![]() |
Güç
Katrana saplanmıştı ayaklarım Kıpırdayamıyor hareket edemiyordum Hayat önümde katran deniz olmuştu da Ben görememiştim batmak üzere olduğumu Çektiğim acılar çekmişti beni içine Ve batar batmaz hissetmiştim Üzerimdeki binlerce primatı Beni parçalıyor parçalıyorlardı Acıtmıyordu darbeleri, o an Sadece düşünüyordum kendimi Ve beni bekleyen acı sonu Belli ki ölecek belli ki yitecektim İşte hayat dedim o an ve anladım ki Bir kez olsun düşmeye gör, üzerine üşüşür Hemen seni tüketmek isteyenler Ve kuralı budur dünyanın, güçlü ol Kaplan ceylanı kovalar parçalamak için Kurbağa sineyi yakalar yemek için Ve kim ne kadar güçlü olursa olsun Bir kez düşmeye görsün düşmanı bol olur. Dünyanın çarkı böyle dönüyor Ne zaman açlık ortadan kalkar Ancak o zaman kurallar değişir, yoksa Güçlü olan yer, güçsüz olan yenilir. Ahmet Aksoy |
Güçsüz
Aklı başınbda bir insansın Sağlıklı bir bedenin var Ki özür çalışmaya engel değildir Her insanın yapabileceği bir iş var Durmadan arıyor arıyorsun Lakin bir türlü bulamıyorsun Durmadan, arıyor arıyorsun Lakin kapalı bütün kapılar İyi niyetli bir insansın Kötülükten, günahtan sakınırsın Ki üç kağıt çalışmaya engel değil Nice refah içinde yüzen düzenbaz var Durmadan durmadan dua ediyorsun Lakin bir türlü bulamıyorsun Durmadan durmadan dua ediyorsun Lakin kapalı bütün kapılar Sen ki onurlu bir insansın Hor görülmeyi kaldıramıyorsun En çok da bu yakıyor içini Oturmak kenarda, işlevsiz bir kutu gibi Durmadan durmadan Allah' a yalvarıyorsun Hayır hasenat diliyorsun Durmadan durmadan niyaz ediyorsun Hem kendin hem başkaları için istiyorsun İşsizlik şimdilerde geçmiş başına Kapkara bir çuval gibi Bir türlü atıp sırtından, kurtulamıyorsun Vaktin aramak, dua ve niyazla geçiyor Lakin henüz karşılıksız çaban Lakin bir gün karşılığını alacaksın Lakin sabrın birikiyor bir sandıkta Lakin sonunda elebet hakkını alacaksın. 'Şair ağlıyor burada Tüm niyeti iyi, işi olmayanlara Ne var ki tevekkül aman vermiyor Gerçek iradeye karşı durmaya' Ahmet Aksoy |
Gül Kökünde Yaşam
sen bugün gül diyorsun, oysa gülmüyosun, bir gül için, gülmen gerek. Ahmet Aksoy |
Gül Kurusu
ard ardda kalır kurumak çiçeğin sonu ne kadar sık olsa da can suyu elbet çekilir damarından güneşin ve bir sünizit gibi yerleşir umut sızıntıyla hücrelere yayılarak solmamak çiçeğin düşüdür zamansız karanlık akıbettir fakat yalnızlık güle mahsus. Ahmet Aksoy |
Gül Yılanı
gül yılanıyım sinsi ve sevdalı sen bilmezsin zehir nedir ..........duymamışsındır adını aman batmasın dikenin ........................öfkelenirim doğam böyle ne edeyim gül yılanıyım gülüm ...sende bu diken ........bende bu zehir Ahmet Aksoy |
Güle Güle II
I of içim sıkılıyor saat sabahın beşi sevgili eniştecim şimdi, yani artık yoksun ha bir daha konuşmayacak içten şakalar yapmayacaksın ha elbette elbette bir daha olmayacak bunların hiç biri bizler bugün son kez yolu edeceğiz seni öyle ya mazbatanı yeni aldın sevgili Azrailin elinden benimse sana bir hak borcum var şimdiden helal olsun enniştem. II ah durup durup yüzün gelmiyor mu aklıma nasıl da hüzünleniyorum bir bilsen bende bilmiyordum ama, demeki bu kadar çok seviyordum seni ha. 24 Aralık 203 (05.10) Ahmet Aksoy |
Gün 24 Saat
Günün yirmi dört saati seni Düşünüyorum akıl akıl değil Artık, manasını yitirdi her şey Bir sen varsın senden öte Her şeyi saran her şeyde olan En güçlü orduların bile Alamayacağı kalelerdi ördüğüm Seninse tek kalemle girdiğin Bense ustalığımla övünürdüm Senin gücüne ermedi ustalığım Günün yirmi dört saati seni Düşünüyorum, uykumda sen hülyamda sen Bazen zorluyorum kendimi Sensiz hülyalara dalmaya Olur gibi oluyor önceleri Sonradan, geç çıkan Başrol oyuncusu gibi Sen çıkıyorsun hayallerimden Nereye baksam sen Günün yirmi dört saati. Ahmet Aksoy |
Gün Geçti
...............'şeytan da bir melekdi ..................................senin gibi gün geçti toprağımın üzerinden raks etti sabah akşam güneşle ay anılar birbirini kovaladı ben bir yerlere geldim neresi öylesine sert esti ki rüzgarlar ne bir toz kaldı ne de yapraklar bir ağıt yükselir semaya kadar ben bir yerlere vardım nerese sen değil miydin peşimdeki gölge sana sormalı vardığımız vakti belki biliyorsundur neden diye suç senin bence itiyordun diye Ahmet Aksoy |
Gün Yakın
Attığım her adım Daha bir kuvvetli Geçen her gün Bana biraz daha güç Biraz daha azim katıyor Artık ne umutsuzluk Nede keder var Sadece ben varım Ve birde sen Belki sen hala Aynı yerindesin Ama ben her an Biraz daha yakınım. Ahmet Aksoy |
Günah
ben kalkalı buradan çok oldu, bakma hala sıcak, dedi bir ruh, küveze bakan doktora, neden dedi doktor neden kendi kendine, cevapladı ruh, deli miyim? Ahmet Aksoy |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:31 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.