![]() |
Bakışların Küskün Niçin
Önceleri anne gibi,şefkat saçardı gözlerin, Söylesene yavrum şimdi,bakışların küskün niçin? Ruhumu meltem gibi okşardı şirin sözlerin, Bana 'hadi git' diyorken sesin öyle üzgün niçin? Sen ki; bir gonca gül gibi açmıştın gönül bağımda, Neden böyle tez sarardın,güneş yüzün solgun niçin? . Eksik olmazdı hiç bir gün tebessümün dudağında, Şimdi mateme bürünmüş,dudakların ölgün niçin? Kumral saçın dalga dalga, omuzlarda salnırdı; Meltemler esmez mi oldu,tel tel saçın durgun niçin? Yaşamayı seviyordun,gözlerinde hayat vardı; Şimdi böyle öksüz gibi,yaşayışın yorgun niçin? |
Ben Sana Koşarım Yol Uzamakta
Yabancı bir kentte akşamlıyorum, Kilometrelerce senden uzakta. Şu batan güneşi seyrediyorum, Aksin beliriyor kızıl şafakta.. Eyvah! güneşte kayboldu birden, Şavkı silindi mor tepelerden. Göklerin toprağı öptüğü yerden, Yıldızlar parlıyor,bak nokta nokta.. Birtanem,sevgilim,belki şimdi sen Gökleri süzersin,ak pencerenden, Biliyorum işte ben,sorma ki neden, Çünkü şavkın yıldızlara vurmakta. Bende bin bir arzu,sende bin bir naz, Oysa ömür kısa,zaman pek çok az, Suç bizim mi,kaderimiz oyunbaz, Ben sana koşarım yol uzamakta. Hadi yat sevgilim ufuk ağardı, Bak saman yoluna birden karardı. Neden gökyüzünü bulutlar sardı, Besbelli gözlerin kan ağlamakta. |
Belirsizlik
Bilmem ki,bu dramın senaristi benmiyim/ Yoksa yaşlı gözlerle,bakıp seyredenmiyim? Öyle bir mizansen ki; çözülmez bir kördüğüm, Bilmem ki aktörmüyüm,yoksa yönetmenmiyim? Hüseyin Ozan Öztürk |
Bendeki Sen
Aramızda taşlı,dikenli yollar; Olsa da ne çıkar,gönlümdesin sen. Hicranla geçse de.mevsimler yıllar; Bir gölge misali yanımdasın sen. Her zaman karşımda gülen gül yüzün, Bakışlarından akar bir tatlı hüzün, Ölümsüz aşkınla her gece,her gün; Ilık nefes gibi kanımdasın sen. Öyle bir sarmış ki.varlığın beni, Farketmek mümkün mü bendeki seni, Tanrım ayırır mı böyle seveni, Uzakta değilsin canımdasın sen. Hüseyin Ozan Öztürk |
Beni Terkedip Gittinya!
Beni terkedip gittin ya; işte öyle git Ruhumu darmadağın ve perişan eyle git. Mademki gideceksin beni öksüz bırakıp; Mezarımın başında bir'Fatiha'söyle git... Hüseyin Ozan Öztürk |
Benim Cv'im
Kah giderim medreseye, Kur'an okur dilim benim.. Kah çıkarım minareye, Arşa değer kolum benim.. Kah geçerim ta mihraba, Sırtımda bir şaldan aba, Döner başlarım hitaba. Kürsülerde alim benim.. Kah İskender,kah Sezarım, Düşman kafasın ezerim, Eflatun olur gezerim, Tarih yazar elim benim.. Kah Ferhadım dağ delerim, Kerem olur da yanarım. Mecnunum çöle dönerim. Dağlar olur yolum benim.. Kah dilim figana başlar, Kah gözümden akar yaşlar, Kınamayın gönüldaşlar, İşte budur halim benim.. Hüseyin Ozan Öztürk |
Benim sevgi meleğim,başımın tacı Anam
Onulmaz dertlerimin sendin ilacı Anam. Şimdi sensiz yaşamak ne kadar acı Anam, Yattığın yer nur dolsun,makamın cennet olsun, Benim sevgi meleğim,başımın tacı Anam.. Hüseyin Ozan Öztürk |
Bir Daha Yazarsam Tövbeler Olsun
Gelmedin,gözlerim kaldı yollarda, Bir daha gel dersem tövbeler olsun. Kapında bekledim,tipide-karda, Bir daha beklersem tövbeler olsun. İncitmek istemem nazik cismini, Sildim belleğimden güzel resmini, Gönül defterimden çizdim ismini, Bir daha anarsam tövbeler olsun. Bir kör gibi düştüm aşkın közüne, Hürü-melek olsan bakmam yüzüne, Edana,işvene,tatlı sözüne, Bir daha kanarsam tövbeler olsun. Serapları gerçek sandığım yeter, Bomboş hayallere kandığım yeter, Aşkınla tutuşup yandıığım yeter, Bir daha yanarsam tövbeler olsun. Yazılan yazgıyı bozmak mı, haşa.. Sana darılmak mı,kızmak mı,haşa Aşka dair bir söz yazmak mı,haşa, Bir daha yazarsam tövbeler olsun, 9 MAYIS 2007- Üsküdar Hüseyin Ozan Öztürk |
Bir İmkansızı Sevdim
Ömrümce hep yanıldım,acı sevdim,sızı sevdim. Ulaşmak umuduyla en uzak yıldızı sevdim. Bir bayram günü olur,kavuşurum zannıyla; Hep hayalle yaşadım,bir imkansızı sevdim. Hüseyin Ozan Öztürk |
Bir Ölür Bin Doğar Aslan Mehmedim
O kutlu namludan başlasın ateş, Bu kutsal uğraştır dayan Mehmedim, Yurduna göz diken namertle güreş, İşte düşman,işte meydan Mehmedim. Vur ki,sona ersin hünharca ölüm, Bitsin bu gözyaşı,bitsin bu zulüm, Senin varlığınla varım-özgürüm, Bayrak bayrak olmuş her yan Mehmedim. Senin destanını söyler tarihler, Eğilmiş yıldızlar anlından öper, Mübarek kanınla süslemiş yer yer; Baştan başa Aziz Vatan Mehmedim. Bak yerde insanlar,gökte melekler; Saygıyla,kıvançla seni seyreder, Vuruldunsa temiz anlından eğer; Bayrak gölgesine uzan Mehmedim. Göksünde al kanlar,yine yürüyor, Ateş olmuş ateşlere giriyor, Ölümden korkan kim? Ona gülüyor; Bir ölür,bin doğar Aslan Mehmedim. Hüseyin Ozan Öztürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:47 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.