![]() |
Bırakma..
Uzaklarda olsak bile seninle.. Unutma kan kaybından değil, Sen kaybından olur ölümüm... Bundandır korkularım, Bundandır hayata küsüşüm aniden.. Bundandır mücadelem kendimle, Sana anlatamadığım.anlıyamadığın.... Ben zaten seninim diye, Bundandır ha bire kızdığın bana. ''çiceği susuz beni aşksız bırakma'' (izmir-2007) Fügen Algıer |
Bile bile ladesti sevdan..en baştan,yeniden..
Düşlerine, daldığım eski güzel günlerin hatırı, Kalbimin çarpıntısıdır sevmek, bilirmisin...? yoktur vazgeçişim, yaşandıkça yaşatılır tükenmişliklerde, varoluşum ölürken sevginden, bile bile ladesimsin, kırılıp, bölünüp, parçalandığım sen.. dikine dikine akar kanım, kifayetsiz tüm duyularım, kışın soğuğu yakar da tenimi, yaz sıcağında üşümekten korkarım, sensizken.. korkarım, dünya dar gelir kaçacak yer bulamam, aynalar içinde, hayallerimde tutsak, aklımda hep siyah sözcükler, uykularım gözlerimde firar, ağzımda kan kokusu varken, korkarım, korkarım seni yeniden, sevmekten.. sevda arzısı gönlüm, ümit arsızı sevdan, yılların beni tükettiği, taşlı,dikenli,hain yollar, ahh...! o yollar, yeşerir mi dersin vazgeçilmezliğimiz de taa... en baştan yeniden yeniden, derken.... şimdi, düşlerimde eski güzel günler, ürküyorum... korkularım sırtımda, seni taa en baştan, tüm kara yaşanmışlıkları silipte, delidepreşik hazan yüreğimde, yeni baştan, en yeniden, yepyeniden, eskisi gibi sevmekten.. sevmekten.. fügen.. 2008 in vakitlerden hayata en baştan başlama vakti... Fügen Algıer |
Biliyorum.....
Biliyorum, Ben asla mutluluk yazamayacağım, Yazamayacağım çığlık,çığlık, sevgimi...... Mor renkli erguvanlarımı, Salamayacağım gönlüme, Kokusu sevdamı saramayacak, Biliyorum..... Kuru dallarımda asılı kalmış, Yorgun gençlik yıllarım, Esen deli rüzgarda, Ürperen tenim, Kalacak bu yorgun, yalnız gönlümde biliyorum... Biliyorum ki, Hakeden biri cıkmayacak, Gururuma yedirip bende gitmeyeceğim, Öyleyse çaresiz, Sevgisiz,sevdasız,aşksız öleceğim... Biliyorum, Ben asla çığlık,çığlık, Bir sevda yaşayamadan, Çekip sessizce gideceğim bu dünyadan.... fügen 11.11.2007 02.35 Fügen Algıer |
Bilmem kaç desibel sarsılırken ay ışığı...yalnızlığımda.
