![]() |
Bir Işık Bir Gölge
Uçurdu yüreğini açık hava Hem güneş vardı hem ayaz Sevinç düştü önce içine Sonra keder... Of çekti ağız dolusu Alevlendi tortulanmış duygular Sıcak bir ışıltı geldi gözlerine Uymak istedi beden Düşüncedeki hıza Geçti caddelerden kayarcasına Seyretti... Yeşil yaprakların arasından Parça parça mavilikleri Yeri göğü sardı kuş sesleri Parlak keskin gün ışığı Gölgesini düşürdü yaprakların Biçimden biçime girdi yüzü Bir ışık... Bir gölge Bir ışık... Bir gölge |
Bir Keman Solo
Sesini düşünüyorum. Sanki! Acelesi varmış da, Otobüsü kaçıracakmış gibi, Hızlı hızlı bir şeyler anlatan. Bazen sessiz sakin, Tınılarının… Sevgiyle yoğrulduğu, Her kelime kulaklarımdan, Beynime ulaştığın da, Bir keman solo, Dinlermiş gibi, Mest olduğum. İçimi kaynatan, Ve erimemiş, Bir damla yağ bırakmayan, Kıkır kıkır gülen sesin, Bana doğru, Yağmur gibi akıyor şimdi. |
Bir Kere Yüreğim Öptü Ya Yüreğini
Sevdasını ararmış hep, Çırpınıp duran dalgalar. İçim dar, soluksuzum. Düşünceler de beynim. Özlem… Üşüşüverdi boğazıma. Nereye baksam, Güleç yüzün karşımda. Taşıyor işte gözlerimden, Sevdamın yaşları. İçimde çarpışan fırtınalar. Seninleyken bile seni özlerken, İçimde ki yangını, Döksem sulara, Söner mi? Dersin. Şimdi ben, Hüzünlü sularda, Fırtınalarla savaşmış, Yüreğinin yaşları, Denizlere karışmış, Yorgun… argın, Senin kıyılarına vurmaktayım. Sevdandan baygın, Beklemekteyim, Başucuma gelmeni. Seni istiyorum işte ne yapayım. İçim senin için çıldırıyor. Gönlüm emirlerimi dinlemiyor. Bir kere yüreğim öptü ya yüreğini. Ah! içime soksam seni. Kalıversen hep orada. Yetmiyor ki! Seni… Ne kadar kucaklasam da. |
Bir Kucaklasam Seni
Bir kucaklasam seni; Kızıl renkleriyle güneşin Resimler çizeceğim Aşka dair mavilere Kalelerin burçlarından Meydan okuyacağım her şeye Gömülecek kaygılarım Derinliklerine denizin Deli bir çılgınlık Oturacak gözlerime Oynayacağım döne döne Çıplak ayakla Aldırmadan cümle aleme Bir kucaklasam seni; Kırılacak kabuklarım Yüreğimin ateşi... Sefere çıkacak damarlarımda Saracak bedenimi volkan gibi Öpeceğim dudaklarından tutkuyla Bitmeyen bir yolculuğun içinde Titreyecek içimdeki alevler Çiçeğe kesecek tomurcuklar Gürül gürül akmaya başlayacak hayat! Yaşanmadan bitecek kış mevsimi Ve ışık seline dönecek Aşk! |
Bir Tutsan Ellerimi
Sanki! kış güneşi Kuytularından çıkıp ormanın Yüksek çok yüksek Meşe ağaçlarının arasından Geliyor üzerime süzülüp Soğuk ısırıyor beni Yanaklarım dökülüyor Lime lime olmuşum Titriyorum, sensizim Bunca üşümem ondan Takırdıyor çenelerim Ağaçkakan misali Kulaklarım bu sese Dayanmıyor.. Bir tutsan ellerimi; Yaz güneşi Doğacak odama Bedenimin içinde İyi olacak ruhum Sevinç titretecek Yüreğimi Bir tutsan ellerimi; Susacak ağaçkakanlar Mavi turlara çıkacağım O an da. Süt beyazı Martılar eşliğinde Çığlık çığlığa... Ve Tüm mavi yıldızlarda Tüm beyaz bulutlarda Konaklayarak Öpeceğim seni yumuşacık Arkamda Sevdamın rüzgarları Ellerimde ilk yaz çiçekleri |
Bittiğim Andır
