![]() |
Bir ormanda tutup onu
Bagladilar agaca Yumdu sanki uyur gibi Gozlerini usulca Bir soguk yel eser Usur olum bile Anlatir akan kani Beyaz sesiyle Diz coktuler karsisina Sonra ates ettiler Parcalanan yuregine Yuva kurdu mermiler Bir soguk yel eser Usur olum bile Anlatir akan kani Beyaz sesiyle Gelip kondu bir guvercin Ellerine o gece Kirmizi bir celenk oldu Bileginde kelepce Bir soguk yel eser |
Hani Hep Arardın.
Hani Hiç Unutmazdın, Okyanus Gibi Dertlerimle... Beni Yalnız Bıraktın... Unutuldum, Yüreğimde Acılarla.. Unutuldum, Gözümde Yaşlarla.. Unutuldum, Kahreden Bu Yalnızlıkla... Bende Unutuldum.... Başbaşayım Anılarla, Düşlediğim Yarınlarla, Sensiz Bir Hayatla, Neden Yalnız Bıraktın... Neden Telefonlara Düşman Bıraktın... Unutuldum, Yüreğimde Acılarla.. Unutuldum, Gözümde Yaşlarla.. Unutuldum, Kahreden Bu Yalnızlıkla... Bende Unutuldum.... ... |
Unuttum, nasıldı annemin yüzü
Unuttum, sesi nasıldı annemin Gece bir örtü olsun anılardan Kara yüreğime örtüneyim. Unuttum, nasıldı annemin yüzü Unuttum, nasıldı ağlarken annem. Yaşam sallasın kollarında beni Küçücük oğluyum onun ben. Unuttum, elleri nasıldı annemin Unuttum, gözleri nasıldı bakarken. Kuru ot kokusu getirsin rüzgar Yağmur usulcacık yağarken. |
Sen misin bu kalbin sevdiği
Gece gündüz inlediği Her dakika özlediği Gelir mi diye beklediği Ben biliyorum gelmiyeceğini Bana bakıp gülmeyeceğini Bir yudum sevgi vermeyeceğini Biliyorum hiç ama hiç sevmeyeceğini Ama gelgelelim nasıl yaparım Bunu deli kalbime nasıl anlatırım Gece gündüz rabbime yalvarırım Biliyorum seni yine de Unutmayacağım ... |
Unut demek kolay gel bana sor birde
Unutamıyorum işte unutamıyorum Bir şey var şuramda beni kahreden Şuramda tam yüreğimin üstünde Çakılı duran birşey var Elimde değil söküp atamıyorum Dalıp dalıp gidiyor gözlerim derinlere Kimi görsem biraz sana benziyor Seni hatırlatıyor şu bulut, şu gökyüzü Şu kayalıkları döven deniz Şu hüzünlü melodi, şu napoliten şarkı Bir zamanlar beraber dinlediğimiz Boyuna seni düşünüyorum durmadan Şimdi diyorum o ne yapıyor acaba? |
Hiç sönmeyecek olan sevgimiz yavaş yavaş başlamıştı,
Solmayacak bir gül olarak hafifçe açılmıştı, Gezdik,dolaştık çocukça oyunlar oynadık, Ama birbirimizden hiçbir zaman bıkmadık, Hatırlar mısın ilk çıkışımızı,yüzünde hep o tatlı gülüşün, Keşke akikaları geçmeseydi bitmesini istemediğim o günün, McDonalds'dan fuara yürümüştük kahkahalar arasında, Hatıra hatıra bütün aşkımız hatıra, Geçen günlerin hepsi diğerinden daha güzeldi, Herşey böyle devam etseydi ne olurdu sanki? |
Yanasmadan once dagildi iskeleye
Once karinesi, sonra sintinesi Derken alt-vasat-ve ust guvertesi Bas ust-vasat-alt Ardindan kic ust-vasat-alt yolculari Dagildilar bir mechul semte Kirlangiclarleyin ellerinde filileri, cantalari Kimisi dargin eski cifteciler Dagildilar kirlangiclarleyin bir mechule Deniz su dokuyor arkalarindan Haydan gelip huya giden cumlelere Kaptan kosku yuzuyor dalgalarin ustunde Sakuli bir bok gibi Kaptani tayfasiyla CAN YUCEL |
Yine aklımda sen,
Halden anlamasa da satırlar, Seni yazıyorum yine Doğmaya üşenen güneşin hasreti ile... Bugün yine sıradan bir gündü, Ama hiç benzemıyordu başka günlere. Esmeye üşendi bugün rüzgar Dağılmadı bulutlarım, gözyaşlarım kurumadı Yağmaya üşendi yağmur, Kurudu, çatladı dudaklarım Akmaya üşendi nehirler, Denizlerin gözleri yollarda Parlamaya üşendi yıldızlar, Daldı dünya karanlık bir suya Üşendi ellerim, kalkmadı duaya Günahkar olup çıkıverdim bir günde. Geçmeye üşendi |
Var mı benı içinizde tanıyan?
Yaşanmadan çözülmeyen sır benim. Kalmasa da şöhretimi duymayan, Kimliğimi tarif etmek zor benim... Bülbül benim lisanımla ötüştü. Bir gül için can evinden tutuştu. Yüreğine Toroslar'dan çığ düştü. Yangınımı söndürmedi kar benim... Nıceler sultandı, kraldı, şahtı. Benımle değişti talihi bahtı, Yerle bir eylerım tac ile tahtı, Akıl almaz hünerlerim var benim... Kamil ıken cahil ettim alimi, Vahşi iken yahşi ettim zalimi, Yavuz i |
-babam sair bedri ilhan'a ...-
olmuyor neyleyim olmuyor velinimetim efendim olmuyor yirminci asirda tarz-i kadim uzre gazeller soylemek besiktas'a yakin hanesi yerle yeksan oldu nedim'in baki o enis-i dilden bir yahya kemal kaldi hal-i hazirda ayiptir efendim ic bade guzel sev demek var ise akl-u suurun ayiptir bu zamanda yardeyip yar isitmek kivilcimlar kaymali insanlarim dedikce sair kaleminden zaten omrumuz ruzgarli sular gibi dalgali kimseler baslamaz medar-i maiset der |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:48 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.