![]() |
Sevgi Değil mi?
İnsan kalbi kırılmaz, onurla kalsın, Nerde güzellik varsa, kapını çalsın, Duyguların gönlünü, sevdaya salsın, Aşkların tek anlamı, sevgi değil mi? .. Yıldızlar o dünyana, aydınlık versin, Melekler yollarına, kardelen sersin, Yürekler ferahlayıp, umut yeşersin, Bu hayatın anlamı, sevgi değil mi? .. Yıllar boyu gelmesin, sana tek hüzün, Karanfillerle coşsun, baharın güzün, Kalbine umut dolup, gül açsın yüzün, Tebessümün anlamı, sevgi değil mi? .. Diliyorum tanrıdan, güllerin solmaz, O yemyeşil gözlerin, yaşlarla dolmaz, Dertlerinle sevdaya, sarılmak olmaz, Mutluluğun anlamı, sevgi değil mi? .. |
Sevgiyle Olur
Kavgaya gerek yok, kardeşçe yaşa, Bir gün öldüğünde, koyarlar taşa, Herkes er oldu da, sen misin paşa? Yaşamda mutluluk, sevgiyle olur... Unutma insansın, fani bir kulsun, Hoşgörülü ol da, dostların olsun, Kalbine ferahlık, huzurlar dolsun, Yaşamda güzellik, sevgiyle olur... Herkes hakim gibi, adalet arar, İnsanlık yok olmuş, akıla zarar, Nefretler yığınla, nereye kadar? Yaşamda adalet, sevgiyle olur... Alemden göçmeye, vade dolmadı, Teveccüh gölüne, gurur salmadı, Tebessüm etmeye, mecal kalmadı, Yaşamda gülücük, sevgiyle olur... |
Sevme Demiştim
Sana göre değil bu aşk, asla bağlanma, Çektiğin çileler yeter, ateş ile dağlanma, Sahte bir tebessüme, yeşil göze aldanma, Sevme demiştim, dinledin mi sen gönül? .. Kendin düştün, ağlama hiç boşu boşuna, Nasıl da gitmişti bak, başlarken hoşuna, Şimdi geldin bu yolun, yorucu yokuşuna, Sevme demiştim, dinledin mi sen gönül? .. Bin acı yaşasam, yine severim diyorsun, Bilmem ki bu aşkta, sen ne buluyorsun? Her macera sonunda da, hep ağlıyorsun, Sevme demiştim, dinledin mi sen gönül? .. İşte bir maceran daha, ayrılık ile bitiyor, Pamuk ellerin hüzün ile, saç baş yoluyor, Sana yine yalnızlık, yine gözyaşı kalıyor, Sevme demiştim, dinledin mi sen gönül? .. |
Sevmek
Sevmek... İçtenlikle, Yürekten, Derinlerden sevmek... Sonsuz bir aşkla, Taparcasına, Ölesiye sevmek... Ama; Karşılıksız sevmek, Sevilmemek... Aşkını yüreğine gömüp, Yıkılıp kahrolmak, Ve bir gün, O sevdayla ölmek... Hem de; Yaşarken ölmek... En acı ölüm de, Bu olsa gerek... Ben, Böyle öldüm işte... Tanrı, Böyle ölümlerden, Sizleri korusun... |
Sevmeye Korkuyorum
Aşk bahçesinin, eşsiz gülü gibisin, Görünce ruhuma, inan huzur verirsin, Bu dünyada herşeye, güler geçersin, Bana da gülersin diye, sevmeye korkuyorum... Sevgi dolu hislerimi, anlatamam sana, Değişmem dünyaları, o tatlı bakışına, Tahammül edemem, akan gözyaşlarına, Ağlatırım seni diye, sevmeye korkuyorum... Böyle bir resminle, avunur garip gönlüm, Bir kez bakınca yüzüne, dağılır hüznüm, Koklamaya bile kıyamazken, nadide gülüm, Kırarım seni diye, sevmeye korkuyorum... Bana hayat verir, saçının bir tek teli, Zamanımı yitirdim, bu sevdana düşeli, Ben, ne divaneyim güzelim, ne de deli, Alamam seni diye, sevmeye korkuyorum... |
Sokaklardayım
