![]() |
Aşk Rüzgarı Eser
Aşk rüzgârı eser bizim dağlarda, Dağlar geçit verir o yar geçerse, Sevda gülü açar bizim bağlarda, Bağlar Gülşen olur o yar biçerse, Ab-ı Hayat akar bizim nehirde, Nehir şerbet olur o yar içerse, Hüzün neşe olur bizim şehirde, Şehir mahzun kalır o yar göçerse, Kışlar yaza döner bizim ovada, Ova güller kokar o yar saçarsa, Mevla’ya niyaz var bizim duada, Dua imdat olur o yar naçarsa. Aşk rüzgârı eser bizim havada, Hava şimşek çakar o yar kaçarsa, Kuşlar kanat açar bizim semada, Sema kuş doludur o yar uçarsa, 28.06.2008 AY AKAR AŞIKLARIN AŞKINA 'Yeraltından, Yerüstünden' Tarık Torun |
Aşka Feda
Sen dere olsan, ben ırmak olurum. Sen serap olsan, ben berrak olurum. Sen rüzgar olsan, ben bayrak olurum. Değil sırtımda, başta gezdiririm. Rüzgarla aşkımızı sezdiririm. Arzı veririm, saçının teline, Aşkla karışırım, sevda seline, Feryadıma gökkubbe de deline, Akmasın su, gözyaşımla sularım, Rabbime niyaz olur duygularım, Aşka feda başı kurban ederim. Emret güzelim! Fizan’a giderim. Bakmazsan yüzüme sana ne derim? Gecen karanlıksa, gözlerim yeter. Sana kaynar kanım, nefesim tüter. Bir gülüşüne gitsin bütün malım, Ben arı olsam, sende benim balım, Şefkat göster, ol tutunacak dalım, Havalar soğuk olmuş, kalbim yanar. Gece gündüz dilim adını anar. Bir adım gelsen, ben sana koşarım. Hayalin ufkumu kaplar, çoşarım. Sen göl olsan, derya olup taşarım. Toprak olup, ayağına serilirim. Kol kanat olup, sana gerilirim. 21.08.2007 Tarık TORUN AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun |
Aşkım Güneş Işığı
Müsade et güneş ışığı gibi aşkım seni de sarsın. Aşkıma od veren biricik aşkım iyi ki de sen varsın. 29.03.2008 CEVHERDEN GERDANLIKLAR 'Sana, Bana, Ona' Tarık Torun |
Aşkımı Nasıl Anlatsam
Ayvayla nar mı getirsem? Dağlardan kar mı getirsem? Aşkımı anlatmak için, Ah ile zar mı getirsem? Kara dağlara mı çıksam? Bu yolda candan mı bıksam? Aşkımı göstermek için, Tüm engellerimi yıksam? İstersen canı vereyim. Gülistandan gül dereyim Aşkımı bildirmek için, Bedeni yere sereyim. Yerin dibine mi dalsam? Bu yolda yalnız mı kalsam? Aşkımı anlatmak için, Bin bir masallar mı çalsam? Aşkımı nasıl anlatsam? Sözlerime neler katsam? Aşkımı göstermek için, Yoksa canımı mı satsam? 06.06.1999 Tarık Torun |
Aşkımın Değeri
Aklım, içinde aşk bulunan gönlümün önüne geçemez. Gönlümde aşkım varken zaman aşk oduma değer biçemez. 18.04.2008 CEVHERDEN GERDANLIKLAR Sana,Bana, Ona' Tarık Torun |
Aşkımın Nirengi Noktası (Mebşure)
Ümidin ekseninde paradokslar çizerim. Demirden çarık giyer aşk ateşiyle gezerim. Aşkıma mani olan kara dağı ezerim. Marifet suda değil atmosferde yüzerim. Seremoniler azdır, serenatlar dizerim. Sevda atlasında aşk haritası bezerim. Ümidin ekseninde paradokslar çizerim. Operamda ebedi aryalar ol Mebşure! Gecenin zifirine ziyalar ol Mebşure! Ufkumun enginine hülyalar ol Mebşure! Yükle idealizmi dünyalar ol Mebşure! Asude bir hayatta rüyalar ol Mebşure! Deruni iklimlerde deryalar ol Mebşure! Operamda ebedi aryalar ol Mebşure! Günde bin kez semayla yeraltını tararım. Yüreğimi açarak seni canda ararım. Karşıma dağlar çıksa merkezinden yararım. Bulamazsam izini batan ufka sorarım. Ah kalbim! Mahzunlaşır tekrar hayal kurarım. Kurarım kurarım da değişmez ki kararım. Günde bin kez semayla yeraltını tararım. Gece karanlığında mehtap ol Mebşure! Işıklar saç dünyama bin kitap ol Mebşure! Okşa