![]() |
**Yaprak
Düş Rüzgarda çizdiğin ezgilerle Kon Yüreğime taşıdığın kelimelerle Korkmayasın Sen Her sonbaharda Şairlerin satırlarına İlham kaynağısın Güçlü Sönmez |
**Yok Olmaktan Korkma
Bir sevgili aradım yıllarca Onlarcasını buldum yollarda Aldıklarımı ve verdiklerimi Toplayıp çıkarınca Ellerimde sadece kalan Yine o sevgili Hala aranan Sorumluluktan kaçınca Sorunlardan kurtulunmuyor Sırtında yük olmuş pişmanlıkların Oysa yok gereği karışıklıkların Hayatın senin yazdığın bir kitap İster kahraman ol, ister bitap Yok olmaktan korkma Her yazdığın satırla Daha da derin kazıyorsun Kendini sonsuz hayata Güçlü Sönmez |
*Arınma
Dünyanın kuzey yarı küresinde upuzun bir çöl Buzdağlarının arasından yürüyen bir adam Satılık ya da kiralık bir kalp taşıyan Onun olmayan Nasır tutmuş ayakları Soğuktan ve sıcaktan Yüreğinde duygunun her türünü tadan Derin izler var kazılmaya devam eden Bırakmak istenmeyen ama elden kayıp giden Dış etkenlere burun kıvıran Ona çevrili silahları görmeyen Hedefi olduğu kurşunları hissetmeyen Canı yanmayan ama yere yığılan Kendinden geçen Sonra gözlerini açan Yüreğindeki deliğin girdabına esir olan Kurtulmayı istemeyen Sadece aşkı vuranlara acıyan Çaldığı elmaları vermeyen Direnen Günahlarını sırtlayan Taşıyan Yalan aşklara İnanan Gerçeğini bulduğunda Kaybeden Aramak için yola koyulan Ve tükenen Yalnızlığa mahkum edilen... Yağmur damlaları Bir fincan kahve Dizilmiş notalar Yalnızlığa eşlik adında Koyu turuncu sonbahar Küçük göl kenarına Uzanmış asırlık ağacın üzerine oturup Dünyasını şekillendirmeye koyulmuş Sonbahar gitmiş Rengarenk yaz çıkmış karşısına Ardında bıraktığı upuzun bir çöl ve buzullar Yıllarca hatırlamak istemediği... Yaz getirir aşkını ona Başka bir yüz altında Tanır gözlerinden Ve gülümser bir daha Güçlü Sönmez |
*Aşk Güzeldir
Aşk ne güzeldir... Gençken cayır cayır yanar için... Yepyeni bir duygudur, ne yapacağını, onu içinde nasıl barındıracağını bilemezsin... Elini tutunca için içine sığmaz sevinçten Aramazsa kırılır kalbin söküp atmak istersin içinden... Yıllar geçer Anlarsın ki aşkın gözü kara Yetmez bir kişiye Bulaşır başka kalplere... Hepsine 'aşkım' dersin Sanırsın ki o söylediğin son kişi olacak Oysa o an Başka kolların koynunda Başka dillerde 'aşkım' olan biri Bir gün senin de 'aşkın' olacak Kimbilir belki de son 'aşkın' olacak... Yıllar geçtikçe aşk yabancı olmaktan çıkar Bazen istersin içinde durmadan essin Bazense kapından içeri girmesin... Şımarırsın... Aşkı suçlarsın... Eskiden aşkın parçası olduğunu sandığın kıskanmalar, kavgalar, çekişmelerden artık bıkarsın... Yeni aşkında eski aşkların güzel anlarını bulmak istersin Ve bunu da hakedersin Çünkü aşk güzeldir Ve aşk cömerttir Bir daha benim kapımı çalmaz dediğin anda Çıkar yine karşına Hiç yorulmadan... Bıkmadan... Yeterki sen onu iyi ağırla Yeterki paylaş doğru insanla... Güçlü Sönmez |
*Aşk ile olmazsa
Karanlığın içinde İlerleyen bir gemi Yolcuları ben ve diğerleri Belli mi yolun sonu Belli miydi ki başı Ne soran var ne dinleyen Karanlığın içinde Kayıp geçen bir yıldız Peşindeki ben ve diğerleri Her birimiz geçmiş aşktan Her seferinde sil baştan Ne giden var ne de duran Ah sen de mi... Sen de mi Aşkı öğrenmedin? Güçlü Sönmez |
*Aşk Ölüyorsa...