Geleceğini biliyor olmak, Akışını hızlandırıyor kanımın. Titretiyor içimi. Seni görecek olmanın hazzı, Sarıyor, Her köşesini bedenimin. Mutlu kediler gibi, Mayışıveriyorum yatağımda. Ve seninle karşılaştığımız an… Sevginin ışıklarından, Gözlerimiz kamaşmış, Birbirimizi kucaklarken, Özlemin yakıcı güzelliği, İçimize doluştuğunda, Ardından, Sıcacık sesinle Çok özledim.. Seni seviyorum diye, Kulağıma fısıldadığında, İşte! o an, Benim, Bittiğim andır sevgili. |
Biz Olmuştuk
Beynime Ambargo koydun sevgili İzin verdiğin ölçü de Düşünebiliyorum artık O gece… Başlamıştı her şey Bir ateş yanmıştı Yüreğimin ortasında Sokuluşun… Heyecanlara boğmuş Titreyişler sarmıştı Her milimetrekaremi Nefes alamamıştım Öyle bir bakmıştın ki bana Sanki seninle beraber Eriyip kaybolmuştum Bir ateş yanmıştı Yüreğimde… O anda Ben ve sen değil Biz olmuştuk |
Bu Başka Bir Şey
Daha öncede yaşadım. En koyu…en tutkulu aşkları, En heyecanlı…en dayanılmaz, Yürek çarpıntılarını. En hızlı koşuşları. Ama bu başka bir şey, Başka bir şey işte. Hayatıma girdiğin andan öncesi yok. Ne olduğunu anlayamadan, Birden doluşuverdin her yerime. Bir hortum gibi çekip aldın beni. Sanki her şeyi, Yeniden görüyormuş gibi gözlerim. Ne yapacağımı bilemez bir haldeyim. Birbirine karışmakta elim ayağım. Sanki hep seninle yaşarmışım, Sanki ben hep seni sevmişim gibi. Gözlerim öylesine sevinçle bakıyor ki yaşama. Beş altı yaş gençleşmişim gibi, Uçarcasına yürüyorum yollar da. Ama korku da hiç bırakmıyor peşimi. Kapanmayan gözlerle sabahlanan ******* de, Olumsuz düşünceler oyuyor içimi. Ya her şey ansızın yarım kalırsa… Boğazıma takılan bir lokma gibi. Çağlayanların arasında susuz kalmak gibi. Günlerce aç kalıp da önüne konulan, Çeşit çeşit tatlıları yiyememek gibi. Rüyanın en güzel yerinde uyanmak, Uyanıp da hiçbir şeyi görememek gibi. Kalp krizi geçirirken, Ellerin ilaca uzanamaması gibi. Öyle bir yara alacak ki kanatlarım. Gidersen ve ben yalnız kalırsam, Her şey yabancı gelecek bana. Bir çıkmaz sokakta kalakalacağım öylece... Bir daha kanatlarım kalkmayacak, Ve hep yaşla dolacak yüreğimin gözleri. |
Bu Gece
“ Allah biliyor ya Ben seni çok seviyorum “ diyen sesin İçime içime işliyor sevdayı Dilaltı ilacı gibi kurtarıyor kalp krizinden Coşturuyor sus pus olmuş gönlümü Koyuveriyor Kirpiklerime mandallarla astığım Yüreğimin damlaları Yoruluyor silmeye yetişemeyen ellerim Göz kırpıyor gündüzden Davetkâr gece... Tılsım gibi çekiyor içine Sabırsız telaşlarda yüreğim Her yudumu yakıyor Boğazımdan aşağılara inen şarap Salına salına geziyor hücrelerimde Sessiz çığlıklar atıyor bedenim Üşümelerim geçiyor bir çırpıda Bu gece... Bu gece... Ruhum... Bedenim... Düşlerim Her şeyim, her şeyim senin |
Bu Sabah
O çok sevdiğin denizi Martıların... Çığlıklarıyla beraber Sana göndermek istedim Gözlerini kapa şimdi Ve denizin sesini dinle Kokusunu içine çek Duyduğun koku ikimizin Mis gibi aşk kokusu Deniz sensin Gözlerini kapa şimdi Martıların seslerini dinle Karınlarını doyurmak için Nasıl da kavga ediyorlar Balıkçı da Balık tutma sevdasıyla Ağlarını atmaya hazırlanıyor O da ekmek derdinde Yeni umutlara gebe Güzel bir gün başlıyor Balıkçı denize sevdalı Bense sana bir tanem Ne balıkçı Denizsiz yaşayabilir Ne de ben sensiz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.