www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Edebiyat (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=268)
-   -   Sevgili Özbek (https://www.cakal.net/showthread.php?t=142680)

GooD aNd EvıL 03-15-2009 02:43 PM

Ben Kimim
'Gerçekler, yaşanan ve görülenlerdir, geri kalanlar insan üstü ve
insanların hayal ettikleridir.'

Toprakla göğün arasında, yıldızlarla tahılların seviştiği *******e inat, sarı çamurdan sıvalı evlerin bir gözlü odasında ahalinin toplanıp masalların anlatıldığı ve aralarında cinsiyet ayrımı olmadan, ellerin kulak arkasına atılıp şiir tadında türkülerin senfonisiyle, mecnun-i sevgilerin yaşandığı, toprak kültürü bereketlerinin taşındığı bir köyde, baharı nevruz çiçekleriyle karşılayan martta doğmuş bir Anadolu çocuğuyum. Çocuğu, çünkü, ben hâlâ büyümedim.
Kuzuların ve danaların peşinden koşup, kazların ayak izlerinde emeklemişimdir. Buğday başaklarının arasında, sarı saman kokusunu koklayarak başlamışımdır ilk okul hayatıma. Henüz harman yerindeki esmer taneler yıldızları saymayı bitirmeden; gelecekte yerini nostaljiye bırakacak ilk gizemli yolculuğum başlamıştır karlar diyarı Karsa. Çocukluk durağım, varlığın içerisinde ama varlıksız bir yaşamla ilk, orta ve liseye kadar burda devam etmiştir. Özlem dolu kişisel hayallerim, ikinci bir nostaljiye burda eklenmiştir. Sıradanlığın içerisinde bilinçsizce.
Gençlik limanımda henüz yelkenli sandalları yamamadan, ikinci yolculuğum başlamıştır, sultan olmanın ilk kavmi, çileli bedbaht kent düşlerinin evine. Ve bu yolculuğumda tanımışımdır kutsal varlık ANAmın anlamını ve o pınarlardan akan zemzem suyundan içmemle başlamıştır hayatın sabır taşlarını toplamam. Toplayıp birer birer al kınalar içinde yürek heybeme atmam.Heybemin yaralı gözleri henüz dolmaştı ki, hayallerimin gerçekleşeceğine inandığım üçüncü yolculuğum başlamıştır, adına gurbet denilen düşler denizine doğru.
Yaşam mücedeleme geçmişten kalan hayallerimi bu senelere, öğrenmenin azmine inanarak sığdırmaya çalışıyorum. Asıl okul, hayat denilen araf çizgisinde. Diplomayı bu çizgiden almaya çalışıyorum. Ve her senemi efkâr demleyerek bitiriyorum sayrı zamanın iyileşmeyen karanlıklarında..
Güzel olan her şeyi seviyorum. İnsan olmanın gizemlerini bu sevgi içerisinde ve Tanrının bana lütfettiği yolun tozlarıyla, bedenim, beynim ve yüreğimin taşıdığı kadar yutmaya çalışıyorum. Ve sigara zifti zamanın âmâ gözlerine ömrümü sığdırmaya, geçmiş değerlerden kalma; tahıl sürmelerinin akına muhtaç olan karayı sürmeye çalışıyorum. Şiirin mavisinden esinlenerek, aşkın vuslatını oğul niyetine özleme koşuyorum. Hasretlerim, sevda ve özlemlerim şiirlerimde ve yazılarımdadır ve de ben olan benliğim.

Sevgili Özbek

Bende ki Sevdan
Sen
Güneş kadar yakın
Bir o kadar uzaksın.
Yıldızlar kadar parlak
Bir o kadar çıplaksın.

Söyle bana güneşin oğlu
Nedir beni cezbeden sende ki
İçmeye susadığım dudakların mı
Yoksa
Umutla
Pırıltılarını görmek istediğim
Karagözlerin mi

Sevinçle duymak istediğim
Melodik vuruşlarımı kalbinin

Yoksa
Özlemle yüzmek mi
Yüreğinin engin denizinde
Ya da
Hasretle yalnızlığımda ki bana
Bende ki yalnızlığa
Gömülen sevdan mı

Sevgili Özbek

Bırak Baharla Çarpsın Kalbin
Eriyen kar suları
Temiz toprakların sıcak
Yumuşak teni içinde

Her bahar bir yaş demek
İkinci çarpması kalbinin

Umutlarında yeşil goncalar
Aynı kalmamak için
Arınmış
Dinlenmiş bedenlerinde
Güzellikleri
Devriminde evrimler açmaya gebe

Filizler yaşama ilmik
Büyümek için gün ışığında
Büyütmek için zamanı
Soluklanan dallarında düğme

Yeniden tınazlarda şekillenmek
Var olmaya inat
Bırak baharla çarpsın kalbin
Yaşadığının simgesidir çünkü

