![]() |
****AşKoLSuN Be YeNi YıL*******
e vallahi aşkolsun...! Kadehler kalkarken bensiz Yine geldin ya habersiz. Madem ki geldin, / gir içeri gördüğün gibi, Tayınım bu yılda bayat Çayım ise hala demsiz. Kısaca, Ben değişmedim hiç Doğduğum günden beri Tek kişilik bu orduda Terhissiz......... Er oğlu erim ya Hizmet sınıfı: Bedelsiz Güvendiğim dağlarda kar var yine patikalar ıssız yamaçlarım sissiz. Susuz çeşmelerin sebiliyim gene. Çaresiz Bu yüzden işte Çam ağacım avuç içimde Büyümek zorunda Kırmızı kurdelesiz Ne diyeyim Aşk olsun be yeni yıl Aşk olsun “sitemsiz.” ................! 01/01/2005....çamlıca Mine Özdemirtaş |
****Bu DaĞLaR BeNDeN SoRuLuR
sadece susun sessiz olun bağırmayın toprak kayabilir. çığ düşebilir altında kalırım diye sevdalanmayın dik geçitlerin dar boğazındayım yalanlar yalanlardan ezik evet / ama yara alırım. soluksuz kalırım. düze çıkamam sanmayın bu dağlar benim. / benim dağlarım zirvesi benden sorulur ak paktır bulutlar siz meraklanmayın 22/12/2006 Mine Özdemirtaş |
****Doğum Günün Kutlu Olsun
Bütün gülleri Koparsam dallarından Sarılar içimde yeniden filizlenir. Biliyorum. Bu yüzden işte Aç avuçlarını Senin için YILDIZLARI İNDİRİYORUM. Kelimelerin tükendiği yerde Susuyorsam çaresiz........ Anla..... .......................... anla ki SENİ SEVİYORUM. Mine Özdemirtaş |
****PiLaV ÜsTü KuRu
sen uyurken ey gece ninnilerle pişpiş zavallı ruhlar kıvranıyor kabusta kramplarla gerilmiş. ardından ağlayanın olur mu sanıyorsun bu nasıl gaflet sadakan mı var verilmiş.? iki ucu keskin bıçak delilik usulcacık gelirmiş. görmüyor musun? karanlık zamanların kör çukuru soru işaretleriyle zorlanan uçkuru iyice germiş. sen böyle yatarken sere serpe kuş tüyü minderlere serilmiş. lale devri çocuğu olmuşsun birileri saltanatı devirmiş. şamdan da mumlar yanmıyor artık çoktan rafa kalkmışsa porselenler anla ki gül yapraklarıyla bezenmiş sofraların devri sona ermiş. tekmili birden tescillidir sözümün afiyet olsun ayakta ve kağıt tabakta pilav üstü / kuru iyi gidermiş. 22/12/2006 Mine Özdemirtaş |
****ŞaHiT
Kanadın dört köşeydi ezeli bu yüzden yüksek uçacağım yıpranmasın diye tüyleri yürekliysen gel haydi yoldaşım olur musun? Kanadın karanlığa gizli gizli bu yüzden sek sek basacağım silinmesin diye izleri sabırlıysan gel haydi sırdaşım olur musun? Kan adın soy adındır Mi bu yüzden görkemli yazacağım görünsün diye harfleri gönüllüysen gel hadi gözyaşım olur musun? Mine Özdemirtaş |
***AşK***
o kadar nazlı ki 'gül endam' üşüyebiliyor kuşun kanadından ateşi çıkıyor nabzı düşüyor soluksuz kalıyor biz farkına varamadan sonradan asla mümkün olmuyor kaldırmak yatağından usulca /hırpalamadan sararıp solmadan, ve geç kalmadan sarmalı / bin kerre bin kerre / öpmeli kaymadan önce avucumuzdan Mine Özdemirtaş |
