![]() |
Değerli Zalıma
Bir aşk en fazla iki kalbi taşır Üçüncüye yer yoktur. Gidiyorum ela gözlüm Hakkını helal et bana Ben sen de iki değil Üçüncüydüm biliyorum. Bitiyorum ela gözlüm Ayrılık çok zor olsa da Benden sana fayda yok Ahirete dek eyvallah... Kahve falımıza baktırmıştık ya o akşam İstiklal'de Çıkmamıştık birbirimize farkındaysan Sana neler neler dedi Bana neler neler. Sanki ayrı dünyaların insanıymışızcasına Anlattı falcı havadan sudan. İşte o akşam hatırlarsan Sana sevgimi sunmuştum tüm yüreğimle Sonra öpmüştüm gülüşünden Sabaha kadar yıldızlarda dolaşıp İnmiştik sonunda yeryüzüne işten güçten. Öyle güzeldin ki sorma Bakışlarında bambaşka manalar vardı Mutluluk hissi budur sanırım Karşındakinin gözlerindeki tebessüm. Ama hataymış,yanlışmış Pişmanlık rüzgarları esivermiş Masallarda hiç gerçek payı yokmudur da Yalanlar yaşamın öğretisidir. Sustum sustum sustum sustum hep sustum Sevdim diyecekken yutkundum Sevdim dedim; Unutmam gerektiği için unuttum... Mehmet Caner Sümengen |
Değişken Dünyanın Sabiti
Değişken bir dünyada ben sabit kalıyorum... Herkes başka başka severken, Ben yine seni seviyorum... Ah be Gülüm! Duysan beni şimdi... Gözyaşların sel olur, İçin kanardı...İçin... Ayrıldık ayrılmasına ya, Ne geçti elimize ikimizde anlamadık. Bir anlamsızlık silsilesiydi, Bir boşluk anıydı, Hata ya sen de, ya ben de, ya da hiçbirimizdeydi... Belki de zaman böyle istedi... Evet! Kıskanılacak dakikaları yaşadık diye, Zaman bunu istedi... Ama bak! Unutmadım... Adın ağzımın besmelesi oldu... Eksilmedin, arttıkça arttın. Dedim ya...Hiç unutmadım... Ve hissediyorum sen de! Sen de! Sen de! ... Bil ki düşündüğümden daha zor oldu, Yokluğunun azabına katlanmak. Aslına bakarsan eritti, bitirdi beni bu yalnızlık. Günden güne tüketti, Hastalık misali işledi bedenime, Acıttı yüreğimi, Ok ok saplandı sevdan beynime... Biz iki kişiyken, yanyanayken ^^sevgi^^ demektik... Sonsuz paylaşımlı, Özenle sürdürülen her birliktelik gibi. Biz iki kişiyken, yaşam; ^^Varolmanın tadıydı^^. Şimdiyse mecburi bir hizmet... İçimdeki umut taneciklerinin verdiği sabırla, Dönersin ihtimaline... Seversin ihtimaline... Değişken bir dünyada ben sabit kalıyorum... Herkes başka başka severken, Ben yine seni seviyorum... Uzakta da olsan, arada sırada da olsa, Alıyorum haberini. Bizi bizli sevenler sağolsun... Sen de üzgünmüşsün. Sebebini anlatamadığın bir hüznün gölgesinde, Güneş doğmuyor onsuz diyebilecek kadar... Benim kadar... Gizlesen de duygularını, Senin için de kaygı duyanlar, Ne oldu bu kıza diyenler varmış, Aynı benim gibi... Haykırırsın duvarlara sesin duyulmaz, Yalvarırsın Allah'a duan kabul olmaz... İşte dertler denizimden en sert dalgalar, Daha başka sayayım mı? ... Bekliyorum hep de bekleyeceğim... Rüyalarımda gülerek bana ^^seni seviyorum^^, Dediğin günleri görebilmenin tesellisiyle... Ta ki...Omzuma yaslanıp, ^^Tüm bunlar kabustu^^ diyeceğin zamana dek... Kalbimde koruduğum, Eskimesine izin vermeyeceğim, Dünyalara bedel, Mecnun'un Leyla'ya, bülbülün güle duyduğu, Doğanın vazgeçilmez duygusu, Aşkın, aşkının, aşkımın inancıyla... Evrenden, bir noktadan, Herhangi bir metafizik boyuttan, İzim silininceye dek... Bekleyeceğim...Bekleyeceğim... Kalbimin ortağısın... Kalp çıkmazımsın... Bekleyeceğim... Mehmet Caner Sümengen |
Delinin Derdi
Bilemem Artık aklım beni temsil eder mi? Bu ayrılık Aklı firar ettirir, söyle ettirmez mi? Param yok diye cebimde, terketmen mi gerekti? ... Delinin derdi, küçük olurmuş, büyükten banane Sevdiğimdin, unut Unut o alevden gömlek giydiğim günleri Napolyon'un hiç, sevdiğimi olurmuş Para para para... Mehmet Caner Sümengen |