14/04/2006

Sevgili Özbek

Benden Sorulsun
Alemi yaratan seni bağrıma
Dokusun ipekten senli çağrıma
Vururken bam teli kalbi ağrıma
Sorulsun gardaşım benden sorulsun

Yüklenen vefadır özümde esen
Hasret eyleminde özlemi kesen
Vuslat çöllerinde dostluğa desen
Varılsın gardaşım benle varılsın

Yeşersin daneler sevgi salında
Güvercin uçuşu fidan dalında
Canımın özeği güller alında
Derilsin gardaşım benle derilsin

06/07/2006

Sevgili Özbek

Bir Dokunuşun Mirası
Yaşamı ünsüz harflere mekik gibi dokurken, yalnızlığına sığındığım limanımda; sevmenin esmer gizini hatırlatan sen geldin aklıma.
Kelimelerinle acıların tadındaki sevmenin değerini anladım. Demir atılmamış limanlarımda, oldum olası virgullerle sevmiştim her şeyi. Algıladıklarımsa, noktalı olmuştu.
Ama seni, mısralarla sevmek, seni paragraflarla tanımak ne kadar farklıymış meğer.

Hecede ki öğretmenliğini cümlelerle sana dokunmadan,
sesinin tınısında yanında olmadan seviyorum. Uzakları, daha doğrusu bana ters gibi görünen aşk uzaklarının ne denli önemli olduğunu farkediyorum.
Her Geçen gün seni fiil çekimlerinde özlüyorken, kompozisyon sonsuzluğunda kayboluyorum. Yüreğimi besleyen sen, beynimi geliştiren sen, aşk mavisinin hesabında beni bambaşka yerlere götüren sen. Yazım prensiplerinin dışına çıkıyorum bir an. Her şey sevda deryasında ünlemlere yükleniyor ve, yakamozların yaldızlı ışıkları niteliğinde yüreğimi titretiyorken, güneşsi nesirlerde dünyanın kalbini görüyorum. Gerçek aşkın bu duygulardan ibaret olduğuna inanıyorum. Çünkü, apostroflar evren boşluğunda sensizlikle kayboluyor.

Uzakları yakın kılan mürekkebimle inandığım ve bildiğim terimleri karalarken; seninle yeniden doğuyorum ve ebedî yaşayacağımı biliyorum. Satırlarımda varsın çünkü.
Varsın bana uzak olsun sesin, varsın bana uzak olsun nefesin, varsın bana görünmez olsun cemalin. Var olduğunu ve varlığının taa ezelden geldiğini bilmek yetiyor bana.
Seni, gözlerim kapalı iken bile düşünmek, teninin sayısız hücre gözeneklerine,
karanlıklar ötesinden dokunmak, mutluluk parantezlerinde, tıpkı Gérardmer* ormanlarının çam ağaçları beyazlığında ki giyilen gelinlik gibidir.

Seni, derin duygulara gömülen evetlerden çıkarıyorum.
Kendini sorgulayan soru işaretlerinin kuyruğundan yıldızlara takıyorum. Allı turna kanatlarında seni dolduruyorken çırpınışlarıma, kalbimin başkenti şark-ı diyar illerine göç ediyorum. Güneşin doğuşuyla ceviz ağaçlarının dalları seni beziyor, çiçekleri sarının hüznünden seni açıyor. Kahramanca, yüreğimin gem vurulmuş iplerini çözüyorum böylece. Ve asırlardır birikmiş sevgimi serzenişlerimde sadece ve sadece sana sunuyorum.

Eyy ulvi papatya,
gönülleri seren kılan, sendeyim ve sen de senin her şeyinle varoluyorum. Biliyorum, sen yolculuğumda ki karmaşık yapraklarımı ayıklıyacaksın, anlaşılmıyor, düşüklüğüm var diye. Gene de üç nokta ileride gözlerinin elâsında kayboluyorum. Demir atıyorum, dizlerinin dibinde ve kalbine pranga vuruyorum. İklim kıvırcığı saçlarına dokunuyorum teker teker. Aşk denilen illeti seninsiz paylaşıyorum. Benimser acemiliğimi atışmalarının renklerinden okuyorum. Kelimelerinin ahengiyle yeniden yaratıyorum beni ve defterime yazdığım seni, yeniden yeniden içiyorum.