Aklımda fikrimde sen, bomboş ellerim, Yorgunluktan bitmişim, titrer dizlerim, Öylesine boş bakar, yaşlı gözlerim, Yağmurlar yağar gökten, sokaklardayım... Yüreğim sana vurgun, pişmanlık yaşar, Hasretin deli eder, bu aklım şaşar, İçime hüzün dolar, dolar da taşar, Şimşekler çakar durur, sokaklardayım... Yüreğime saplanmış, bir buruk sancı, Ölümlerden dönerim, bilmem kaçıncı, O bile düşman olmuş, yer vermez hancı, Yıldırımlar düşerken, sokaklardayım... Rüzgârların önünde, uçar yapraklar, Sessizliğe bürünmüş, ıslak sokaklar, Vücudumda gezinir, paslı bıçaklar, Korkular içindeyim, sokaklardayım... |
Sor da Anlatsın Sana
Gel, sen beni benden sorma, Gözlerime öyle, bakıp durma, Kalbimde kanayan bu yarama Sor da beni, anlatsın sana... İlk tanıyıp sevdiğim kişiye, Uğruna çekilen onca çileye, Unutamadığım zalim kimseye, Sor da beni, anlatsın sana... Sevip te, yalnız kalanlara, Başını, taşlara vuranlara, Bu sokaklara, kaldırımlara, Sor da beni, anlatsın sana... Büyük ümitlerle bağlandım ona, İnandım, o masum yalanlarına, Gel bir de, gönlümün yaralarına, Sor da beni, anlatsın sana... |
Soramadım Ben
Bana umutları verip, önce güldürdün, Sonra mezarımı kazıp, her gün öldürdün, Hayatımdan on dokuz yıl, aldın götürdün, Bunun hesabını sana, soramadım ben… Öylesine güzeldi o, yaşam zevkimiz, Sonsuza dek sürecekti, tatlı keyfimiz, Neden böylece bitti, bizim hikâyemiz, Bunun hesabını sana, soramadım ben… Yalanmış her sözlerin, kandım deli gibi, Tüm evrene savurdun, seher yeli gibi, Katlandım acılara, ermiş bir veli gibi, Bunun hesabını sana, soramadım ben… Bak senin yüzünden, başımı taşa vurdum, Dar oldu bana, bunca yaşadığım yurdum, Bütün cezasını aşkın, çektim de durdum, Bunun hesabını sana, soramadım ben… |
Söyle
Döneceğini sanıp, onca yıl sabrettim, Bir yıldız kaydı gökte, sana benzettim, Bak işte şimdi seni, hepten kaybettim, Yokluğuna alışmak, mümkün mü söyle? .. Korkutucu bir, kâbus olur bu akşamlar, Karşımda cellat gibi, sanki bütün anılar, Etrafımı sarar, dayanılmaz büyük acılar, Yokluğuna alışmak, mümkün mü söyle? .. O günleri unutmak, imkânsızdır bana, Bu kısa zamanda, doymadım ben sana, Yüreğim savrulur durur, dört bir yana, Yokluğuna alışmak, mümkün mü söyle? .. Beklenmeyen gidişin, yıktı deli gönlümü, Üzüntün ile, yaş doldurdu bak iki gözümü, Hicran oldu bu aşkımızın, her bir bölümü, Yokluğuna alışmak, mümkün mü söyle? .. |
Söyleyemedim
Yakıcı bakışların, beni benden aldı, O tebessümün, aklımda çakılı kaldı, Sevdan Ferhat etti de, dağlara saldı, Senin için yandım, söyleyemedim… Ellerini tutmaya, asla doyamadım, Kollarında doyasıya, uyuyamadım, Özlem duydum ama, sarılamadım, Senin için eridim, söyleyemedim… Öyle zor gelir, varlığında hasretin, Yanında çektim, çilesini gurbetin, Ne önemi var sanki, olan servetin, Senin için öldüm, söyleyemedim… Sevdan gözlerinden, kalbime aktı, Esir edip, prangayı boynuma taktı, ******* kâbus oldu da, canımı yaktı, Senin için ağladım, söyleyemedim… |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:39 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.