Aşk ölüyorsa, aşk için ölünür mü? Yazılır mı şiirler, şarkılar Aşılır mı çöller, dağlar Kaç “Seni Seviyorum” dan sonra tükenir aşk... Tükenir mi ki Aşk! ! Aşk bu Aşk! ! Ne okyanustaki dalgalar Ne de çöllerdeki fırtınalar Batıramazlar Uçuramazlar Yüreğimden söküp atamazlar Taş gibi, ateş gibi Dağ gibi, volkan gibi Sapasağlam Cayır cayır Yıkılmayan yıkan Yanarken yakan... Aşk bu Aşk! ! Onun aşkı Aklımı başımdan alan Beni sonsuza dek Onun yapan Güçlü Sönmez |
*Ben Köpeklerden Hiç Korkmam
Kiminle yarıştın ve kendini karşılaştırdın Bari söyleseydin kimbilir belki de onu severdim Kendini kendinden kıskandın ve çabuk parladın Seni söndürmekten bir yudum su bile içemedim Ulaşmaya çalışıyorum düşüncelerimin en derinlerine Bulmak için paylaştığım güzel bir anı seninle Silene kadar çektirdiğin işkenceleri yüreğime Polis beynim kapatmış o yolları kaza olmasın diye Binlerce ‘seni seviyorum’ vardı ceplerimde Çıkmadı yola senin için bir tanesi bile Aylarca yetiştirdiğin kin ve nefreti Sonunda bırakmaya geldin aşk! mızın meyveleri diye Ama biliyorsun... Ben köpeklerden hiç korkmam Havlamalarına da aldırmam Isırsalar da Parçalasalar da Ne farkeder ki Herşey yalan Güçlü Sönmez |
*Beni Unut
Geleceğim diyorsun bana Ama bilmiyorsun şu anda Taze bir aşk var Yatağımda Beni unut Göreceksin Zaman bir silgi Anıları kolayca silen Sevgimi unut Herşeyi unut Temeli bozuk bir fikirdi Oyaladı ikimizi Kaybolmuşsam eğer Karanlığın gölgesinde Demek ki çoktan Sönmüş ışığın içimde Güçlü Sönmez |
*Bir Gün Gelecek Ve O Gelecek
Sevgilerin içinden geçerim Birini bile tutamam ki Bende mi hata yoksa Karşıma çıkmadı mı O Bir gün gelecek ve O gelecek Seveceğim ve de sevilecek Dünyanın o son günü bile olsa O benim olacak ben O'nun Sevişeceğiz delicesine Sonsuza kadar belki cennette Güçlü Sönmez |
*Bir Hayal Kırıklığı
Uzaklarda esen rüzgar Benim diyarıma gelmedi Hani cennetten çıkan o aşklar Hiçbiri bana yetmedi Aldatmışlar yıllardan beri Hani peri masalları gerçekti Anlatırdı *******i Hani o meleklerin prensesi Sevdiğim şimdi çok uzaklarda Tadı başka dudaklarda Benimkinde ise sigaramın dumanı Hayatım, bir hayal kırıklığı Bahçemdeki yollarda Buldum seni en sonunda Ama çoktan geç kalmışım ben İnandım tüm masallara Daha çocuktum ne de olsa Hiç büyümek istemeyen Hayal çadırı ona yeten Bir su birikintisinde Onlarca okyanus gören Güçlü Sönmez |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:00 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.