar ha batar Baş tacı olursa hayâsız hiçler Boyutsuz betonda sürünür açlar Şuursuz, zamansız sürerse göçler Yası çekirgeler tutar ha tutar Yükselme yok ise amaçlarında Unun adı yoksa umaçlarında Çiçekler solunca yamaçlarında Evlerde baykuşlar öter ha öter |
Garip Yolcu
Garip yolcu yüce dağın belinde Bakışları göğü deler görünür. Yıldızlar koynunda, kalbur elinde Şu samanyolunu, eler görünür. Çelik gibi kızar, mum gibi erir Bir an bin yıl yolu, bir anda yürür Bir an saniyeyi, yıl kadar görür Bir an muhabbeti, böler görünür. Bir an dev kesilir, destanlar yazar Bir an hayal, bir an düşlerde gezer Bir an mutlak zordur ve zoru bozar Bir an da defterden siler görünür Zaman sessiz akar, su harıl harıl Cahilden uzak dur, alime sarıl Ve davran, gayret et, yormada yorul Bir an hakikate, güler görünür Ruhsuzun merhemi sürülse sızlar Bir an kışa döner, baharlar, yazlar Bir an aç kurt olur, çakal boğazlar Bir an kuzusuna, meler görünür Su akar, yer yedi renge bezenir Araştıran bilir, bilen kazanır Hasta inledikçe, gece uzanır Bir an gözlerine neler görünür |
Gaye! !
Son uyku denilen şey, uyuyup uyanmamak. Yaşamaktaki gaye, debdebeye kanmamak. Güneşe postu serip, hilali kucaklayıp, Gaye, günsüz uykuda, güneşlenip, yanmamak. |
Gece Kuşları
Gününü gün eden gece kuşları Zihin yormamızın engelidirler. Cehlin en utanmaz ele başları Sana varmamızın engelidirler. Sevgi yalım yalım, aşk deli rüzgâr Olmazsa, gün solar, ******* doğar Gece başlayınca şafağı boğar Hayal kurmamızın engelidirler. Gün doğar, gün batar, gün günü kovar Her gecenin mutlak bir gündüzü var Çoğu mazlumları başından savar Derdi vurmamızın engelidirler. *******, ******* sisli ******* *******de dev görünür cüceler Çözümsüz sorular ve bilmeceler Seni sormamızın engelidirler. |
Geç Gelen Mektup
Bu gemlenmez gönül senin diyorum. Sen bana “hem yiğit, hem er” diyorsan. Sana gülücükler gönderiyorum, “Tatlı bir tebessüm yeter” diyorsan Açsın diye diktim bu gönle gülü Gam vurdu kuruttu ve etti ölü Bu sabah muhakkak seher bülbülü Tetikteyim, “sabret öter” diyorsan. Seni kahır biten dağda aradım Baykuş barınağı bağda aradım Gözyaşı tutkunu çağda aradım “Hasretin gözümde tüter” diyorsan. Göğe uçururum, düşer derine Orda kahır yaşar sevinç yerine Eksik bahar, gökçe gözlü birine Düşerim “talihin iter” diyorsan. Düne ip bağladım, bugünle çektim Sen daha körpecik, ben bittim, çöktüm Ben seni gönlümün gönlüne ektim Saklarım, “yeşerir, biter” diyorsan Mahzun sunam, burda seni kolladım Düşlerimi hasretinle pulladım Sana düne özgü türkü yolladım “Ayrılık ölümden beter” diyorsan. Bu Mektup “Hasret”şiirine cevaptır |
Geliriz Elbet
Üzülme gönüldaş, ah çekip yanma Mevla ruhsat ip yanma verir güleriz elbet Bu devir her zaman ters gider sanma Zulmün her türünü sileriz elbet İnanmış salihe dardır bu dünya Resul hürmetine vardır bu dünya Sabra rıza yoksa zordur bu dünya Mazlumu mağruru biliriz elbet Bu zulüm işkence inanana hak Öyle mi diyordu ahmak avanak Gün gelir, an olur ey zalim bunak Alacağımız var alırız elbet Yurt içinde hep olduk divane deli Zincire vurulmuş ayağı eli İnan ki yürekten der ki Kaleli Bir gün olur bizde geliriz elbet |
