![]() |
Gözlerimin kapanmak nedir bilmediği
Bir lambanın aydınlattığı bina kalıntılarını da seyretmek güzel bu gece. Rayların hüzünlü melodileriyle irkilip, Tren katarlarının bitmeyen iniltilerini dinleyip, Mazot kokusunu genzime çekmekte güzel bu gece. Ay’ın yarısıyla bile aydınlatmakta zorlanmadığı Bozkırlaşmış Malatya dağlarını,yüreğime hasretini Sindirerek seyretmesi de güzel bu gece. bir şey var bu gecede sana dair..hüzünlü bir şey. Özlemlerimle harmanlanmış yalnızlık kork |
Yine sensiz geçen gecede
Bir yıldız daha kaydı sessizce. Çocuklar beklerken sabahı, Onlara bel bağladı voyvodaların bazıları. Seher vaktinin saflığı çarparken çocuğun suratına O usanmadan yeni yıldızlar arıyordu güneşin kızıllığında. Tel örgüde kesilen hasret damarları, Yaz gelince dikilecek elbet! Ve sen, mahcup yüzünle ona özlemle bakacaksın. Güneşin ışığı vururken saçlarına, Yıldızları arıyorum kızıllığında. Sana ait olan her şeyi, Her şeyi, kutsuyorum benliğimi yitirmişçesine. |
Yaptığım olsa da gurursuzluk
Etsem de bir fütursuzluk Sensiz çeksem de çok susuzluk Bil ki vardır olan bir şeyler. Vursa da bütün haşmetiyle tipi Varsa da orada olan biri Yılmayarak kaplasa da kenti sis Bil ki vardır orada bir şeyler Sevmek istemesen de birisini Çeksen de Ona süngeri Yapsa da elinden geleni, bu olmayacak bir sevgi. Unuttun beni biliyorum. Çok mutlusun bende görüyorum kış bastırdı olanca kudretiyle zalim kış, sonunda bende döktüm yapraklarımı. Yokladım tüm |
Seni tam sevmeye başlamışken
kaybetmekten korkuyordu. Kuş gibi bir gün avuçlarından uçacaksın biliyordu. Biliyordu ki yuvadan uçtuğun gün yüreği kan ağlayacak. Seni beyaz gelinlikle gördüğünde mutlulukla gülerken beşer, boşaltacaktı kanlı gözyaşlarını içine kimselere sezdirmeden. Ta ki ölene değin. Öldüğünde yatıracaklar onu masaya Yaracak göğsünü hekim, Çıkaracak acılı yüreği dışarı, Kanlı gözyaşları ilk günkü gibi taze. Yürek son defa o zaman konuşacak Tek kelime söyleyecek;sev |
Bizdik tüyden hafif, pamuktan beyaz,
Sudan da temiz, bizdik. Kötülük bilmedik, yoldan dönmedik Kimseyi kırmadık gücenmedik. Durum ağır, sertleştik. Çoğunda çeliktik dikleştik. Dikleştikçe gerildik Gerildikçe kırıldık. Toprak yatağımız,kar yorganımız Yağmur duamız oldu,direndik. Kıvılcımdı yangın oldu Yandıkça kavrulduk Kavruldukça tükendik,tükettik her şeyi Ve sonsuz bilmeceyi. |
Yalın ayak bir ömrün çırılçıplak şubatında
zincirlere gerdiğin gökyüzümü, içine nefretini de katarak, bilinmez diyarlardan esen yellerin inilmez duraklarına götürdün Oysa sana varmak içindi bütün şiirlerim şairler yarışırdı yüreğimin sevda bahçelerinde Sevmeyeceğini ve gelmeyeceğini bile bile İnatla iki kaya arasında açmaya çalışan bir çiçek gibi, hayalini ıslatacak yağmurları beklerdim... Nereden bilirdim kurak mevsimlerin sürgünü olduğunu. Sen, seni seviyorum kelimesine en çok |
Bakmayın çevremi kuşatanlara
Hüznün,yalnızlığın şairiyim ben Issız ovaların nehiriyim ben İçimde işliyor derin bir yara Aşkın öldürmeyen zehiriyim ben Bakmayın çevremi kuşatanlara Hüznün,yalnızlığın şairiyim ben Kapattım kalbimin son kapısını Dokunun;boşlukta bir taş gibiyim Hafızası ölü nakkaş gibiyim Çekiyorum mutsuzluğun yasını Ayaklara mahkum bir baş gibiyim Kapattım kalbimin son kapısını Dokunun;boşlukta bir taş gibiyim Ölümü yaşadım ölmeden önce Bana sonsu |
I.
Benim yalnızlığımdan Damıtılmış çeşmeler Kurumuş unutulmuş Ceşmelerin akışıyım İnsanlık içinde Ay görmez onları onlar ayı görür Aydan haberlidirler Söylediklerinin çoğu Ay hakkındadır Aya dair Ayın tarihine ait Fındıklılı Mehmet Ağa Çeşmesi Silahtar Tarihinin yazarı Yenilmez karpuzlar Acı salatalıklar yıkamıştım suyunda İçilmez Bozuk suyunda Gece yarısı Ayışığında Yaz ay ve ben Silinmeye yüz tutmuş yazı Ölümü hecelemiştik Ortalığı dolduran |
yırtarak geçiyor kalbimizden
hayatı da törpüleyen zaman şuramızda birşey var acıya benzer umuda benzer böyle günlerde herşey hem acıya, hem umuda benzer gün ölümle başlatıyor hayatı her şafak taze bir ölünün üstünde doğuyor her sabah ölümü anlatıyor gazeteler sol köşede ölümü kutsallaştıran bir fotoğraf yeni bir cinayetin rontgenini çıkartıyor gövdeme beynim sabırla keskin iğdişliyor haber bültenlerini, yorumları, sahte ölüm ilanlarını |
Yağmur yağsa
Bardaktan boşalırcasına Gözyaşlrım karışsa yağmura Kimseler uğramasa yanıma Bir tek melekül mevt uğrasa Bir dua edecek kadar vaktim kalsa Ve duruşum yine de ümitli olsa. Tebessümün içindeki boşluk belli olmasa. Sağlam görünsem yine de, Melekül mevt uğradığında. Ben ağlasam Ve yağmur gizlese gözyaşlarımı Kimseler uğramasa yanıma Bir tek melekül mevt uğrasa. Kimseler bilmese ağladığımı Bir tek melekül mevt anlasa Yağmur yağsa Bardaktan boşalır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:28 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.