![]() |
Aşkı Yaşamaktayım..
Kadere bak! Yüzüne nefretle bakmaktayım Siyah saçlarını tekrar okşamaktayım Sevgiyle beslenmekte kinle yoğrulmaktayım Garip bir hal ki bu aşkı yaşamaktayım Hey be! Hain felek benimle oynamakta Bir dirhem huzur verip faiziyle almakta Umutlarım saçlarında karanlığa dalmakta Huzuru arıyorken aşkı yaşamaktayım Kınalı parmaklara şeytani dudaklara Zifiri karanlıkta sahte aydınlıklara Gönlümüzü kaptırdık çelikten kapanlara Acep kurtulur muyum aşkı yaşamaktayım Şevkat arar bedenim başka, başka kollarda Gözleri yaşlı gönlüm sana el sallamakta Arzularım kor misali çatlamış dudaklarda Yetim kaldı sevgilim aşkı yaşamaktayım Dedik; Er meydanı yağlandık kana, kana Yarım laf bile yeter dostum adam olana Sakız gibi ağızlarda bir oyana buyana Çevrilip duruyorum aşkı yaşamaktayım Bakıyorum dev gibi dikilmiş duvarlara Onlar bile yenilmiş sonbaharda rüzgara Kadeh kaldırıyorum çatlamış tuğlalara Yıkıldık gittik derken aşkı yaşamaktayım Bu devlerin öyküsü birer, birer gittiler Kahpeliğe savaş açıp aşklara yenildiler Alnı açık başları önlerine düştüler Ezginliğime bakıp aşkı yaşamaktayım Bütün yaralarımı açıp tuzu bastılar Kapanmayı beklemeden yenisini açtılar Sandalımı bıçaklayıp açıkta batırdılar Su aldım batıyorum aşkı yaşamaktayım Gurbette anam, babam ve kardeşlerim Gurbette; Ben, yazgım ve çocuklarım Dağılmış yollara tüm umutlarım Hasretle inliyorken aşkı yaşamaktayım Bedenim bir yay gibi gerdikçe gerilmekte Sinirler hançer gibi sürekli bilenmekte Can çekişen sabrımız yinede direnmekte Sabır bitti bitecek aşkı yaşamaktayım Kurun mizanı artık tartılma zamanıdır Eğriyi, doğruyu anlamanın anıdır Cezaya boyun eğmek er kişinin şanıdır Kılıçlar bilenirken aşkı yaşamaktayım Havariler beynime çiviler çakmaktalar Cüceler dünyamda sobe oynamaktalar Beni her geçen gün daha da yormaktalar Patlamak üzereyim aşkı yaşamaktayım Bir yemin ettim ki dönemem ben sözümden Paslı demir kapılar açılacak önümden Acep kaç yılımı çalacak bu ömrümden Kadere yenik düştüm aşkı yaşamaktayım Yüzünde ilahi nurdan bir ışık görüyorum Başka bir boyuttan çağrılar duyuyorum Çiçeklerle, mislerle davetler alıyorum Göç zamanı gelmişken aşkı yaşamaktayım Ümidim “üç” yiğidi dimdik ayakta görmek Geriye kalan ömrü mapuslarda çürütmek Bırakıp sahte aşkı seccademe gömülmek Kıbleye dönmek için aşkı yaşamaktayım Kadere bak! Yüzüne nefretle bakmaktayım Siyah saçlarını tekrar okşamaktayım Sevgiyle beslenmekte kinle yoğrulmaktayım Garip bir hal ki bu aşkı yaşamaktayım. Cengiz Süslü |
Aşkım ve adım..
Düğümlendi boğazıma her dem Nefesimi kesti acın derinden Resmini çıkarıp gönül evimden Gözlerinden derin bir nefes aldım Heceledim seni baştan ayağa Kapıldım aşkından bir sağanağa Gördünmü nihayet düştüm ayağa Mutluluk uğruna hayale kandım Ürkek ve kaçağım hadi tut beni Ruhumu okşayıp sal kederimi Tutma beraat et hürriyetimi Sevda kapanında yıllarca kaldım Şansını zorlama razı olmuşum Bağbozumu gibi talan olmuşum İçkiye gerek yok zaten sarhoşum Küreksiz,dümensiz,limansız salım İstersen yak beni kor niyeyine Acıma başımı koy giyotine Canım sana kurban bu hüzün niye Öl dersen ölürüm bu son kararım Fikrinde,zikrinde zaten malümum Gönlümdeki aşkla ben bir Karun’um Ya sen benim ya ben senin sonunum Ölümü anlatır inanki adım Cengiz Süslü |
Aşkın...
