![]() |
AGUSTOS CIKMAZI
Beni koyup koyup gitme, n'olursun Durdugun yerde dur Kendini martilarla bir tutma Senin kanatlarin yok Dusersin yorulursun Beni koyup koyup gitme, n'olursun Bir deniz kiyisinda otur Gemiler sensiz gitsin birak Herkes gibi yasasana sen Isine gucune baksana Evlenirsin, cocugun olur Beni koyup koyup gitme, n'olursun Attila ILHAN EfsanE MasteR ScripT |
...
Anımsıyor musun yeni arabanı ödünç alıp çarptığım günü ? Öldüreceğini sanmıştım beni, öldürmedin oysa. Anımsıyor musun seni zorla sahile götürdüğüm, yağmur yağacağını söylediğin ve yağmurun yağdığı günü ? "Söylemiştim sana" demeni beklemiştim, demedin oysa. Anımsıyor musun kıskandırmak için seni başka oğlanlarla oynaştığım ve senin kıskandığın günleri ? Terkedeceğini sanmıştım beni, terketmedin oysa. Anımsıyor musun çilekli pasta düşürüp arabanın paspası |
İçine Dert Olacak
Sana Bu Son Konuşmam İçine Dert Olacak Hiçbirşey Sormayışım İçine Oturacak Severek Ayrılışım Adını Vefasız Koydum Bırak Hep Öyle Kalsın Sana Son Bir Sözüm Var. ALLAH' ından Bulasın... ... |
Doğumunu anımsıyorum,
Bir serçe kadar suçsuz, Bir ot kadar biliçsiz, Ve dilsiz bir taş gibi, Pembe, kırmızı, mor, Karışımında bir et parçası, Yoğrulmuş balçık, Yeşeren filiz, Biçimlenen tohum, Ve başlayan bir yalandı seninle, Biliyorum... İlk ağlayışını anımsıyorum, Ürperten bir çığlık, Bir su şırıltısı hüzün veren, Akortsuz telli sazların,Çaldığı bir senfoni, Soluk soluğa, Ve son ağlayışını anımsıyorum, Akmasını gözyaşlarının, Boşluğa, sonsuzluğua, O müthiş yalnızlığa... |
Hani,o bırakıp giderken seni,
Bu öksüz tavrını takınmayacaktın Alnına koyarken veda buseni, Yüzüme bu türlü bakmayacaktın. Gelse de en acı sözler dilime, Uçacak sanırım birkaç kelime Bir alev halinde düştün dilime, Hani, ey gözyaşım akmayacaktın. . Orhan Seyfi ORHON |
Evet sen,
Geriye baktığında, Ağlayan bir kız göreceksin, Seni seven, senin için yanan, Özleyeceksin o günleri ama, Geri gelmeyecekler, çünkü; Kara toprak aldığını vermez geri... Ağlayacaksın biliyorum, Kapanacaksın toprağıma, Konuşacaksın mezar taşımla, Yanacağım sen beni sevsen bile, Sen gideceksin geldiğin yere, Ama bir tuhaf olacaksın, Gözlerin dolacak, kalbin burkulacak, Çünkü sana diyorum ki; ÖLÜME GEL!!! ... |
Yarım kalan şiirimi tamamlar mısın benimle ?
Ya da solan bir gülü yaşatır mısın sevginle ? Soğuk ve kimsesiz kalbimi ısıtır mısın sevginle ? Gercek sevgiyi verir misin bana herşeyinle ? Kimsenin bilmediği, kimsenin görmediği bir sevgi , Yaşamak istiyorum seninle. Doyasıya yaşamak ve bir ömür sevmek istiyorum; Hem de delilerce Işte sevgili bir tek şey istiyorum sevginde, Sevmeni ama yalnızca sevmeni istiyorum deliler gibi.. Var mısın benimle böyle bir sevgi yaşamaya Var mısın benimle |
Şu senin bulutsu sesin var ya
Uçtan uça tersyüz ediyor geceyi Yataklar var konuşmak için Öpüşmek için telefon kulübeleri Güneşler var, yıldızlar, samanyolları, Karpuzlar gümbür gümbür kapılarda. Tanrılar sofrası amma karanlık Yiyemem tek lokma orda. Şu senin tutkulu sesin var ya: Ortak güzellik artık yara izi. Tutar ellerinden kaldırırsın Adı kötüye çıkmış tüm sözcükleri Yeni törenler gerek bize Yeni törenler - kimi zaman en eski. Dert etme, bütün dilleri içerir Bitki konumu, |
Çok kolay olacak, göreceksin.
Önce düsüncelerimiz birlesecek Biryerlerde. Sonra da ellerimiz. Korkmadan yaklas bana. Iste sana uzattim ellerimi. Sen de uzativer.... Bir kere tutsam, Birakmayacagim asla. Hadi, uzat ellerini. Canisi |
Bana cicek gonderme
Bir kus agaci gonder Dallarinda gezinsin Ku"l rengi guvercinler Konsunlar yastigima Uyutmak icin beni Sirtlarinda kus tuyu Gagalarinda ninni Kaldirip yatagimi Ucursunlar goklere Kendimi yildizlarda Bulayim birdenbire Bana cicek gonderme Bir kus agaci gonder Alnima dokunanlar Iyilesmis desinler Ulku Tamer (1974) |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:13 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.