![]() |
Bayram Neşesi
Varsa gönülde bayram neşesi Sevgi ile dolar kalbin her köşesi Her günümüz bayram ola seyran ola Her gecemiz kadir gecesi 24 EKİM 2002 Saat: 01:12 Ş.URFA Faruk Gökbulut |
Ben Sana Vurgunum
Ben damlaysam, sen deryasın Elini uzat ruhum yansın Neş'em tenim sana boyansın Sil renkleri, çünkü sen varsın Anladım ki kayıp değil karsın Nereye baksam sen varsın Ağ ruhuma, canım yansın harlansın Ver ellerini kök sal yüreğime Uzanalım sonsuza el ele Rast gele sevda yolcusu demiştin Görünce beni, dokunacaksın bekle Unutma! Sabır sarayıma sultan olacaksın Nice saraylara sultan olanlar gibi Uyandığında beni yanında bulacaksın Meğer ben hayal değil, gerçekmişim 12 ŞUBAT 2003 Saat: 03:47 Ş.URFA Faruk Gökbulut |
Ben Anadoluyum-1
Atom gülleri dolgun açar benim diyarımda Zulamda sakladığım yitik sevdalarım var Ferhat'tan Kerem'den, Mecnun'dan beri yaşanan Gün olur dağları deler, Gün olur çöllerde yanar benim sevdam. Sevdalar.. Kaf Dağı'nın ardında kendini saklar Ve parlaktır Anka'nın kanadındaki tüyler kadar Toroslar'ın tepesindeki karlar gibi apak Sevdalar... Sonra Pir Sultan Abdallarım vardır Türküler dolusu bana hasret Türküler dolusu bana yanan. Bektaşî diyarından eser gelir kokusu Mahsûni Şerif'imin yanık dilinde anlatırım Bir kuru soğana muhtaç olan yiğidi Bir de Mevlana'm var benim Bağrını açar gel çağrısına icabet edene Ne babayiğitler saklıdır sinemde Adı bilineni, bilinmeyeni... Uzak diyarlara gidip de gelmeyeni. Yunus'un dilinde bulurum kendimi Özü kadar saf, özü kadar arı Anlatır bende var olan en kuytu diyarı.. Aşık Veysel bende bulmuş dostluğun ta kendisini Sadık yarim demiş, kadrimi kıymetimi bilmiş. Ekmeğimden suyumdan, taşımdan toprağımdan.. Her şeyden aziz tutmuş bana olan hasretini. Sineme kök salan çınarsın demiş. Kırşehir civarında tüter ocağım. Neşet Ertaş sesinde buğulanırım ''Al yazmalı yarim giymiş entarisini, Peşinde gezdirir yiğidin birisini'' Bir de badem gözlü, güleç yüzlü kadınlarım var Bağda bahçede, tarlada çalışan. Kiminin elleri çatlak, dudakları kurak Kimisi taylar gibi kıvrak mı kıvrak. Hele genç kızlarım! Buğday tenli, saçları başak örmeli.. Yürüyüşü endamlıdır, cilveli mi cilveli.. Ben buyum işte ben buyum Bağrında fakirler doyuran En güzel Türkülerle nağmeleri duyuran Pir Sultan'dan Mevlana'ya Aşık Veysel'den Mahsûni Şerif'e Oradan da Neşet Ertaş'a kadar uzanan BEN ANADOLUYUM... 23 ARALIK 2002 Saat: 02:20 Ş.URFA Faruk Gökbulut |
Ben Bir Küçük Atatürk'üm (Çocuk Şiirleri)
Ben bir küçük Atatürk'üm Minicik yüreğinde, Dağlar kadar sevgisi olan. Ben bir küçük Atatürk'üm Gücünü tarihinden alan... Vatan bizim şanımız Öyle söyledi babam Feda ona canımız Öyle söyledi Atam Ben bir küçük Atatürk'üm Dürüstlük benim karakterim Ben Türk oğlu Türküm Vatan vatan diye akar terim Üzerimde üniformam Başım dik yürüyorum Sevgili arkadaşlar Geleceği sizlerde görüyorum 06.06.2006 Saat:02.40 İstanbul *** Bu şiir Pembe Kucak Anaokulu'nda öğretmen olan eşimin Beş(5) yaşındaki bir öğrencisinin isteği üzerine yazılmıştır.Sene sonu etkinliklerinde okunmak üzere...*** Faruk Gökbulut |
Beyaz Kelebek
Sen sevda şehrinin kutsal çiçeği Hayatın kendisi ömrün gerçeği Gönül bahçesinde beyaz kelebek Seni sevmek ne hoş, ne büyük zevk Sevdan saraylarıma sultan olsun Dertler tükensin gönül huzur bulsun Gam keder değil, bin kahır olsun Seni sevmek var ya gerisi bomboş Sensin gönül ağrıma deva derman Sensin aşk çağrıma uzanan ferman Bense sevdan ile yüreği yanan Sevdiğim kıl medet, aman, el aman 11 NİSAN 2001 Saat: 09:19 MALATYA Faruk Gökbulut |
Billûr Yaş
Aşkın sokaklarında dolaştım Gözünden akan billûr yaştım Yüreğinde yeni bir kapı açtım Köşkün eşiğindeyim ben Akınca gözünden yaşlar Yüreğimde ince bir sızı başlar Yerine oturduğunda taşlar Aşkın eşiğindeyim ben 01 ŞUBAT 2003 Ş.URFA Faruk Gökbulut |
Bir Öpüşünle...