Kan kaynar damarlar erir bedende Ateşten ateşe düşürür aşkın Bakışlar bir şeyler arar derinde Mum gibi eritir bitirir aşkın. Gölgeler, gölgeler ışığı suda Su donar buz keser beden uykuda Renkler belirir ansızın yokta Her gece yavaşça öldürür aşkın Eşyalar doldurur boşluğu birden Beynimi kurcalar sesler gaipten Malesef hiçbir şey gelmez elimden Dünyayı tersine döndürür aşkın. Kapıldım hiç yoktan sevda seline Bilmeden düşmüşüm zalim eline Alışırım dedim kendi kendime İnsanı haline güldürtür aşkın. Hayatı seninle yaşarken sevdim Sensizken köleydim seninle beydim Daha önceleri nerelerdeydin Şeytanı meleğe döndürür aşkın. Cengiz Süslü |
Aşkını hissedeyim
Gölgen sarsın ruhumu Yalnızlık duymayayım, El açıp Allahıma, Her gün yalvarmayayım Bazen sarıl boynuma Sevdiğini bileyim Öp bazen dudağımdan Aşkını hissedeyim. Ah gözlerin ömrüme Bilki ömürler katıyor. Senden bir şey saklayamam Kalbim seni çok seviyor. Cengiz Süslü |
Aşktan Ayrı Sorgula Yarab!
Geçtim sevda denen yıkık köprüden Kalp denen duygumu vurdu derinden Sana sığınmışım kader elinden Beni aşktan ayrı sorgula Yarab Gücüne mahkumum şevkatin çare Merhamet diledim bilmem kaç kere Beni sen yarattın kul etme yare Beni aşktan ayrı sorgula Yarab Gönlüm kara delik zamansız yolcu Kimine mahkumum kimine sorgu Nihayet benimde miyadım doldu Beni aşktan ayrı sorgula Yarab Cengiz Süslü |
Aydınlık
Ay'la Güneş yanyana,biri,birinin kızı, Aydınlık,cehaletin,makasıyla cımbızı Cengiz Süslü |
Aynı Tas Aynı Hamam..
(Şan) Artık olmaz biliyorsun Son şansınıda kullandın Bak verdiğim süre bitti Hala akıllanmadın Ben anlamam…. anlamam Sanada hiç…katlanamam Adam olmazsın sanmam Deli aklına uymam (Nakarat) Ah… Aynı tas aynı hamam Aynı sap…..aynı saman Çok sabrettim ben çok zaman Of..aman..aman..aman Ah..Aynı tas aynı hamam Aynı sap aynı saman Varlıkta iyisinde Yoklukta aman aman (Şan—2) Olmaz başımı şişirme Aklından bir şey geçirme Birazcık sevgim kaldı Onuda zorla bitirme Ben anlamam…anlamam Sanada hiç katlanamam Adam olmazsın sanmam Deli aklına….uymam Cengiz Süslü |
Ayıptır Söylemesi
Her anım alev,alev yanlızlığında Her yanım acı dolu yokluğunda Kırılgan oldum,hayattan yoruldum Söylemesi ayıptır korkuyorum Yar banada hak ver,taş değil ki yüreğim Yar banada hak ver,bilinmedi değerim Sevdim diye pişman filan değilim Ayıptır söylemesi,sensin tek istediğim Cengiz Süslü |
Az gittik.Uz gittik..
Az gittik uz gittik,ikibin yıl katettik At,araba,ev uğruna dostlukları yokettik Cengiz Süslü |
Az Kaldı
Yaş otuza dayandı nerdeyse Az kaldı. Çizgiler doğmaya başladı Yüzümde, Baktığım yerde hatıralar,... Hasretler kaldı. Uzatsam ellerimi boşluğa, Sıcaklığını hissederim. Dokunmak istesem Saçlarına, Tutmak istesem seni, Basmak istesem göğsüme... ..başını, neredeyse ulaşacak gibi olurum. Az kaldı. Aklımda senin tebessümün Ellerimde hep üşüyen ellerim, Gönlümde hasretin kaldı, Umudum sana bağlı. Sanki bana geliyor... gibisin. Az kaldı diyorum. Zaman dolmak üzere Yürekli ol. Mutluluğa bilet aldım, hareket zamanı,.. ..Çabuk ol. Bahar bitti... Yaz geliyor. Az kaldı,az kaldı. Cengiz Süslü |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:05 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.