ruhumu tatlı hoş hitap ol Mebşure! Ebediyete akıp giz serap ol Mebşure! Haramlar uzak dursun sen sevap ol Mebşure! Gel çözüver denklemi net cevap ol Mebşure! Gece karanlığında mehtap ol Mebşure! Elbet bir gün rahmete döner benim göklerim. Asrın anaforunda tereddütsüz beklerim. Beklerim beklerim de günü güne eklerim. Uğruna can verim boş kalmaz emeklerim. Mecnun desinler aşkın mihnetini yüklerim. Günün birinde seni arkamdan sürüklerim. Elbet bir gün rahmete döner benim göklerim. Yeter artık! Parlayan güneşim ol Mebşure! Dünya artı eksili sen eşim ol Mebşure! Doğu mücevherlerinden sen yeşim ol Mebşure! Başın gözüm üstüne sen dişim ol Mebşure! Avare etme beni! Gel işim ol Mebşure! Maveradan öteye gidişim ol Mebşure! Yeter artık! Parlayan güneşim ol Mebşure! Dünya artı eksili sen eşim ol Mebşure! 09.06.2008 AY AKAR AŞIKLARIN AŞKINA 'Yeraltından,Yerüstünden' Tarık Torun |
Aşkımın Yeri
Aşkımı ağaçlara değil, yüreğimin labirentlerine yazarım. Yerin yedi kat derinliğine değil, kalbimin ortasına kazarım. 18.06.2007 CEVHERDEN GERDANLIKLAR 'Sana, Bana, Ona' Tarık Torun |
Aşkımızın Orijini
“Elestü bi Rabbi küm” le Aşkullah’da tüm serden geçeriz. Âşık olmak için badeyi biz “Kalu bela”da içeriz. 23.05.2008 CEVHERDEN GERDANLIKLAR 'Sana, Bana, Ona' Tarık Torun |
Aşkın Coğrafyası
Aşkın coğrafyasını sana anlatayım mı? İstersen sözlerime sevgiler katayım mı? Orda dereler, tepeler hep dümdüz görünür. Karanlık, yıldızsız, ******* gündüz görünür. Ayrılık çökerse gelin duvaklı dağlara, Yazlar küsüp, bulutlar ağlayıp, güz görünür. Aşkın coğrafyasını sana bildireyim mi? İstersen akan gözyaşını sildireyim mi? Orda volkanlar aşk ateşiyle sana patlar. Çöldeki toprak gibi susuz kalırsa çatlar. Orda aşkından mecnun olan o kadar çok ki, Sevgilisine varmak için kanyona atlar. Aşkın coğrafyasını sana öğreteyim mi? İstersen gönlünü birazcık eğleteyim mi? Orda şimal rüzgârı vızır vızır saz çalar. Yeşeren bozkır kendini platoya salar. Menderes menderes nazlı akan akarsular, Mavi okyanusun derinliklerine dalar. Aşkın coğrafyasını sana dinleteyim mi? İstersen feryat edip arzı inleteyim mi? Orda sevgililer yaylada el ele gezer. Mevsimler hep bahar olur, güle güle gezer. Mutluluklar derinden gayzer gibi fışkırır, Hoplayıp zıplayıp sakat olan bile gezer. Aşkın coğrafyasını sana yaşatayım mı? İstersen kalbine aşk ateşi atayım mı? Orda aşkıyla yanardağları delenler var. Ah! Aşk odunu yakıp cezbeye gelenler var. Orda sevgilisine kırk yıl odun taşıyıp, Onun bir bakışıyla yıllarca gülenler var. Aşkın coğrafyasını sana göstereyim mi? İstersen alize rüzgârı estireyim mi? Orda inançla yüklenmiş rahmet bulutları var. Orda güzel ülkemin şanlı hudutları var. Yirmi birinci yüzyılın Türkiyesi için, Genç, dinamik, ileriyi gören umutlar var. Aşkın coğrafyasını son kez anlatayım mı? İstersen ben usanmam on kez anlatayım mı? Ah! Bu coğrafya beni şair etmiştir canım, Bu coğrafyada neler neler bitmiştir canım, Yarla kalp kalbe verip, mor dağlara çıkınca, Izdıraplar mı kalır, dertler bitmiştir canım. 08.02.2007 --Aşkın Coğrafyası-- Tarık Torun |
Aşkın Coğrafyası Kitaplaştı
