![]() |
Bu Aşk Bizi Aşar
İkimizde biliyoruz, İkimizde seviyoruz. Umutsuz aşklarda olur, Bu aşk bizi aşar gider, Bu aşk bizde solar gider. Yoktur işte ışık yolu, Mümkün degil bunun sonu. İkimizde seviyoruz, İkimizde ölüyoruz, Kavuşması hayal diye, Sevgimize zarar diye, Bu aşk bizi aşar gider, Sevgi bizde solar gider. Bülbül güle neden aşık oldu Neyi sevdi sevme nedeni neydi. Hamza Bilge |
Bu ŞiiR Sana
Seni sevdim ya, Şarkılar dilimde dolunay, Ve gözlerim gözlerine rehin. Güzellikleri sana açar sevdamın, Her yeni günde seninleyim, Yeniden özlemlerdeyim. Özlemler yıllara mahkum, Oysa ben hep sensizliklerdeyim. Bütün şarkılara özlem yükledim, Şiir yazıyorum özlemine. Tenime işledi sensizlik, Sensizlige can veriyorum, Hep sendeyim seni düşlüyorum. Hücrelerime girdin, Sensiz bir tuhaf oluyorum, Akşamlar tuhaflaşıyor, Adın dilime dolaşıyor, Ağrısı yüreğime saplanıyor, Cehennem *******e nöbet tutuyorum. Bilirmisin hiç böyle olmamıştım, Hiç böyle sevmemiştim, Oysa seni sevdim, Gönül bu sevdim işte. Adını yüreğime koydum, Özlemini taşıdım yıllarca, Benim olmasan bile, Hep yüreğimdesin. Sensiz yaşam yere batsın Sensiz beden bu canı ne yapsın. Hamza Bilge |
Cennet Snin Olsun
Anaya babaya saygı haktandır, Çıkıp karşısına cevap vermezsen. Cennet anaların ayagındadır, Burun kıvırarak hakir görmezsen. Ara sıra birşey sorar konuşur, Konuşurken hep dilleri dolaşır, Sen dinlersen o huzura uulaşır, Konuşmasın kesip ona gülmezsen. Yemek yerken bazı bazı hüpretir, Öksürürken ortalığa sıçratır, Mecbur kalıp yapmış gibi atlatır, Öfkelenip hatırını kırmazsan. Yaşlandıkça bazı şeyi unutur, Unuttukça küçük işi büyütür, Tek yaptıgı torunları avutur, Sen ona bağırıp yapma demezsen. Bilge sen anana çevir yönünü, Sakın kırma ana baba gönlünü, Hergün duan olsun öpte elini, Cennet senin olur onu üzmezsen. 23,03,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge |
Bu Zamanda
Merhamet yok insanlarda Haksızlığa susanlarda. Hikmet artık pusanlarda Pus konuşma bu zamanda. Boş gezer camiye gelmez Beş vakit namazı kılmaz. Sorsan peygamberi bilmez Fetva verir bu zamanda. Herkes oldu okur yazar Bu gün yapar yarın bozar. Kızlar sokaklarda gezer Erkek arar bu zamanda. Yeter artık sende uyan Herşey artık ayan beyan. Normal oldu yalan dolan Gerçek nerde bu zamanda. Kur an oku hayanı bil Sen toplumda olma cahil. Tükeniyor ehli kamil Şer saçıyor bu zamanda. Bilge bir mürşide dayan Kurtaracak elbet o yan. Allah sana versin iman Yaşadıkça bu zamanda. 16,06,2008 Dil kalpte bulunanın tercumanıdır. Hamza Bilge |
Çiçek Özlüm
Gülüşlerinde güller açar, Sevgiye dağıtmak kirpiklerini. Menekşe günlerde Öperek uyandırmak. Yeni açmış gül gibi, Çiçek yüklü dal gibi, Su gibi bahar gibi, Yeyeren ekindeki çiğ gibi. Vadideki gelincik, Bayırdaki çiğdem, Kırlardaki sümbül, Bahçemdeki leylak gibisin. Çiçek özlüm Hayatımın kadını, Unutmadım adını. 30,04,2008 Bir şiirsin içimde yazarak bitiremedigim. Bir sensin bu kadar sevip esir olduğum. Bir sensin adına kurban olduğum. Hamza Bilge |
Çocugum