Benim, Adım yalnızlık, benim adım cığlık cığlık sevdasızlık, ben bilirim.. Doğum sancısı çekiyor gün be gün, Eskimeyen mahkumiyetim, Yenemediğim yalnızlığımda, Bilmem kaç desibel sarsılıyor, ay ışığı. Sırf yoksun diye... Sensizliğinle seviştiğim, senli *******den, Uyanınca hayata, Yorgun kalkmanın tarifimi, Vücudumun her bir zerresinde? Yoksa varolmanın, mutluluğu mu? Hüznü mü saklı? Belli değil... Sancısı doğumunda duyguların, Bütün uzuvlarım isyana durunca, tek kişlik dünyamda, yalnızlığım, bakışımda donup kalır.. sevdiğim düşler her daim yarım, En sevdiğim şarkının, sözleri kayıp, Binlerce firara kayıtsız kaldım, mart Ayazlarına vuruldu, hüzün çiçeğim, ******* boyunca karanlıklara mahkum Ölümüne yalnızlıktır hayatım... Ve bir o kadar da eli kolu bağlı. En çılgın düşünceler bile. Terbiye olmuş; hem ruhta, hem bedende. Öyle ise bu isyan niye? yalnızlıklarıma.. Ve anladım ki ben, artık, tek kişilik bu dansın, kadınıyım, yalnızlıklarımda, sadece... fügen.. 2008 in vakitlerden gün ışığına dönerken ay'ın son çığlıklarında sarsılma vakti.. Fügen Algıer |
Bir beni unutma yar yüreğinde
Bir beni unutma yar yüreğinde, Birde sevgimin ölümsüzlüğünü. İki damla göz yaşım akar, Biri sana hayat,diğeri bana ecel olsun... İlk nefesim sana yaşam sevinci, İkincisi bana son nefes, Yinede,yinede adını seslediğim... Sensizlikte gönül ağacımın dalları kurudu, Gel...gelde can bağışla, Son deminde hayatımın anlatamadığım, İşte sana sevdalandım,sana taptım... Gönül eşimsin,yaşamımı paylaştığım, Mutluluğumuz inci tanesiydi derinlerde, Bir türlü.... Bir türlü dalıpta cıkaramadın..... Sıcacıktı oysa sana sunulan yaşam, Doldurdun dipsiz sevgi heybene, Elalemin kıskanç, boş sözlerini, Bir yüreğine bakmak gelmedi aklına.... Bunu bana,kendine neden yaptın. Sana tüm renklerimi sunmuştum sıkalamdan, Sevgi kırmızısı aşk pembesi, mutluluk yeşili, tutku sarısı,umut mavisi olan. Kök salmıştı oysa sevgimiz yüreğimizde, Dedikodu dedin,fırtınalara bıraktın yüreğini, Senin keşkelerin sırtında hancer, Benim ümitlerim ellerimde öylece, Yollar keder,yollar hüzün, Neden yaptın bunu kendine..... Değermi sence..söyle... fügen Fügen Algıer |
Bir dalgayım ben...
Yılgın bir dalgadır, Hayatımın cırpınışları.... Vuruyor sahildeki sert kayalıklara, Duyuyormusunuz...... En suskun hallerdeki söylenmemişler gibi, Bir vuruyorum sahile, Bir geri kaçıyorum,görüyormusunuz.... Gelgitlerin perişanlığında ömürler, Yorulmuş bezgin gönüller, Bir martı cığlığı kalmamış denizde, Son baharın griliği çökmüş okyanusun rengine.... Bir deli rüzgar savuruyor, Yorgun gönülleri bilinmezliğe..... Ne zaman baksam bir hazan sarısından denizlere, Hep kocaman yalnızlıktır yüreğimi kaplayan, Dalgalar misali bir gelir bir giderim, Sakin bir kıyıya sığınmak isteğiyle.... Bırakmaz hırcın deniz ne dalgalığımı, Nede savunmasızlığımı gönlünde....... Siz bilirmisiniz bu koca okyanusta Bir minik dalga misali yaşamayı.? Bilirmisiniz ki ha bire hayatın üstünüze, Gelen hortumlarını döne döne..... Öyleki bir anda koparır sizi yerinizden, Sevdiğiniz veya sandığınız gönüllerden. Savrulursunuz hortumların kıvraklığında, Paramparca hayata her biri bir damla..... N e geriye kalmıştır denizlerde olmak, Nede yapayalnız savunmasız bir dalga. Şimdi belki hüzünlü hazan bulutlarında Göz yaşı yağmuruyum, Belkide buhar gibi yok olduğum hayatımda.... Sonbahar hüzündür,kış ise cok uzun Bir dahaki bahara kimbilir hangi denizlerde dalga, Yine yapayalnız.yine savunmasız, Hoyrat denizlerin elinde, Ve gelgitlerde, Bir dalgayım ben, Bir dalga, Dalga.......... fügen Fügen Algıer |
