![]() |
Ay Işığında Cennetim Nerde
bir saplanti var yüregimde belli belirsiz siir kadinim dedim sabah seriflerim oldun ilk seninle açtim sayfami seni açtim dizelerin gizeminde kaybolurken ask gözlerimden geçtin beyaz tebesümdün buruk mavilerde pembemsi mutluluklar canlandi gözlerim daldi hayallere açilan kapimin giris anahtariydin saçlarin geceden daginik ölümü içtim sevinçlerimin çigliginda geç gelen sabahla kanayan yarayim yalinayak çiril çiplak cennetim ol ölüme bir adim kala gölgelerde kas arasindan mavi mutlulugum sevgimi kendim yarattim imgelerin sihirinde fal açtim kulpu kirik fincanda sana çikti sen çiktin labirent yokuslarda seninleyim iste duymasanda esmer tenim kara ruhum kara bu sabah hani nerde benim leylaklarim lavantalarimin kokusu yanip sönen yildizlarim ay isiginda cennetim nerde 12-05-2003 Cemal Karsavran |
Ay Yıldıza Mutluluk Fısıldar *******inde
seni beklemek ıssız bir adada kimsesizliktir ümitlerin bitmek üzere olduğunu bile bile hani gün biterde gecenin karanlığına kalırsın anlamını bulamadığı sözcüklere esir olursun yıldızların dolunayın merhametine kalır anın labirent bir bulmacadır içinden çıkamadığın avazın yırtar anın sis perdesini beklersin sen ki heykeltıraşın yarattığı muhteşem bir abide üç boyutlu görsel sanatların en güzel örneği hayatın ertelenmiş perdesinde yarım bir oyun estetik cerrahı hayrete düşüren mucize yasemin kokularıyla süslenmiş bağın gülü yollar ve mavinin adı lebiderya sevgilere açılan açelya açmış bahçelerde naif bir güzelliksin sahil boyu yürüyüşlerinde üzerine çiğ tanesi düşmüş sevgileri koklardın hayatın berraklığı denizde yol boyunda eskiye özlem vuslat hasretleri ağlardı yüzünde güzellikler canlanırken lirik bir şiir mırıldanır dudaklarda fi tarihinden anılar tazelenir ağlamak ve gülmek arası sende sevgi ilkbahar sabahı gibi utangaç ürkek bir ceylan balasıydı şaşkın ve gerçek hülyalı talih çizgisinde kimliğin dolaşırken ertelenen arzular karabatak misali yarımdı gelişlerin kalışların sevgilerin yeni bir aşka sürüklenirken sevgisiz ay yıldıza mutluluk fısıldar *******inde 18-04-2008 Cemal Karsavran |
Ayak İzlerinle
gidiyorum deme sakın bende gelirim bir düş ülkesi yüreğim düşlerimde sevi düşlerimde aşk düşlerimde paylaşımla düşlerimde ayak izlerinle 29-12-2002 Cemal Karsavran |
Ayazda Bir Yürek
her gün kü gibi bir gündü işte başladı ve bitti ne beklediğim tren geldi ne beklediğim yolcu sadece bir hiçti hayalim çiğ düşen yüreğimde ne ummuştum ne buldum hasretle beklerken her yeni günü sabah ayazı çarptı düşlerime yıldızları mı küstürmüştüm yoksa ayı mı? üstümde kara bulutlar yorganım kara düşüm kara hayalim kara yalnızlık sağır bir arkadaş gece soğuk gece ıssız gece sessiz saatin tıktıklarını bile duymak istemiyorum gece zehir zemberek özlem şimdi düşlere dalacağım yarın gene güneş doğacak yalan bir sevdanın arefesinde sevgi yalan aşk yalan ayazda bir yürek 08-02-2008 Cemal Karsavran |
Ayın Onbeşi Sevdam
elimde sigara gözlerim kisik alir beni götürürsün bilinmezlere yalnizligim olursun cok zaman yüregimde sakli sevdan kazilmis benligime hükmedersin yüregime çocuksun yillar içinde dogan benimle sevdam bu atesi ben yaktım kor alevdir seninle şimdi elele kosariz çiglik çigliga kucak kucak olan özlemlerle ninni gibi tatli dillerin her renk ayri güzellik seninle hisederken seni sesinle her an içimde ellerin dokunur tenime bakisiriz bakislarim kaybolur deniz gözlerinde içerim suyu bardakta degil dudaklarda neseyle çigliklar akseder enginlerde haykiririm sevgimi sesim yirtar sessizligi yildiz olur dogarsin basima yuvarlanirim tatli bir rüyadir agaç dibidir saklanirim ay bulur çaliliklar arasinda tene yansir gece sislenir gözler dudaklar aralanir ayin onbesi sevdam Cemal Karsavran |
