![]() |
Bensizliğim Ölümün Olacak
Bundan böyle yaşayacağın Hep sessizlik olacak. Ne yağmurlar, ne çiçekler, Ne şiirler, ne de sen! Duymayacaksınız sesimi bir daha. Yalnızlığın sancısı Boğazında düğümlenip duracak; Gözlerin yanacak, Öfkelenip oğuşturdukça Kan göreceksin herşeyi. Savrulup dağılacaksın Gül kurusu akşamlarda, Tıpkı kuru yapraklar misali. Yaşadığını anlayamıyacaksın, Her gören seni ölü sanacak. Çünkü ben olmayacağım artık, Bundan böyle Hiçbir zaman yanında. Kemal Çakır |
Bırakıp Gittin
Bırakıp gittin beni boynu bükük Yalvarışlarım kar etmedi sana Öyle vurdun ki kalbim kırık dökük Söyle bu muydu yapacağın bana. Beni bir kere olsun dinlemedin Bir fırsat bari vereyim demedin Arkana dönüp veda da etmedin Söyle bu muydu yapacağın bana. Oysa ne kadar çok sevmiştim seni Nasıl bilirdim terkedeceğini Söylemedin ki hiç sevmediğini Söyle bu muydu yapacağın bana. Kemal Çakır |
Bırakma Beni Cesaretim
Bırakma beni cesaretim Aklım yalnız kalmasın Tut ellerinden zirveye taşı Orada kalmaya alışsın. Bırakma beni cesaretim Ellerim yalnız kalmasın Rehberi ol kaleme taşı Özgür doğruları yazsın. Bırakma beni cesaretim Gözlerim yalnız kalmasın Gözlerden gözlere taşı İnsanları iyice tanısın. Bırakma beni cesaretim Kalbim yalnız kalmasın Sevgiden sevgiye taşı Aşkı, sevdayı anlasın. Kemal Çakır |
Bilmek
Kimi bilmez meyvesiz ağaç olduğunu, Taşlanmak için çatar durur sağa sola; Kimi sık satır meyve doludur Cehaletle dolaşır durur kol kola. |
Bİr Elİ Tutmak
Saat sabahın uykulu yedisi Mevsim kış hava buz kesiyor Durakta titriyor yoksul gençlerden birisi Utanıp bu halinden gizlemeye çalıyor. Çoğumuz bu görüntüye gençlik der geçeriz Olay gençlikle değil ilgilidir yoklukla Kimilerimiz durumu çok iyi analiz ederiz Ederiz de sonuca gitmeyiz çoğunlukla. O, ak taze umutlarımızdan sadece birisi Utanç değil cesaret olmalı gözlerinde Olmadan yetişmeli gelecek endişesi Kıskanmak değil sevgi olmalı hücrelerinde. Ne kadar güzeldir tutmak bir eli Dünyayı bağışlayın istemez kimse sizden Boğuyorsa kimimizi yokluğun kirli seli Seyirci değil tutup kurtaran olmalıyız elinden. İsteniyorsa şayet insanlık yozlaşmasın Önce kendinizden başlamalısınız aşıya Bir yana hoşgörü,diğer yana ilgi aşılamalısın Biliniz ki ezmeye gelmedik biz dünyaya. Eğer bu düşüncelerime doğru diyorsanız Müjdeler aşınız şimdiden tutmuş bile Varsa veriyor, yoksa ilgileniyorsanız Yaptığınız kalmaz denizde vurur sahile, Kemal Çakır |
Bir Gün Ansızın
Geldiğini görmek isterim bir gün ansızın Dere tepe demeden uzaklardan Saçlarında dağ rüzgarlarının kokusu Gözlerinde sonsuz bir ışıltı yıldızlardan. Geldiğini görmek isterim bir gün ansızın Tüm güzellikler sende alabildiğine Dilinde hep sevgi sözleri Meltem esintisi tutsak nefesine. Geldiğini görmek isterim bir gün ansızın Yorulduğunu bir kez olsun söylemeden Ellerinde, renk -renk kır çiçekleri Gülüşünde iri güller açmış sevincinden. Geldiğini görmek isterim bir gün ansızın Heyecan ve mutlulukla bakıyorken gözlerime Kucaklıyor, öpüyorum seni, doya-doya Yeminler ediyorum tek seni seveceğime. Kemal Çakır |
Bütün Çiçekleri Severim
Dünyadaki bütün çiçekler benim olmalı Sevgi bahçemde görmeliyim her birini Gül, lale, yasemin, menekşe, papatya... Her saniye birini sevip koklamalıyım Çünkü ben bütün çiçekleri severim. Hiç bir tercihim yok, yeşil, mavi, ela...gözlü Kumral, sarışın, uzun yada kısa boylu Salınıp açmalılar renk renk Dallarını, çiçeklerini, yapraklarını okşamalıyım Çünkü ben bütün çiçekleri severim. Bahar rüzgarıyla ılık ılık ısınıp, Yaz güneşiyle buram buram terlemeliler. Sonbahar yağmurlarıyla serinleyip Gönül sıcaklığımda kışı bilmemeliler Çünkü ben bütün çiçekleri severim. Solmamalı bir tanesi bile, ben yaşarken Üzülüp ağlamamalı, kahrolmamalıyım Hep neşe ve sevgi dolu bakıp durmalıyım Servi boylusuna kara gözlüsüne Çünkü ben bütün çiçekleri severim. Başka hiçbir bahçede açmasınlar isterim Biri bile olmazsa bahçem olur tarumar Kimseye de şikayet etsinler istemem Buna dayanamam doğrusu, yemin ederim Çünkü ben bütün çiçekleri severim. Kemal Çakır |
Biz
Nice koçlar kurban ettik biz Ne düğündü ne de bayram Bir inanç uğruna her birimiz Kendi bıçağımızı kendimiz bileriz. Daha bilmeden işin aslını Hayal kurar keser asarız Öldürürüz yiğidi yemeyiz hakkını İnancımız budur,böyle yaşarız. Kemal Çakır |
Bülbülleri Çağırın
Kandır alev alev yüreğime gömdüğüm Bülbülsüz gül bahçelerinden derip Sevgisizliğin uç noktasıdır bu gördüğüm Bülbülleri çağırın sesinizi yükseltip. Kemal Çakır |
Büyük Olmak
Hiç kimse kimseden büyük değildir Kimselerce malümdur kim büyüktür; Olgun başağın boynu hep eğiktir Hesabını yapmaz asla verdiklerinin. Kemal Çakır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.