***Bu SoN ŞiiR / SuS-TuM***
Hiçbir şey istenmedi. Verilebileceklerin en azının ötesinde. Ama yine de Dama çizgilerinde satranç, hiç bitmedi. Hiç bitmedi Kız tavlası iskambillerde. Hiç bir soru sorulmadı Anlatılanların en azının ötesinde. Ama yine de Kızgın kumlarda buz pateni, hiç bitmedi. Hiç bitmedi Su balesi çöllerde. Sükut ikrar soyundan ya adettir işte. ne sorulara cevap geldi ne de çare bulundu derde. aslında bu iltifat bu nezaket.... Gönülde yer etmemiş edememiş halime çok bile. sanırım ki, kibarca ve arif olan anlasın diye. ta en başından beri ne mazeret tükendi ne de bahane İstem dışı Az kullanılmış, Bu hikaye de 'Son.'... yazılmadı hiç. Üstelik; Başlangıç bile yanlıştı İlk bölümde. Ama yine de Açık bir burun farkı var. Ağır çekimde. Şike sebebi ise; Zamansızlık işte. Şu kahrolası zamansızlık yoksa bile bile sabır taşını çatlatır mıydık.? böyle alkışsız mı inerdi perde Şimdilerde, Birileri, Bir yerlerde bel ki Gülüyor halime. ve Şerefe / kan içiyor Olsa bile. Yine de / Bir şeyler; O en derinlerde, O; sevdaya dair açılmış Siyah beyaz parantezin içinde sonsuza kadar yaşayacak boynu bükük kırık ve mahzun bir şekilde. (....ah serçe.....ah...../ ne işin var dı telde? ..... gördün işte:-((...) 13/05/2004....çamlıca..00.30 Mine Özdemirtaş |
***CüZZaM***
Tenindeki lepralı saltanat Sargı bezine sarınarak kapanacak sanıyorsan eğer; boş versene adamım buna çocuklar bile güler. Bağrındaki kırık kanat Yelpazeye tutunarak uçacak sanıyorsan eğer boş versene adamım buna çocuklar bile güler Kızlar şelalesinden kayarak Erkekliğin birkaç karat artacak Sanıyorsan eğer boş versene adamım buna çocuklar bile güler 22/12/2004 - kartal Mine Özdemirtaş |
***FeRMaN PaDiŞaHıN sa DaĞLaR BeNiMDiR***
Küçük dağları ben yaratmadım elbet Ama şu gördüğün yamaçlar benim eteklerim benden yana esmesen de olur bir el ettim mi şimale bil ki uçuşur dantellerim. Şerbetin şekerine bir damla limon Sıkmaya bile üşenirken ellerin “Bu dergahtan içeri eğri odun bile giremez” Demiş diye derviş. Sanma ki Sen ormanı biçerken Ben sabırla beklerim. Heyhat! dardır yenim/ dardır yerim Bu gidişle; Ya, Göklere dayadığım o masalsı merdivenin Son basamağın da inerim Ya da (Nasıl olsa, bu düş benim) Bütün uykuları alır / giderim. 27/03/2006 Mine Özdemirtaş |
***GüNeŞ TuTuLMaSıN***
Bu gün Güneş tutulacakmış Benim neden haberim yok? Daha başak sarartacaktım diş diş Un öğütecek / börekler açacaktım sonra Islak saçlarımı tarayacaktım balkonda uykuda Biraz fazla oyalandım galiba Vakit geçmiş. Daha yonca yolacaktım dört yaprağı eksiksiz güğüm güğüm süt sağacaktım ki taze /kesiksiz burçak yası mı tuttum ne? meğer tarlada duyulan ezan sesiymiş. Düşünüyorum da! (öyleyse varım.) Karanlık kalıcı olursa Ne yaparım güneşsiz? El yordamı kaçkınıyım işte Tin tin / tini mini hanım limon gibi susuz Baston gibi gölgesiz Gelmez di mi gulyabani? bütün Öcül'er sizde kalsın Ben korkarım bilirsiniz İyisi mi siz Tutun ellerimi sıkıca Yakın bütün lambaları Ve bakın Göreceksiniz Attığım son zar dü/şeşmiş. 29/03/2006 Mine Özdemirtaş |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:25 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.