Ayıp'ın Arkasına Saklanır Kimliğim
hep bir oğlum olsun isteriz ya da hep bir kızım doğmayan çocuğa kefen biçeriz hayırlıysa olsun demeden isimler ararız kız erkek hayır dualarımızı esirgemeden bir iki derken allah verir rızkını ta çocukken başlar ayıp günah yasak atalarımızın na mahrem diyerek bir başka cinse bak ma telkinleri erkek çocuklarıyla oynama kızım erkek ol azcık oğlum (ağladığımızda) oyunlar da bu erkek oyunu bu kız oyunu diye ayırdığımız okullu yıllarda aynı sıralarda erkek erkeğe kız kıza oturtulduğumuz karma yapıldığında ağlamalarımız gelişme evresinin çatlak sesidir ayıp açığa vururulur el ele tutuşamama utanıp söyleyemediğimiz duygularımız kendi sırlarında gelişir kimliğimiz kimliğimizi ararken kimliksizliğimiz kendi kendimizle sevişip orgazm oluşumuz olgunluk evresinin ikinci yarısı beğenilerle geçen anlar kimi ruh güzelliği kimi dış güzellik ata dede tavsiyesi evlilik nereye varır sonu bilmeden boyun eğeriz kadere ya da isyanlarda kişiliğimiz çatlak bir sestir uyanışımız yıllara meydan okuyan kırkından sonra bahar son mu ilk mi belli olmayan kaç kişi yaşayabilmiştir özgürce hayatı ve hayattan zevk almayı kişiliğini bulmak için yıllar mı gerekir mutlaka düşlerde kalan mutlulukları arzu ve istekleri çılgınca yaşamak uygun ya da uygunsuz ayıp'ın arkasına saklanır kimliğim 11-04-2007 Cemal Karsavran |
Ayışığı Yıldızlarla
denizde sehir isiklari yanar ben kirilirim damla damla kristal cam olur parlarim yüregime yansir gece deniz su isiklar sevgin sicaktir sarmasik olup gecede nefes nefes alirim seni ayni gözle bakarim adim atislarimin temposu kalp atislarimin ritmi avuç içlerimizin sicakligi dokunuslarin heyecani sarar çarpintisi yüreklerin anlasmasi sessizce öpüslerin islakligi kalir yüzünde ve alninda dolu dolu ask yasarim dalga sesi yildizlar gökyüzü firlatilan tas denize sessizligi kirmak istercesine oturup kiyiya yakin dalgayla gelen soguklugu gecenin sicacik sokuluslarini yürekten yürege içten içe sarilislarlarimla mutluluk dudaklarda duman duman sevdanin paylasiminda nefes nefes alirim içime süslerim ayisigi yildizlarla 02-12-2002 Cemal Karsavran |
Aynada Bakışlarım
sesinin cigligiydi geceyi yirtan haykirislarinla bekledigin dosttu seni bekleyen cikmaz bir sokaktin seslenisinde kosarak geceye daldiginda bekle beni dedinde beklemedimmi yarim kalan sigaraydi küllenen dumansiz ha geldi ha gelecek diye beklenen yoktun geceydi karaydi aynada bakislarim 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Aynası Karadır İstanbul'un
umut sehridir istanbul yillar içinde son durak tasi topragi altin olan düste düs görmek gibi yilan hikayesidir gurbetlinin kaybolmus sokaklarinda yilgin ve hedefsiz sebepler içnde sebeptir asik yüzlü insanlar büyük sehir büyük sorun çiledir istanbul hayat çile ekonomi asik suratlar dengesizlikler yaratir günbegün bayram güzelligidir hayaller bir sonraki bayrama hediye göstermez yüzünü aydinlikta bile aynasi karadir istanbul'un 19-12-2002 Cemal Karsavran |
Ayrılan Sevdalar Bakışlarda
kosturuyor zaman bilinmezlere at üstünde rahvan sürer binici gündüze gebeyse gece iste geliyor ayak sesiyle çok anlamli sözcüktür gün batimi puslu anlara açilan kapinin çakal sesleriyle karanliklarda lime lime çizilir gökkusagi kol kola girer sarmas dolas yada uzaktan bir el uzanir yanarken sularda günes isigi sergüzest olur yasanilanlar mendil sallar koca yapraklariya kavak bir buse kondurulup islak eller uzatilip boslukta kalir ayrilan sevdalar bakislarda 24-05-2003 Cemal Karsavran |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.