![]() |
Güvercinlerim
G Ü V E R C İ N L E R İ M Hayatıma,altmışikisinde girdiniz, Bulunmakla,yaşam ve keyif verdiniz, Şaklatarak kanat çırpmanız, Takdir edilir bir de sadakatiniz. Açıklıkla söyleyeyim,bir gerçeği; İçinizden sevemedim,erkeği Nedir erkekteki kuruntu ve çalım, Karşısındaki dişisinde de var alım. Denirki; yuvayı dişi kuş yapar, Bunlar da erkek yapıyor,söze aykırı, Bunlara bakıyorum,dişi işve yapıyor Erkek güvercin ayrıca hava basıyor. Gelip cumbaya kondunuz, Yaptırdığım binaya süs oldunuz, Yuvanızı nasıl yaparsınız bilemem, Oralara çıkıp müdahale edemem. Her birinizi ayrı severim, Birbir isim vermek isterim, İçlerinde karatavuk,ayrıca kırçıllı, İçlerinde en güzeli,doğal paçalı, Sütlü kahvesi ayrı güzel, Aşklarında sadakat özel, Eş için savaşlar kalmadı Bireyler eşlerini seçti,nikahlandı. |
Hafıza
H A F I Z A Güvenmeyin hafızanıza, Unutuverirseniz es kaza, Mahcup olursunuz,etrafınıza. Bakın,dikkatli ve notlu çalışmanıza. Unutmak mazeret değil, Kendini tanımalı insan,olmalı ehil, Kişiye bakıyorsun cahil değil, Puanınızı düşürmeyin,çıkarıp da arıza. Allah düzenli yaratmış kainatı, Hatayı affetmez iş hayatı, Donatılı beyin vermiş,düşün de yap diye, Senin bunca çuvallamaların niye? . |
Harran
H A R R A N Bu gün gezimiz Harran, Üniversitesi yıkılmış,viran, Kalan sadece rasat kulesi, İş Moğolların halt etmesi. Tekrarı Emevi lerce yapılmış, Burada Araplar yaşamış, Sıcağına ancak onlar dayanmış, Evlerin tepesi koni ondanmış. Fahro adında zaro ağa varmış, Dokuz cariye 36 veledi ile yaşamış, Nufus ondan dolayı kalabalık, Dileriz olur burası Türkiye ye anbarlık. Yerlisi kapkara sanırsınız zenci, Olmuşlar avuç açan dilenci, İstiyorlar ağzına hazır hap, Nede olsa soyu tembel Arap. |
Hata
H A T A Güvenirseniz hafızanıza, Unutuverirseniz es kaza, Mahcup olursunuz etrafınıza. Onun için bakın notlu çalışmanıza. Unutmak mazeret değil, İnsan kendini bilmeli,olmalı ehil, Bakıyorum kişi hiç de cahil değil, Bedeli büyük olur,çıkarırsa arıza. Hatayı affetmez iş hayatı, Allah düzenli yaratmış kainatı, Donatılı beyin verilmiş kullan diye, Senin,sisteme hataya direnmen niye. |
Hayal
Bakıyorum, sadece bende değil, Bütün alem buna meyil, Gece gündüz deme hayale koş, Gerçekmiş gibi oluyor bir hoş. Erkekler, buluğa hayalle girer, İlk vuslata bu yolla erer, En güzel aşk rüyasında olur, Eni sonu orgazm olur., Dokunma hayalime, Şimdilerde o kaldı, yeter, Herkes baksın bildiğine, Benm hayalim cihana değer. |
Hepgül Kızım
H E P G ÜL K I Z I M Aylardan şubat,günlerden bir pazar, Geçmişten günümüze atalım nazar, Sana altın gibi canım oğlumu verdim, Onunla yaşama ve sevgiye erdin. Orta öğrenciyken gelirdin buket çiçekle, Onları sunardın reverans ve gülücükle, Sonradan anlamadım ortamda ne değişti, Vazgeçtik çiçekten,selam sabahın kesti. Günler geçiyor,geldiniz otuz beş yaşına, Oğlun var,bir gün gelecek senin de başına, Gelecek olan da el kızıdır bakmaz gözün yaşına, Gördüğün eylemden döneceksin şaşkına. Mevlana der ki; olduğun gibi görün’ Değildir bu benim yapım,kaderim, Çıt demedim,bekledim anlarsın diye, Mutlu oldum Can ın EGS de sunulan karnesine, Kadındır yuvayı yapan derler, Laftır, inanmadan söyler geçerler Yuva tabiri mutlu bir simgedir, Bunu değerlendiren ancak bilgedir. Bilmem seyrettin mi Tahta Çanaklar’ Bu sahneyi yaşar bütün ocaklar, Mutlu olmak için duymamak gerek, Her kişi kendi y0lunu belirleyecek. Nesrin felç geçirdi siz evlendiğinize, Tanrının takdiriydi,yoktu bir güç elimizde, O kadın ki paralandı senin düğününüzde, Umarım yarayı manyak İnci den aldı. İnsanın hayatında görünür bazen kötü kader, Onu yaşarsın ama sonra bakarsın geçer Ardından gelecek olan güzel günlerdir, Dileğimiz kötünün son bulup gitmesidir. Diyeceksin bu şiir nedendir, Babadan kızına imalı sitemdir, Bunları yazdım,kalmadı içimde sızım, Sen mutlu ol yeter sevgili kızım. |
Ispartalı
