![]() |
Şehitlerim
Şehitlerim Yanar benim yüreğim.... dile getiremiyorum duygularımı Çünkü hırsla doluyum... bağırıyorum,feryat ediyorum Analardan başka kimse duymuyor Acılarımı anlamıyorlar Göz yaşlarımı içime akıtıyorum bağırıyorum avazım çıktığı kadar, sesim kısılınca susuyorum! ! şehitlik en yüce makam ben bunu biliyorum, ilgisizlik yüzünden ölüyorum vatanın bekçileri can yavrularımız. kahraman askerimiz polisimiz bıraktıklarınız bizim baş tacımız Geride kalan yetimler bizim yetimlerimiz sizi seviyorum vatanın kahraman olan kahraman olan askerim onbeş günlük şehit polisim Türk milleti size minnettar Makamınız cennet olsun şehitlerim vatanımın bekçileri Sizleri çok seviyorum Halil ÇOALAK 13.07.2008 ANKARA. Halil Çolak |
Var olan Türk oğlu Türksün
Dünyanın dört bir yanında Vatanın tanıtım hizmetinde Afrika’nın kızgın çölünde Var olan Türk oğlu Türksün Okulda yaptırdığın eğitimle Vatana olan aşkı sevdanla Nesline sunduğun gelecekle Var olan Türk oğlu Türksün Halil ÇOLAK 16.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
Yürümek
yürümek; dağları aşmak için yürümek; bataklıklardan geçmek için yürümek Kaldırımları adımlayarak Geçtim tarihi mekanları arkada bırakarak tırmanıp varıyordum bir tepede mekan bir kubbenin altında yarıyordu Bu vatanı vatan yapan geçmişe bakarak yürümek.. gerçekleri görmek için yürümek kendini tanımak için yürümek yürümek,yürümek ıssız bir tepede bir kubbenin içinde elleri dua etmek için kaldırıp başka bir erene varmak için yola düşüp yürümek yürürken düşünmek başı başka vatan toprağında gövde ıssız bir tepede, kelleyi vermiş kanını dökmüş bu toprağı vatan yapmak için yüreğine sevgisini koyup yürümek.. yürümek; yoluna pusu atanları arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek.. yürümek; yürekten sevgi saçarak Mevlana’yı düşünerek Hacı Bektaşi valiyi anarak Hacı Bayram velinin yolunda giderek Bu vatan için iyi şeyler Düşünerek yürümek gülerek yürümek... bu vatanın toprağını,insanını tarihini severek yürümek yürümek,yürümek…………. Halil ÇOLAK 16.07.2008 ANKARA Halil Çolak |
Gözlerimi Yumdum
gözlerimi yumdum uykuya daldım Rüyama girdin aniden gündüzümde sen vardın gecemde sen oldun olumsuzlukları attım üzerimden her şey seninle başlıyor her şey seninle bitiyor yüreğimin içindesin sevdiğim sana yazdığım,sen olan sevginle dolu şiirlerim gönlüme diktiğin sevgi çiçeklerin Şimdi orda hiçbir şey yok senden önce geçmişe ait Ve sana ait olmayana yer yok benim sevdiğim Halil ÇOLAK 16.07.2008 Ankara Halil Çolak |
Yavrum2
Gözlerinden yavrum dökülürken yaş Kalbimde bir ağrı başladı yavaş yavaş Sarılıp hıçkırarak ağlamak istiyordum Göz yaşlarımı içime akıttım yavaş yavaş Hasretlik zor imiş güzel kızım tatlı kuzum Kömür gözlüm sırma saçlım suna boylum Senden ayrılmak çok zor geldi bana yavrum Mesut ve bahtiyar ol kınalı benim kuzum Rabbim hiç sizi ağlatmasın gülsün yüzleriniz Allah’ım bol rızk versin yavrularım hepinize Acı vermesin rabbim hep gülünüz güldürünüz Mutlu günler sizin olsun neşe dolsun evinize Halil ÇOLAK 03.07.2008 milas Halil Çolak |
Her derde devadır,gönülde sultandır aşk
Her derde devadır,gönülde sultandır aşk Dillerimizde zikirdir damak da baldır Aşk Ne kadar acı olsa da vazgeçilmezdir Aşk Sevgi,Sadakat,Saygı her şeyimizdir o Aşk Halil ÇOLAK27.06.2008 ANKARA Halil Çolak |
Sen Anadolu denilen Türk toprağının çocuğusun