Eyy avuçlarına güneşten sıcak bûseler kondurduğum yakamoz!
Seninle doluyum. Sana olan özlemim, sana olan hasretim, hüznüm ve bu intizarım bitmeyecek. Özümdeki sevgi gözem, kalbimde ki gönül paşam, seni yazmaya kalkmakla nefes almanın tütsüsünden istifade ediyorum. Bunca geçen zamanda hep seni beklemişim. Seni sensiz yaşarken şimdi, kelimelerinin sarhoşluğunla ipeksi gökyüzünden süzülen yakamoz akislerine yansıyorum yeniden. Aşk mavisinden özgürlük ve cesurluk adına. Bunca beslediğim hayaller, bunca beklediğim hasret ve özlem senmişler meğer. Yüreğimin tahtında ayrılığın ayraç pençesi, bedelsiz kokuyor. Zamansız bir sevgilinin sevgisinde açan papatyanın müptela yapraklarına yüreğimin tamamıyla sarınıyorum.
Sana esir duygularımın şifresinden ebemkuşağına yazılan hüsnü, elvan elvan demetleyerek beklediğim sana kavuşturuyorum. Bir dokunuşun mirasından, yaşamı, senin dilinle hasretten mutluluğa ve yıllanmış nazım tadında ki şaraplara çeviriyorum. Ne kadar uzaklarda olursan ol, bir nefes kadar yakınsın bana. Ezberlediğim bir şiir, okuduğum bir kitap kadar içimdesin.

27/05/2007

(* Fransa’nın kalbi)

Sevgili Özbek

Bir Mayıs albümünden
Zekai Kömürcü' ye

Bir mayıs albümünden yarınlara seslenen
Özgürlük kelepçesinden kavruk kavgaların
Gün görmemiş sehpası şafak allığından
Ülkemin renginden eylül gözleri var
.............Akının tonlarında kara değil alın yazısı
.............Mavzer kurşunu yumruğunu yansıtan

On yedi yaş civanı ülkemin özleminden
Kısırlaşmış düzende kendinden çok sevdiği
Aydın fikirleriyle tarihin yenisinden,
Çalınmış tarihlerin insan anayasası var
.............Sesinin tonlarında değil bildik özdeyişleri
.............Milyonlarca çoğalıp bağ dokusu donatan

Güvercin güzellikler taşıyan yüreğinde
Emek bulvarlarının törpülenen işçisi
Ve çolak koridorların toprağını yeşerten,
Nasır ezgisinden mahir elleri var
..............Ay ışığında söyleşen deniz sevdası değil
..............Demli çanakların atisi proleter

01/05/2006

Sevgili Özbek

Can
Sen yoksan ey yâr
Neye yarar sevmek yağmurlarca
Doğan güneşin turuncusunu
Seyretmek
Rengini yağan yağmurun
Neye yarar koklamak otlarını, ıslak toprağın

Sen yoksan ey yâr
Neye yarar bu can, yaralı
Tıpkı anasından ayrılmış öksüz
Körpe bebelere benzer
Bir o yana, bir bu yana
Arar durur, yanık
Kederli şarkılar dudağında
Ha buldu ha bulacak

Sen yoksan ey yâr
Neye yarar bu can
Kalır sol yanı hüzün
Sen yoksan ey yâr
Hazanın eylülü neye yarar

28/12/2005

Sevgili Özbek

Can Kuşum
Alnını alnıma yasla
Bir dağ ateşinde bazı yanayım
Ellerinle dokun dudaklarıma
Şefkatin renginden hazzı alayım

Rüzgâr telli başını omzuma yasla
Erguvan dallarında zümrüt olayım
Nazar kıl tükeniş doruklarımda
Filizlerin diline senle varayım

İçerken nefesinin ılık meyini
Buharının nemiyle sarhoş olayım
İhsan buyur can kuşum bağrı kalbime
Aşığına mahsur arzun olayım

14/02/2006

Sevgili Özbek

GooD aNd EvıL 03-15-2009 02:44 PM

Çatabilmirem
Sen gittin gideli intizar esir
Özlemini yâd’a salabilmirem
Ele ki hesretin nefesim kesir
Yuxum gaçah tüşüf yatabilmirem

Baharın mı oğlu güneşinsen mi
Tabiat gülüşün görebilmirem
Cana can katanım eşidirsen mi
Mehebbet ahtımı yapabilmirem

Üreğin ürekde heberin getir
Tebessümü lebe katabilmirem
Gülbahrim karanfil sevdana hetir
Sen yoxsan çemeni çatabilmirem

22/01/2008

Hetir: hatır

Sevgili Özbek

GooD aNd EvıL 03-15-2009 02:44 PM

De Mene
De mene eşk mavisi
Ağrıyan yerlerinden öpem
Tarifsiz hesretlerden
Ağrıların alırken
Yokluğunda cesurca
Yollarında men ölem

De mene eşk mavisi
Sızıyan yerlerinden öpem
Sensizliği doldurup
Kadehime sunarken
Özlemin badesinde
Vuslatı yudumluyam

De mene eşk mavisi
Dillerinden men öpem
Mende ki mensizliği
Galemim ahtarırken
Ütopya mahzenin de
Al şarabın men olam

23/04/2008

Sevgili Özbek

Sevgili Özbek

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:39 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.