![]() |
Geçmek bilmedi
Hayalin gözümün önünde hiç gitmek bilmedi Sensiz geçen uzun *******, ******* boyu bitmek bilmedi Loş ışıkla yanan mumlar eridi ama sönmek bilmedi Kavuşmamıza gün kala, günler geçmek bilmedi Şiirler yazdım sana, mısralar bitmek bilmedi Aşkım içimde bir meşale, alevler sönmek bilmedi Yırttım her gün bir yaprak, Takvimler bitmek bilmedi Kavuşmamıza gün kala, günler geçmek bilmedi Yaz bitti, kış geldi, kış da bitmek bilmedi Üşüdüm soğuk *******de, soğuklar bitmek bilmedi Ne saat geçti ne zaman, bir türlü vakit geçmek bilmedi Kavuşmamıza gün kala, günler geçmek bilmedi Hikmet Güner |
Gelecek
Bir kıpırdanış bir ses bir haykırış Duyar olurum içimden gelen bu sesi Veririm kararımı derim artık yeter Dumanlar çıkaran burnumdaki nefesimi Artık olacak neyse olsun, gönülleri rahat olsun Bu kadar çalıştım uğraştım niye Anlamadılar, takdir onur beklemek niye Gelecek bir başka yerde, onlara hayırlı olsun Hikmet Güner |
Gerek…!
Heyecanı yaratmak gerek, Sevdiğini zannederek, Sevmediğini anlamak gerek, Gözyaşı yağmur ıslaklığı, Sanki ellerde hissetmek gerek, Loş bir mum ışığının karanlığında seni, Seninle yazmak gerek… Yazdıkça satır satır mısralarda seni, Seni sevdiğimi bilmen gerek, Sevmeyi sil baştan tekrar denemek, Seninle ve yeniden sevmek gerek, Haykırmak dünyaya tüm kalbimle, Seni deli gibi söylemem gerek…! 14/Şubat/2007 Hikmet GUNER Hikmet Güner |
Gönlüme...!
Sesini duyamamak ama yaklaşmak sessizce sevgine Sade, kuru bir söz yetmez benim sevgime Ne çok sözler duydum, ne çok güzellikler sevgime inan hiçbiri değildi senin gibi bu gönlüme Yalvarmam ne parmaklarına, nede kalemine Yazarsan gönülden olsun, bi kuvvet eline Silinmesi zor olsun,okudukça aşkın içime dolsun Sadece sevginle yaz, yazarsan da kazınsın bu gönlüme... Hikmet Güner |
Gördüm
Karanlık *******de bile hep seni gördüm Hayalinle her gece buluşup aşkını ve seni gördüm Okşadım sevdim seni yeşil gözlerini gördüm Arzularım hep arzuladı seni arzumuza ağa ördüm Arzular bu canda hep arzular seni Olmasada hayalin sensizlik deli eder beni Gözlerim görmedi başkasını gördü hep yanlız seni Arzularım hep arzuladı seni arzumuza ağa ördüm Seni düşünmeden sensiz bir gün olurmu Soğuk yatağım buz gibi sensiz sıcak olurmu *******de gündüzlerde bile hep seni gördüm Arzularım hep arzuladı seni arzumuza ağa ördüm Dün gece rüyamda yine seni gördüm Bekliyordum istasyonda trenin geldiğini gördüm Uzun bir tren içi kalabalık, bense bir tek seni gördüm Arzularım olmuştu gerçek, seni kollarımda gördüm Hikmet Güner |
Gözler
Gözlerdir güzelliği sunan Gözlerdir sessiz ifadeler sunan Sözlerdir sessizliği bozan Gözlerdir insanı yapar ozan Gözlerdir buluştuğunda uçurum kenarında olan Gözlerdir neşeyi paylaşıp cıvıl cıvıl olan Gözlerdir mutsuzlukla dolup dolan Gözlerdir seller sular akıp akıp dolan Hani hiç konuşmayacaktık Hani hiç sessizliği bozmayacaktık Öyle bir baktı ki o gözler İçimden patlarcasına geldi sözler Hikmet Güner |
Gözlerim doldu
İşte yine akşam oldu Yine gecem sessizlikle doldu Bir sen bir de, resimlerle başbaşa Baktıkça hep gözlerim doldu Bir dışardan gelen trenin sesi Bir evdeki saatin tıklayan sesi Çınlar kulaklarımda çocukların sesi Baktıkça resimlere hep gözlerim doldu Dünyada bir tek bizmiyiz ayrı olan Ayrı olsakda hergün artan sevgiyle dolan Yanlız resimlerle bile mutlu olan Baktıkça resimlere gözlerim doldu Hikmet Güner |
Gözlerimi Kapadığımda
Hep sizi düşlerim gözlerimi kapadığımda Güneş'de batsa, Ay'da doğsa ne farkeder ******* gündüz, Gündüzler gece olsa ne farkeder Hayalinizle yaşarım Gözlerimi kapadığımda Sevginiz içtiğim su, Su ise bedenimde hayat Su verir her zaman canıma can, canıma hayat Bittiğinde kalmaz bu canda kalmaz hayat Susuz giderim (sevgisiz) bu dünyadan gözlerimi kapadığımda Canıma can kattın, Evimize neşe saçtın Coştuk çoluk, çocuk olduk mutlu hep seninle Analık kolaymı uğraştın, didindin hem onlar, hem'de benimle Artık mutlu giderim bu dünyadan gözlerimi kapadığımda Hikmet Güner |
Gülen Gözler...!
Seyretmek seni tıpkı havada süzülen Bir sülün, Bir uçurtma gibi Öyle dimdik ayaklar yere basmadan, Dalıp gitmek engine, Seyrettikçe seni Bir neşe, bir sıcaklık, Sevdikçe seni Bir rahatlık, bir huzur Sevdikçe seni Layıksın enlere o hep gülen gözlerinle Gerek yok başka yerlerde aramaya seni Buldun nihayet sende beni, Seni sen gibi seveni Ne tatlısın, Ne şeker Olmalısın hep böyle, Gamzeli güzel, O gülen gözlerinle buldum nihayet bende seni….! 01/05/2005 Hikmet Güner |
Gülüm
Eller ne derse desin inanma gülüm Boş laflara, dolduruşlara kanma gülüm Bilesin'ki ben sensiz, sen bensiz olmaz gülüm Yoktur dünyada senden başkası gülüm Unutma verdiğimiz sözleri gülüm Kalbim yanlız senindir, seninle gülüm Yatağım her gece seninledir gülüm Ölene kadar yanlız seninle, ölsem de yanlız seninle gülüm Hikmet Güner |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:53 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.