Senin gibi çıkmadı Türklüğün reklâm dahisi Çamurda atanların bile çatladı ar damarları Yazdığın Şiir ve kitaplar harikuladenin elası. Türk olarak besledi büyüttü Erzurum yaylası Anadolu denilen Türk toprağının çocuğusun Aklı olan sana hak verir inkar edemez hizmetlerini Dünyaya Bakıp duruyor gafil perdelemiş gözlerini; İnsanları ilimde eğittin, sana verdilerde sevgilerini Has Türk olarak besledi büyüttü Erzurum yaylaları Anadolu denilen Türk toprağının yiğit çocuğusun Dünyanın her yerinde hak ettiğiniz unvanı aldınız; yaptın Türkçe olimpiyatını bence Turancıda oldunuz. Gören biliyor insanlığa hizmet,meyve veren dalısınız; Has Türk olarak besledi büyüttü Erzurum yaylaları Anadolu denilen Türk toprağının dadaş çocuğusun Mevlana da aşkını aldı senin gittiğin güzel yoldan insanların gönlüne post serip dost bağına gelmeden Sahi kalemler yazabilir mi sendeki hakikati bilmeden Has Türk olarak besledi büyüttü Erzurum yaylaları Anadolu denilen Türk toprağının altın çocuğusun Yıllarca vatanın dan hasret kaldın sahip çıkamadık biz Hizmetin dünyada unutulmaz hep gönüllü esir olduk biz Görenler seni anladı dünyada millet olarak anlamadık biz Has Türk olarak besledi büyüttü Erzurum yaylaları Anadolu denilen Türk toprağının yürekli çocuğusun Halil ÇOLAK 28.06.2008 ANKARA Halil Çolak |
Eski Şairlerimz ve Şiirlerimiz
Sevdalarımla değerlerimle hüzünlerle sevdim şiirlerimizi İkbal’de düşüncelerimi Mehmet Akif’te buldum benliğimi Gezmekle gördüm ülkemin mana ve maddi güzelliklerini Acımadan vahşice de saldırdılar yok ettiler değerlerimizi.. Adımlarken kaldırımları hatırladım üstadımız Necip Fazıl’ı Gökyüzünde bayrağı görünce andımda Arif Nihat Asya’yı Şiirde çok şeyler öğrendiğim ona özendiğim Yahya Kemal’i Aşiyan’ı gezerken,boğazı seyrederken canlandırdı hatıraları Han duvarlarını en iyi anlatan Faruk Nafiz Çamlıbel’lerimiz Batarya ile ateş ederdi güçlü kalem Süleyman Nafiz’lerimiz Serbest şiir diye yazdığımız, şiir mi nesir mi anlamadığımız Yok oldu gitti güzel manalı duygulu şiir yazma özelliklerimiz Halil ÇOLAK 27.06.2008 ANKARA Halil Çolak |
Kalbim den gecen temenni
Salına salına gelin meydan yiğitler görsün Allah nazardan saklasın sizleri de korusun Öyle bir oynayın ki yeniden tarih yazılsın Rakip izin hem de dünyanın nutku tutulsun Halil ÇOLAK 25.06.2008 ANKARA SAAT: 20.45 Halil Çolak |
Ben bu ülkenin çocuğuyum
Kırlarında oynayıp ta koştuğum Çaylarında bent vurup ta çimdiğim Denizlerinde özgürce yelken açtığım Ben bu ülkenin çocuğuyum Üzüntüsü ile üzüldüğüm sevinçi ile sevindiğim Başarısı ile övündüğüm Ben bu ülkenin çocuğuyum Toprağını kazma ile kardığım Bin bir çeşitte ürün aldığım Ekmeği ile karın doyurduğum Ben bu ülkenin çocuğuyum Elazığ’da çayda çıra oynadığım Erzurum’da bar başını çektim Karadeniz de horon teptiğim Ben bu ülkenin çocuğuyum Bursa’nın kılıç kalkanında İzmir’in harmandalında Ankara’nın hüdaydasında Ben bu ülkenin çocuğuyum Doğusuyla batısıyla Kuzeyi ile güneyi ile Bu ülkenin bütünü ile Ben bu ülkenin çocuğuyum Cephedeki askeri ile Polisi ile memuru ile Çiftçisi ile esnafı ile Ben bu ülkenin çocuğuyum Gökyüzü yüzünde bayrağımla Uğrunda öleceğim canımla Yolunda harcayacağım malımla Ben bu ülkenin çocuğuyum Halil Ç0LAK 26.06.08 ANKARA Halil Çolak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:46 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.