ISPARTALI Alo Ispartalı arkadaşım, Sorma aynıdır yaşım, Sorunum yok,taşırım dertsiz başım Böyledir benim hayata bakışım. İstemiyorum yüzünü görmek, Daha önemli,düşünü sürmek, Alo deyip güzel sohbetler etmek, Kalem ve şiire malzeme dökmek. İddiam yok ele,sorun kendimce, Bazen böyle bir şeyler yazarım, Karşımda birileri terennüm edince, Durmaz kalemim,coşar ve azarım. |
İ zmir D epremi
İ Z M İ R D E P R E M İ İzmir bir aydır sallanıyor, İnsanlar panik , balkondan atlıyor, Ekim 2005 ayı böyle geçti, Deprem sayısı ikibini aştı. Sağlam olmayan binalar çatlar, Korkan insanlar hastanede gözünü açar, Ah vah tır duyulan sesler, Korkudan tutulmuştur nefesler, Sokaklar olur yaşam mekanı, Geçmez,uzar gece zamanı, Hazırlanmıştır deprem çantası, Konur içine düdük,giyim,ve yaşam sıvısı, Geçer,araba yeni konut yerine, Onu da koymak gerekir sağlam zemine, Yazlığa kaçmak uygun gelir kimine, Dikkat, oturmaya o da fay eksenine. Şükür,en hafifi ege de olanı, Düşününce insan İstanbul ve Pakistan ı, Önem kazanıyor acil kurtarmalar, En yakın organizasyon sana yarar. Sakın deme,andır gelir geçer, Kimini yer bazısını ezer geçer, Tarihteki devletler böyle yok olmuş, Saltanatlar savaşlar son bulmuş. Hayal gücü hep kötüye yorar, Binaları kendi üstüne yıkar, Tusumani bile beyine taht kurar, İman ve güçlü irade bunu kovar. Böyle zaman da önemli olan yönetim, Televizyonlar iyi bir iletim, Başa geçiyor Kandilli rasathanesi, Bazen de uzmanlar konuşuyor, kimisinin cüppesi. Depremi yaşayanlar anlar ve bilir, Kimisine yalan ve şaka gelir, İçindekine Allah güç de verir, Bil vesile yaşamın kutsallığı öğrenilir. Önem kazanır komşuluk ve dostluklar, İnsanlar bakmaz geçmişe birbirini kucaklar, Manevi bağlardır bir arada kılan, Gerçek insanlık konuşur,kalanı yalan. Haber alma önem kazanır,telefonlar devreye girer, Aşırısı zarar,iletişimi bozar ve kitler, Bu da bir testtir,bazı dostluklar biter, Yerine yenisi yeşerir,hayat devam eder gider. |
İzmir
İ Z M İ R Birçok konuda şiir yazdım, Yarın sorarsın niye bana yazmadın, Seninle kırk iki yıldır birlikte yaşadım, Gerçekten seni hala anlayamadım. Bildiğim kadar senin aşığın çok, Gördüğüm kadarıyla dostun yok, İzmirli çalışmaz zira karnı tok, Çalışan, uğruna çabalayan yok. Ege bölgesinin büyüğüsün, Yarımada olarak denizin kolyesisin, Modern ve Avrupalı bir şehirsin, Tanrının verileri ile kısmetlisin. Denizin donatımlı limanın var, Deniz taşımacılığın yok, Dağların boş tepelerin var Yeşillik ve gölge edecek ağacın yok, Ticareti İstanbul un gölgesinde, Ekonomide,Levantenler önde, Adın yurtiçinde göklerde, Yurt dışında sor, derler nerede? Basmahane en eski yerleşkesi, Şimdilerde olmuş meyhaneler köşesi, Namı ile en meşhur Alsancak, Eğlence ve fuhuş ile anılacak. Karşıyaka İzmir in gülü ve gözdesi, Bostanlı yeni semt,onun biraz ötesi, Her şeyi ile güzel,olmuş mesiresi. Kendini il sanır 35/5 dır plakası. Güzel yalı eskiden yalılar ile anılır, Bilmeyenler için hala öyle sanılır, Göztepe eski futbol takımı ile ünlüdür, Şimdilerde ise üçüncü lig de sürünür. Güney doğunun oldu bir bölgesi, Mardin bölgesi, Maraş mahallesi, Belediyede onlardadır çoğunluk yüzdesi, Kurtarılmış bölgeydi Kadife kalesi. Konak, kemer altı,nostalji simgesi, Kurtuluş tarihinin göstergesi, Sembol ve gözdesidir saat kulesi, Böyledir Fahrettin de Güzel İzmir hikayesi |
Kari Katır
KARİ KATIR Danimarkalı bir yazar, Densiz bir karikatür yapar, Dünyadaki dengeyi bozar, Trabzon da bir densiz, papaza kıyar. Sahip olsana, çizer kalemine, Dünyayı karıştır diye vermediler eline, Aklınca arıyorsan müslüman anarşist, Kendin oldun en büyük ulusal faşist. Erdemlikte bir ölçü vardır, Sahip olmalısın eline,diline, Hazreti Muhammed karikatür neyine, Sayende,olanlara bak,yazık insanların haline. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:08 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.