Deşilesi Tutsaklık
Hayallerimi, umutlarımı, aşkımı çaldın Yetmedi yaraladın ömrümüde... Artık sonumsun, adını ölüm taktım Deşiyorum tutsaklığımı... Mehmet Caner Sümengen |
Dibe Vur Çık Yüzeye
Kıyamet günü,sur düdüğünü üfleyecek,İsrafil kadar Acı çekebilir misin sen hiç zalım... Sonbaharda,solup,yerlere düşen yapraklar gibi Tükenebilir misin anlamsızca. Kar tanesi olup,bir anda eriyip Yağmur damlarına karışabilir misin? İçinden gelenleri söyleyememenin verdiği ızdırabı Sen nerden bilebilirsin zalım! Yaşam denen bu girdaba karışıp Döne döne kendinden geçebilir misin? Zamanın alacakaranlığında kuytuya çekilip Sabahlara kadar düşünebilir misin? Gökte güneşi görememenin sancısıyla Ecel terleri dökebilir misin zalım... Feryat ettiğinde dağlar yerinden oynuyorsa Kördüğüm duyguların yüreğini yakıyorsa Gülüp eğlenebilir misin? Okuduğun her şiirde varlığını buluyor Sonsuzlukta dahi çırpınıyorsan Benden daha çok ölebilir misin zalım? ... Dibe vurmalı insan yeri gelince Belalardan bela beğenmeli Yokluklara göğüs gerdikçe Daha da yitirmeli... Mutsuzluğun yüzde ki ifadesini sen nasıl anlayabilirsin zalım... Çocukken oynadığın oyunlardan değil bu anlattıklarım Birini yaralamak gibi Tarihe karıştırmak gibi bir olguyu Tıpatıp ezip geçmek gibi bir buldozer ile yeri... Mahkum kalabilir misin tutsak bakışlarda Ağlamamaya dayanmaya çalışabilir misin zalım... Utandığında başını öne eğip Orda değilmişsin havası estirebilir misin Ensenden ayrılmayan dalga geçicilere. Korkularından arınıp,o uzun yolculuğa Adım atabilir misin tüm cesaretinle zalım! ... Ve her gidişatın ardında Aşk denen o katilin izine rastlayabilir misin? Kalbin böylesi temiz mi Böylesi değerli misin? Yorulma öyle ise Doğ kendi ışığından,dibe vur ve çık yüzeye zalım! ... ^^Değerli bir zalime^^ Mehmet Caner Sümengen |
Donuk Bakışlar
Bu donuk bakışlar içimi yakar Gözlerin aşkıma bir katil mi yar? Ömrümce gönlümden gözyaşım akar Gözlerin aşkımın katili mi yar? ... Mehmet Caner Sümengen |
Dönmekten Vazgeçenlere
Dönmekten vazgeçer de uzaklarda yaşarsan Bahçelerden çiçekler kopartmam senin için. Verdiğin sözden döner de sevgimden kaçarsan Yüreğimde umutlar yeşertmem senin için... Mehmet Caner Sümengen |
Duygu
Duygu Duygu Duygu Duygu Duygu güzel Duygu Duygu Duygu Duygu Duygu Duy sesimi Duygu. Senden hoşlanıyorum Çok tatlısın Herşeyimsin demek için Can atıyorum. Ahh içimden bir ses Sus diyor sus Yüreğimden bir ses ise Konuş diyor konuş. Deliyim ne yapsam yeri Aşığım sana affet beni. Öpüyorum gülüşünden Ela gözlerinde yaşıyorum Aşığınım sonsuza dek Ne olur sevgimi kabul et! ... ^^O en içten Duygu'ya,tüm yüreğimle...^^ Bu eserimi bir şir değilde bir gönül söyleşisi sayınız.Ve bu şiir sadece Duygu'ya,isteyen şiir olarak okumasın.hatta hiç okumasın Mehmet Caner Sümengen |
Düşsel Renkler
Karanlık bir dünyanın aydınlık insanları, Mısra mısra sevgiyi anlatan o yürekler. Umuda ilerleyen zamanın ilk anları, Şairlerce yazılan şiirler: Düşsel Renkler... ^^Tüm şairim diyebilen iyi insanlara...^^ Mehmet Caner Sümengen |
Ela Gözlüm
Ela gözlerinde kendimi buldum Sustum...Hep sustum Sevdim diyecekken Yutkundum! Ela gözlerinde ölsem gam yemem Cehenneme bile gitsem hayır demem İnan bana senden başka yar sevmem Ahirette çık gel karşıma ela gözlüm! ... ^^Bu şiiri bir ela gözlüye yazdım...Bakalım dünyada mı ahirette mi sevecek onu seveni...^^ Mehmet Caner Sümengen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:44 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.