Saygıdeğer Şair ve yazar arkadaşlarımın! Öncelikle hepinize sevgi ve saygılarımla birlikte teşekkürlerimi sunarım.Üçüncü şiir kitabım olan 'AŞKIN COĞRAFYASI'-Mekandan Kalbe- nin çalışmalarında bana yorumlarınızla dualarınızla destekçi oldunuz.Sağ olun, var olun. Bu kitabımın ön sözünü sizinle paylaşmak istiyorum.Güzel yorumlarınızı bekliyorum.Zira her yapılan yorum yeni çıkacak eserlerimin olğunlaşmasında bana perspektif sağlayacaktır. ÖN SÖZ Oku diyen Rabbime hamd, onun âlemlere rahmet olarak gönderdiği iki cihan güneşi peygamberime salât ve selam ederek sözlerime başlıyorum. Sevgili şiir sevenlerim sizlerin teşviki, yakın çevremdeki dostlarımın özverisi sayesinde üçüncü şiir kitabımla karşınızdayım. Evet, Aşkın Coğrafyası; aşk gibi soyut, coğrafya gibi somut iki temel kavramın bir araya gelmesiyle neler olur neler. Bu coğrafya öyle bir coğrafya ki dar bir alana hapsolmamış on sekiz bin âlemi kapsayan sınırları tespit edilemeyen coğrafyadır. Bu aşk öyle bir aşk ki zamanı, mekânı, boyutu sınırsız yani mekândan kalplere akan bir aşk. O aşk kalplere inmeyi görsün. ******* gündüze, kutuplar ekvatora, dünya ise âlemlere dönüşür. İşte bu kardeşiniz yıllardan beri bu aşkın peşinde olup, bu aşkın coğrafyasını okudu. Yaklaşık yirmi yıldır bu aşkı okutuyor ve okuyor. Allah’ın inayetiyle de bu aşkın coğrafyasını şiir tekniğiyle kaleme aldı. Sevgili dostlarım, bu aşkın coğrafyasını şiir tekniğiyle mısradan beyite, beyitten kıtaya, kıtadan bütün halinde şiire ilmik ilmik dökmeye çalıştım. Yeri geldiğinde bir kelime bir harf günlerimi hatta haftalarımı aylarımı aldı. Asla şiir tekniğinden taviz vermedim ki Aşkın Coğrafyası hem aşk gibi ulvi hem de coğrafya gibi vatan olsun ve kalplere insin. Okuyan herkes de mutlu olsun. Kendinden bir şeyler bulsun. Edebi manada da iz bıraksın, bu açıdan birikimimle birlikte yüzlerce kitabı didik didik etmekle kalmadım, çok çeşitli profildeki birçok insanın görüş, düşünce, duygu, imge ve tezlerinden istifade ettim. Öznellikten nesnelliğe varabilmek için azami gayret sarf ettim. Şiir sanatı her ne kadar öznel olsa da tüm eleştiri ve önerilere açık olduğum için şiirlerimde nesnel boyuta doğru bir gidiş yaptım. Başta ilahiyatçı ve eğitimci olan eşimin her bir şiirimi sıkı sıkıya gözden geçirmesi, çocuklarımın önerileri, meslektaşlarımın ve öğrencilerimin teklifleri çevremdeki yakın dostlarımın teşvikleriyle bu eser ortaya çıktı. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu eser bu yönüyle kolektif boyut kazandı. Hakkımda gerek basılı gerekse sözlü olarak söylenip yazılan birçok görüşü sizinle paylaşmak isterdim ama gerek kitabın hacmini arttırması gerekse okuyucu üzerinde etki yapmaması için bu görüşlere yer vermedim. Şimdi den yorum yapan dostlarımdan bu konuda beni affetmelerini istirham ederim. Kitap da çoğunlukla şiir tekniği açısından didaktik anlatım (öğretici) tarzını seçmekle birlikte, lirizmin coşkusu ve romantizmin engin ufuklarından ayrılmadım. Kanımca bu da esere bir hareketlilik ve dinamizm getirdi. Burada şunu da belirtmek zorundayım yakın dostlarımın zorlamalarına rağmen hiçbir şiirimde serbest şiir tarzını kullanmadım. Bütün şiirlerim kurallı ve sanatlıdır. İnşallah serbest tarzı nazımda değil de nesirde uygulayacağım. Allah nasip ederse yakında çıkaracağım hikâye kitabımda bu tarzı uygulayacağım. Sevgili şiir sevenlerim sizlere bir nebzecik de olsa yararlı olduysam ne mutlu bana Allah’a emanet olun. Peygamber aşkıyla dolun. Şiirde mutluluk bulun. Şiir dünyama da dalın. Daima şiirle kalın, Şubat 2008-ANKARA Tarık TORUN AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:14 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.