Sen mutlu ol çocugum, Sana baharlar açsın hep, Çiçekler toplansın adına, Gök yüzü hiç kirlenmesin. Bulutlar hiç ağlamasın, Sen sıcaklığın dostu, Mutlulukların arkadaşı ol, Kardeşlik dostluk seninle, Yüregin sevgide kalsın hep, Yıldızlar seni seyretsin, Aya çıksın sevinçlerin, Güneş güzelligini ısıtsın, Gülen yüzün hiç solmasın, Bütün yeşilliklerde adın Her baharda sen çiçek ol, Gönlüne hiç kar yağmasın, Ellerin hiç üşümesin, Güzel gözlerin hep gülsün, Gülen yüzün solmasın. Dalgalan göklerde yanlız değilsin. 15,10,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge |
Çocuklar Büyür (Bir Öğretmenin hatırasından)
Dağlarda laleler, Zambaklar kadar taze ve yanlız. Papatyalar kadar güzel. Menekşeler kadar duygusal, Hepsi özgürlük şarkısı, Hep bir özgürlük şarkısı dinlersin. Köy çocuklarının dudaklarından, Akıp gider seneler, Sevgi büyür. Dostluk büyür. Çocuklar büyür. Vazgeçilmezin olur okul, Ve bir bir gider çocuklar, Köy sana kalır. Eğer seneleri saymazsan, Aynaya bakmazsan eğer, Geçen güzel günlere, Hiç doymazsın. İnsan sadece hayallerini Gerçekleştirdiği oranda mutludur. 17,06,1993 Hamza Bilge |
Deniz Kokulu Kız
Güneşin doguşunu bekledim Deniz kokulu gözlerinde. Bir nar şerbeti gibi seni içtim, Saçlarına dokunup agladım, Dün sabah. Aşkı sana getirdim, Sabah güneşiyle. Gönül sahiline vurdu, Sensiz yüregim. Açan nülüfer gibi ölümsüz sevdam, Sana yeniden baglandı, Güneşin doguşuyla, Deniz kokulu kız. ******* seni düşündüğüm kadar uzun olsaydı sabahlar olmazdı. 03,07,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge |
Derviş Gibi
Allah a kul olan Allah kuluyum, Kul oldum Allah a onla doluyum. Allah için bu yollarda deliyim, Allah Allah söyletiyor dil beni. Hatır bilinmeyen yerde kalınmaz, Ecel bize nerde gelir bilinmez. Gidenden gelen yok haber alınmaz, Ahrete götürür belki yol beni. Bilge olmayınan Hakka varılmaz, Hakka varmak için Bilge olunmaz. Hak yolcusu aramakla bulunmaz, Hakka gidiyorum gelde al beni. Şeyhlere pirlere varıp katılsam, Dost bilseler beni dostça otursam. Dervişler dilinde alıp satılsam, Zikirler söyletir belki hal beni. Aşk ateşi yakar beni tüterim, Keremden Aslıdan kuldan beterim. Allah için herşeyimi satarım, Bu seferde deli sanar el beni. BİLGE senin gibi biri bulunmaz, Hakkı sevmeyince Hakka varılmaz. Hakka varmak için zaman bilinmez, Ecel gelir birgün ola al beni. Allah aklından fikrini,dilinden zikrini kalbinden şükrünü eksik etmesin. Hamza Bilge |
Dosta Selam 1
Mustafa ATASEVER e Gel otur yanıma sohbet edelim Sohbetin sonunda bile gidelim. Dost yoluna çıktım çile güderim, Dosttan size selam olsun arkadaş. Vara vara bir gönüle girilir Gönül isteyince sevgi derilir. Dostun sevdasına haktan erilir Dosttan size selam olsun arkadaş. Hikmeti çok olur şiir yazanın Her yazdıgı yorumlanmaz ozanın. Seni dost biliyor sana yazanın Dosttan size selam olsun arkadaş. Bilge yi getirip aşka koydular Şair olmuş gibi adın duydular. Dostlar sitelerde adın yazdılar Dosttan size selam olsun arkadaş. Sizlere selamım dost diye bilin Bilge yi görünce yanına gelin. Onda hikmet yoktur siz ona verin Dosttan size selam olsun arkadaş. Üstadım sultanım Pir Sultan Veli Hakka yakın idi Hazreti Ali. Hikmet-i ilahi dost erenleri Dosttan size selam olsun arkadaş. Hoş sohbete varıp harman eyledim Sayğımı sevgimi ferman eyledim. Şiir yazıp size selam söyledim Dost Bilge den selam olsun arkadaş. Her nesne önce pişer sonra yanar ama insanoğlu yana yana pişer. 09,07,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:43 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.