İlkbahara döner mevsimler senle Bak gözlerime sevgimi anla Dudağıma konan sonsuz tatları Bir ömür yaşarım bir öpüşünle... 24 EKİM 2002 Saat: 23:12 Ş.URFA Faruk Gökbulut |
Bitanem
Bir Ağustos gecesinde Bir aralık seninleyim yine Ey esmer saçlı, beyaz tenli meleğim! Şu an mutluyum galiba Niye mi? Yağmurlar senden haber verdi bana Hani demiştim ya... Esner saçlı, beyaz tenli meleğim sana Sen yaprağımda çiğdin, çayımda dem Sen bendesin, Ben sende hüküm sürmekteyim bitanem Bu gece mutluyum galiba Yağmurlar şarkı söylüyor sanki bana Aç diyor pencereni Aç ki haber var sana Esmer saçlı, beyaz tenli melekten. Hani demiştim ya... Çayımda demdin Yanağımda nemdin Yaprağımda çiğ tanemdin Bu gece yağmurlarla geldin Az kalsın iklimime hazan vuracaktı Güllerim hak ile yeksan olup Lalelerim solacaktı İyi ki geldin be sevdiceğim İyi ki geldin... Geldin de geceme Aşiyan beste verdin Bilirim sen *******i seversin Nasıl sevilmez ki ******* Yalnızlığımın buz tuttuğu anda Seni içime çekişim Ve senden bir nefestir ******* bana Kalbinin al yalazında Aralarken hayal perdemi Kah ''Cemalin Yerinde'' gezerim Kah sahil kenarında. Alıyorum seni, ellerin ellerimde Açılıyoruz mavi sessizliklere Ha gözlerin, ha mavi deniz Mutluluktan uçuyoruz biz Gözlerinin üstünde martılar misali Kanat çırparken kaşların Yüreğime gül eker Umut dolu bakışların Ve neden sonra.. Sebil olur akar göz yaşlarım Bu anlar yaşanmaya değer anlar Mutluluk örgülü bakışlarım Martıları selamlar. Derken gökten bir yağmur damlar Ve ben dönerim sensizliğin semtine. Olsun be meleğim olsun Yine de açıktır kalbimde aşkın yelkeni Sabaha kadar seninleyim Çarpar durur yüreğim, sabaha kadar seni. 27 AĞUSTOS 2000 Saat: 15:40 MALATYA Faruk Gökbulut |
Bitsin Artık Bu Hasret
Sen gittiğinden beri Yüreğim yangın yeri Unutma derbederi Bitsin artık bu hasret Dört bir yanım boran kar Kanayan bir yaram var Merhem olda yaram sar Bitsin artık bu hasret Yak sinemi kavur da Külüm çöle savur da Aşkım yâre duyur da Bitsin artık bu hasret Beş mevsim ömür sürdüm Kah ağladım kah güldüm Çile çekip gün gördüm Bitsin artık bu hasret Aşk odunla yak, kavur Külümü yele savur Mızrabınla durma vur Bitsin artık bu hasret Öyle durma karşımda Gökyüzümde arşımda Gezin dur da çarşımda Bitsin artık bu hasret 04.04.2006 Saat: 15:24 İstanbul Faruk Gökbulut |
Bu Gece
Bin damla serpilsin yüreğine Bin mutluluk dolsun gözlerine Bütün hayallerin gerçek olsun Duaların kabul olsun bu gece Bin bülbül geliverse bağına Çağırsa aşkın badem çağına Dualarımız Hira Dağına Varırsa kabul olur bu gece Biniver aşkın Burak atına Yüksel sevdanın çatı katına Deryalardaki özlem yatına Dalgalar gibi ersem bu gece Yeşil yeşil baksan gözlerinle Ilgıt ılgıt aksan sözlerinle Sallasan uyutsan dizlerinle Kar mı yağar üstüme bu gece Hep yeşil kalsa canım yapraklar Yağmur sonrası koksa topraklar Açıverse bembeyaz zambaklar Seni kokar bedenim bu gece 19 MAYIS 2003 Saat: 11:35 Ş.URFA pencereyi Faruk Gökbulut |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:15 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.