Gemsiz Düşünce
Düşünceme gem vuramam, imkansız, Düşünür, düşünür, kendimi yerim. Bu fani dünyada oldum mekansız, Mazlumlar adına bayrak dikerim. Bu yurt ki köşeyi dönenler yurdu, Makama tepeden inenler yurdu, Her pisliği görüp, sinenler yurdu, İşte, ben bu yüzden, elem çekerim. Kendi bir kuruşluk menfaatine, Senin beş binini atar itine, Ne biçim insanlık, bak tıynetine, İnsanlığa ağlar, kan yaş dökerim. Bu düşünce iflah etmez, yetirmez, Derde salar, menzil başa götürmez, Bizi sürgün, bizi zindan bitirmez, Ben ki! Yaradan'a boyun bükerim. Dünlerim bir yana, hele bugünkü, Kaleli düşüncem sırtımın yükü, Dağ gibi sineme salmıştır kökü, Kendim kendi ciğerimi sökerim. |
Gençler Hey! ! !
Yaradan Mevla'mız bahsetmiş gücü Gelecek sizsiniz birazcık gayret Bu düzen hak bilmez bu düzen öcü Bilecek sizsiniz birazcık gayret Müminlerin şükrü, miracı namaz Namazsız Müslüman mükemmel olmaz Neme lazım demek bizde yer bulmaz Silecek sizsiniz birazcık gayret Susmak var ya bizi zillete koyar Susunca imanı şeytanlar soyar Korkma haykır belki biriler duyar Salacak sizsiniz birazcık gayret Milleti soyarsa soysuzun biri Gönünü yüzmeli, hem diri diri Ki bundan öteye ve bundan geri Gülecek sizsiniz birazcık gayret |
Gençlik Kendini Aşmalıdır
Milleti yüceltmek tek hedef gaye Kelaynak yuvadan düşmesi gerek İnanan İslam'ı yaşamalı ve Türklük akışıyla coşması gerek Adı nizam versin girdiği yere Yüce dileğe dar gelmeli küre Müslümanca dalıp tam tefekküre Türk genci kendini aşması gerek Unutmadık Hakkı şükrettik her an Hizmeti tepenler olmalı pişman Yok oldu ölüyor diyen her düşman Bu yüce birliğe şaşması gerek Yediğim düşmanın yarası değil Bu sevgi yüzümün karası değil Darılıp küsmenin sırası değil Deyip de birliğe koşması gerek Besledim sevgiyi bıraktım öcü Bir olalım herkes görsün bu gücü Ya Allah, bismillah deyip ülkücü Kabına sığmayıp taşması gerek İkiye zaman yok ayıp be ayıp Birlikte tarlasına sevgi sulayıp Günün beş vaktinde secdeye varıp Pişenleri görüp pişmesi gerek |
Gezinti
Baktım güzeline düştüm yeise Başına yemeni yaşmak isterim Eğer kırat sende erlik var ise Kale surlarını aşmak isterim Gönlünde sevdayı sevgiyi besle Aşkını ilimle irfanla süsle Aynı ruh heyecan aynı hevesle Kabıma sığmayıp taşmak isterim Sensin yerin göğün hakim sahibi Ben yüzü karalı tencere dibi Savaşta muzaffer kahraman gibi Zafer muştusuyla coşmak isterim Bülbülüm tutkunum aşk ile güle Bu yüzden bilerek çekerim çile Buluta hapsolmuş yıldızlar ile Erenler bağına düşmek isterim Muhabbet dünyadan bir ibret almak Maharet yaşarken ölümü bulmak Benim işim gönüllere gül olmak Sevgi kazanında pişmek isterim |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:45 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.