![]() |
Biliyorum
Biliyorum bir şeyi çok iyi biliyorum bu dünyanın nereye nasıl gittiğini bilmediğimi biliyorum Murat Tali |
Bin Ölüm
Bin ölüm bir doğum Tadında Pusuya yatan Katillerin Ellerinde Yaşam buluyor Ölüm denen terk ediş Murat Tali |
Bir Aşk Masalı
kabız olmuş görev atamalarıyla sürdüm seni gövdemden ve atmak için içimden bardak bardak zeytinyağı içtim üzerine iki kere çekip şifonu gülüverdim gidişine Murat Tali |
Bir damla gözyaşına değmeyen hayatın içinden
Büyümeyen düşlerimiz Yarınlarımız vardı Biz Çocukluğumuzun çocuklarıyla büyüdük “tüm hayatın toplamı bir damla gözyaşına değmiyor” haklısın sevinçlerimiz bile acımsıtrak tatlar bıraktı toplamın tüm birimlerinde sağlaması olmayan bir yaşamın bir damla gözyaşı etmeyeceğini bilse onu toplamak için anneler ve babalar yaratır mıydı yaratan ahlaksızlığın ve onursuzluğun dış tabirlerle kol gezdiği zaman dilimlerinde budalaca teslimiyetler arasında düşüverdik kollarımıza köpekleşerek süregelen yaşam açlığın dayatmalarıyla ihanete teslim ediyor kendini ihanet terk edip gitmenin diğer adı sebepsiz terk edişlerin sözlüğümüzdeki tanımı yamalı yörüngelerle devredilen günler, *******, yıllar eğikliğin yitirdiği mevsimler gözün görüp fikrin idrak edemediği anlar paylaşmanın sevişmeden geçtiği her sevişmede aşkın her aşkta sevişmenin olmadığı orta oyunlarla yönetilen bir yaşamın oyuncaklaşan oyuncularıyız değmiyor bir hayatın toplamı bir damla gözyaşına Ederim Tenimin, tartıdaki ağırlığı Ruhumu çoktan salıvermiştim Senin gözünde bir damla yaşa değmeye değil Kendi yaşamımda bir damla yaş olamamak çok koyuyor bana Murat Tali |
Bir Delinin Güncesinden Notlar
bir deli belki de hep deli aklımdan geçenleri düşündümde ne zaman akıllıydım diye cevapsız kaldım derler ki kim akıllıki dünyada hepimizde var bir parça delilik benimki tam delilik sanırım öyle ya karşılıksız sevilmezmiş karşılıksız iyilik yapılmazmış karşılıksız paylaşılmazmış sevgiler başkalarına üzülmekde neymiş kimin umurunda düşenin çektiği acı benim olduğunda acı ben deli oluyorsam en koyusundan bir deliyim o vakit bir delinin attığı taşı kırk akıllı çıkartamamış kuyudan akıllı kalmışmı ki dünyada kuyuya atılan taş değildi üstelik kuyuya atılan sevgiydi kuyuya atılan paylaşmaktı acımaydı bir an önce yitmesi için çıkarmadılar kuyudan onları bu yüzden onlarla kuyuya inenler Delirdi Delilik hergün bayram delilik sevgi çünkü delilik paylaşmak çünkü delilik karşılık beklememek çünkü eğer beklersen akıllı olursun Ben deli kalayım bir delinin güncesinden notları dinlediniz Murat Tali |
Bir Göç Masalı
Rivayet odur ki sürgün Tunceli'de boy vermiş kesmişler dallarından savurmuşlar bir hasat mevsiminde göçmen bir kuşun kanatlarında düşüvermişiz Bingöl'ün eteklerine ve olmuşuz Erzurum'un bir yaban gülü sonra orası da olmamış olamamış yuva yeniden hasada vermiş kendini bedenler yine bir sürgün yine bir göçmen kuş gidişi ve şehri İstanbul. şimdi gidecek bir yer yok binlerce sürgün çiçekle bir aradayız işte herkes yabancı herkes bir göçmen kuşun kanadında düşüverdi buraya üzerimizde biçerdöverler biz her gün yeniden yeniden doğuyoruz bir göçmen kuşa özlem devam ediyor halen kim bilir bir gün geriye döneceğiz bizi getiren o kuşun kanadında Murat Tali |
Bir Günün Yansıması
pencereme yağmur damlıyor hüzün akıyor günün içinde fonda ruhumun derinliklerini inciten bir müzik bacalarda tüten soba dumanı ağaçlar yeşil kalmış solmamışlar inadına, yazımı yitirdik yoksa sonbahar mı gelmeyi unuttu mevsimler nereye çağırır yalnızlığımızı bir garip melodi işler zamanı geçmişin sırmalı dikişleri sızlar tende geriye kalan bir damla yaş olur pencerelerde pencerem döngüsünü yitirmiş gitmelere açılır ayaklarımın çektiği yerlere düşer hasret sözcüklerim bir iğne düşer geçmişin iz bırakan sancılarını taşıyan tenim tenime değer işledikçe zamanı öykülerim kanar susarım kanat çırpan bir kuşun kanadına takılır gözlerim. pençesinde son nevalesi açlığımın gitmeler başka türlü bugün kalmalarınsa haddi hesabı yok bir sessizlik yürür susuverir parmaklarım bitiverir şiir uzun süren sessizliğimi bozacak bir karalama sanırım şiir yazmayı unutuyorum... Murat Tali |
Bir Resim Yaptım
pembeye boyanmış bir duvar kırmızıyla işlenmiş pencereler beyaz bir çatı camsız bir kapı bacasız bir ev sağa sola yatmış uzun upuzun çimenler güneşini yitirmiş bir gökyüzü bulutsuz bir ana düşmüş gün bir resim yaptım yaşım 10 güneşsiz Murat Tali |
Bir Sevgi Büyüttüm
bir sevgi büyüttüm susuz ve güneşsiz bir sevgi büyüttüm saksısız ve topraksız bir sevgi büyüttüm aysız ve yıldızsız *******den bir sevgi büyüttüm karşılıksız ve çıkarsız bir sevgi büyüttüm parasız ve çeksiz bir sevgi büyüttüm sessiz ve derinden bir sevgi büyüttüm ıraksamalardan bir sevgi büyüttüm duraksamalardan bir sevgi büyüttüm özlemlerden türkülere dönerek bir sevgi büyüttüm büyümeyen yanımla bir sevgi büyüttüm adressiz ve çoğullaşarak bir sevgi büyüttüm büyüdükçe çocuklaşarak bir sevgi büyüttüm kollarımı açtığımda büyüyerek bir sevgi büyüttüm bitmeyecek bitirilmeyecek bir sevgi büyüttüm büyüdüğünde sana varacak bir sevgi büyüttüm büyüdüğünde sana varacak büyüdüğünde sana varacak Büyüde gel Büyüde gel Murat Tali |
Bir yalnızlık türküsü
tutuklu bir notanın dinmez yakarışlarıyla ses veriyor hasretliğin bu kaçıncı seni çalışım kendime yinede tekil yalnızlıklara gidiyor saatler yüreğim yuvasından düşen yavru bir kuşun çırpınışında kuş kanadı kopmalar yaşıyor rüzgarlar bedenimden Yine hüzünlü bir parça çalıyor “ve aynı yolda yürüdükçe gün gelir yine ellerimiz dostça birleşir.. ayrılsak bile kopamayız ….. Arkadaş” yine kaybedilmiş anlar içinde bir türkü sesi bu sefer dinleyen değil söyleyen oluyorum. Voltalarken yolları… Murat Tali |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:52 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.