Bir dünya yarattım
Bir dünya yarattım, İçinde sevgi,mutluluk,pembe,mavi, Birde senle ben olan.... Bir dünya yarattım sevdiğim, Hüzünleri,kederleri, Kırk kilit altına hapsettiğimiz. Adınada pembe düşlü mavi dünya Koyduğumuz... Beraber ağladığımız,güldüğümüz, Pembe,mavi bir dünya.... Mor salkımlı bahcemiz, Gökyüzümüz,denizimiz, Çiceklerimiz,börtü böceklerimiz, Hani derler ya Yeşil pancurlu evimiz.... Seni öpücüklerle uyandıracağım, Begonviller altında kahvaltı hazırlayacağımız, Bahcemizde dömatesimiz,biberlerimiz, Denize acılıp balık tutacağımız, Mehtaba karşı iki tek atacağımız, Bir dünya yarattım sevdiğim, Pembe,mavi..... Son durağımız olacak orası... Durdurmayın dünyamı, Asla... Asla inmeyeceğim..... Seninle beraber taaa ölüme gideceğim... '' bir dünya yarattım yalnız ikimiz için, seninle ağlayıp seninle gülmek için..'' fügen. Fügen Algıer |
Bir filimdi sevgimiz....
Sensiz bir günde, Hayatımın sinemasındaydım... Kurguladığımız kadardı aşkta rolümüz, Filim bitti,sevgi bitti,biz bittik...... Şimdi yalnızlığımın salonlarında, Sansürlediğim hayatımdayım... Hani derler ya bir filim şeridi gibi, Bu benim hayatımmı seyrettiğim.. Uzun metrajlı bir eserdi, Hayatın korkulu, Hayatın boşluklarıyla dolu, Acımasız, Teselli bulamamanın hayal kırıkları içimde...... Oyun uzun,rolümüz karmaşık, Bir dargın,bir barışık, Sen geçmişim değilsin, Bilinenim hiç değil artık.. Filim bitti sevdiğim,rüyası bozuldu, Rollerde sen,ben ve sevgi vardı, Işıklar yandı..... Salon boşaldı....... fügen 02.11.2007 Fügen Algıer |
Bir gün gelecek sevgili....
Bir gün gelecek sevgili, Şiirler gerçek olacak... Sarhoş olasıya aşkımızı içeceğiz, Çektiğimiz sevda çilesini, Feleğe dirhem dirhem ödeteceğiz..... Birgün,birgün sevgili, Sevda şarkıları besteleyeceğiz, Notaları sadece sen ben olan... Mutluluk çalacak kapımızı, Yüreğimizi sevdaya açacağız, Yeniden,yeniden doğacağız.. Düşlediğimiz huzuru bulacağız. Birgün,birgün gelecek sevgili, Şiirlerimiz gerçek olacak, Dizelerde kalmayacak... O zaman dünyaya haykıracağız sevdayı, Haykıracağız dünyaya.............. Haykıracağız..................... fügen 02.10.2007 Fügen Algıer |
Bir gün gelecek sevgili.....
Bir gün gelecek sevgili, Şiirler gerçek olacak... Sarhoş olasıya aşkımızı içeceğiz, Çektiğimiz sevda çilesini, Feleğe dirhem dirhem ödeteceğiz..... Birgün,birgün sevgili, Sevda şarkıları besteleyeceğiz, Notaları sadece sen ben olan... Mutluluk çalacak kapımızı, Yüreğimizi sevdaya açacağız, Yeniden,yeniden doğacağız.. Düşlediğimiz huzuru bulacağız. Birgün,birgün gelecek sevgili, Şiirlerimiz gerçek olacak, Dizelerde kalmayacak... O zaman dünyaya haykıracağız sevdayı, Haykıracağız dünyaya.............. Haykıracağız..................... fügen 02.10.2007 Fügen Algıer |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:43 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.