![]() |
Yol kenarlarındaki
yağmur mazgallarını kumbara sanıp harçlığımı atardım bu yüzden en çok denizden alacaklıyım |
bir karanlık çöktü üzerime
ne olduğu bilinmez bir güneş doğdu kalbime onu kimse söndüremez ne olduğu belirsiz bir karanlık ve çözmesi zor olan bir aydınlık üzerimde bir alacakaranlık içimde sönmeyen bir aydınlık heryerde büyük bir anlamsızlık ne olduğunu bilemediğim bir karanlık anlamını çözemediğim bir aydınlık ama etrafımdaki büyük bir alacakaranlık |
Bilirmisin, bu alacakaranlık akşamlarında,
ne düşünürüm; Hafif sisli, kömür isi kokulu, kış akşamlarında. Caddelerde acele ışıklar, eve gidişlerin tatlı telaşı... Okul dönüşü çocukların çanta savaşları. Adalet ilkokulunda başlardı benim yolum. Kendini aydınlatan sokak lambaları, dar, kasvetli sokaklar. Hiç bitmesin isterdim bu yolculuk. Şimdi anlıyorum, hep lahmacun kokularının, beni okul yıllarına neden götürdüğünü. Her akşam önünden geçtiğim, çıkmaz sokaktaki lahmacuncu. Zorla açılan evimizin kapısı, bir göz, bir mutfak. bir odunluk. İstemezdik ama; dışarıdaki kalabalık, çaresizlik... Yanan sobanın ısttğı oda, ama içimizdeki soğukluk... Yüreğimizi ısıtacak sevgiden yoksunluk, Sonra gece olupta yorganı başıma çektiğimde, iki damla göz yaşı ve hıçkırıklar... Benim olan, hep benim kalacak hıçkırıklar... |
Sen ve ben ayı gün doğmuşuz.
sen kuş tüyü yatakta, ben ise bir avuç kara toprakta doğmuşum. annelerimiz sana mutluluk bana ise yoksulluk emzirmiş biliyorum aynı gün öleceğiz sen mermer bir mezara ben ise kara topraklara gömüleceğim mahşer günü geldiğinde senin ALLAH'a verecek hesabın benim ise senden alacaklarım olacak |
Karakollarda bir alarm
Kara geceden kaçan bir firarai Akpak gündüzlere talip biri Suskunluğuyla altın Konuşmasıyla satın alınmış fahişe. Karakollarda bia alarm Üstünkörü yalnızlığın bir ferdi Bazen kör bazen sağır Siren sesi ölüm mesajı Ya da mazlumların iniltisi. Karakollarda bir alarm Ölüm kovalıyor geceyi Pusuda çıplak ******lar Geceyi geceye terkediyor Öyle ki gece boğuyor geceyi. Karakollarda bir alarm Adamlar acımasız zampara Gece mesaiye devam Satılık baronların sırtında para Cop sesleri yükseliyor odadan. |
Çık benim şair tabiatım, çık orta yere
Fakir güzelinden söyle Hasret ateşinden çal Çal, söyle benim derdimi sevdalı sesinle. Hep bilinen şarkılar gibi olsun Hani, dil-i biçareden Sun da içsin yar elinden Yani bilinen şarkılardan olsun. Yeni sözler arama nafile Derdim yeni olsa anlarım Gel, hazırından söyle bu akşam Üzme yetişir, üzme firakınla harabım. Sonunda ah çekeriz derinden Kim anlayacak sahiden olduğunu Sen söyle yalnız Zülfündedir baht-ı siyahım bestesini Dede’den. |
Yırttım neler yaşandıysa şu kalın albüm içinde
yaşıyorlar mı yoksa öldüler mi mevsimlerinde geçmiş zamanı anmayacağım artık ince ince .. mazide yaşamak yoruyormuş resimleri görünce. Az mı terennüm ettim kollarımı açıp işte bu dost diye ne coşkuydu tatlı bir ahenk sesi belirdi heveslerimde kestiler hızımı madde ile ölçtüler mana değerlerimde hep kursağımda bıraktınız sevgilerimi perde perde .. Ne mevsimdi gençken gül pembe yaprak yeşilmiş geçmiş zaman olur ki hayali bile cihana değermiş mevsim yaklaşıyor gül kuruyor yaprak sararmış dostlukları mezara kadar bilirdim yok be yalanmış. |
Bu kalp hep sen sen diye attı,
Seni görünce mest oldu, sevgiyi seninle tattı.. O hain gözlerin beni aldattı, Bir daha bakarsan bana alçaksın yâr! İlk kez sana tutuldum, ilk kez seni sevdim ben.. Nasıl aldandım sana, bilmem nasıl kandım ben.. Hiçbirşey olmamış gibi, herşeye rağmen.. Bir daha bakarsan aban alçaksın yâr! Gündüzler artık gece, hasret kararttı.. Özlemin her yerde seni arattı.. Yüreğimi, o yalan kokan sözün kanattı.. Bir daha bakarasan bana alçaksın yâr!.. |
Yağmurlu bir gecede çıktım yola
Karanlıktı her yer senin gibi Bir ışık arar oldu gönlüm Buldu derken uzaklarda Serapmış meğer gördüğüm Aldandı yine garip gönlüm |
Gecenin ışığında buluyorum tek çaremi..
Bulanık bakıyorum suya,bulanık değil halbuki... Sonrasında topraklarda buluyorum kokuyu.. Kahverengi bakıyorum çimenlere,toprağını görüyorum yeşilliğin.. Toprağından yüce yeşili var halbuki... Dönüyorum kendi etrafımda, Tartıyorum yalnızlığımı.. Kilosu fazla geliyor,almıyor kimse birazını, Gecenin ışığında buluyorum tek çaremi.. Bulanık bakıyorum suya,bulanık değil halbuki.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.