![]() |
Avuçlarımın içinde ellerin
Gözlerin gözlerimin içinde Kollarımızda sevdamız bebek Filinta gibi delikanlı olacak Yakıp yıkacak tüm engelleri Mutluluk getirecek bize Düşlerine yattığımız yerlerden Bir yudum sana Bir yudum bana Güzel duyguların ateşinde Sevdamız deminde Burcu burcu, gonca gonca Tadına doyulmaz tazelikte Bırakma kadehi elinden Bir yudum sana Bir yudum bana Yağan mutluluksa Her güzellikten bir damla Bırak düşsün yüreğimize Düşünme aklına gelmesin Karakışın ortasında olsak da Bahardan başka mevsim Uzat avuçlarını Dolsun yüreğimize Yağan sevdaysa Bir yudum sana Bir yudum bana Nedir ki karanlık Nedir ayrılık Özlem hasret nedir Yürekte sevda bizimse Kapat gönül kapını Dışarda kalsın gerisi Düşlerimiz yeter bize Bir yudum sana Bir yudum bana.. Mustafa KARAMELEK |
BİRBİRİMİZE ALIŞTIK
İçtiğimiz Bir tek dal sigarayı paylaştık Bir yudum suyu Yediğimiz bir lokma ekmeği Sevinçlerimizi sancılarımızı paylaştık Nereden çıktı şimdi vedalaşmak Biz seninle Birbirimize ölümüne alıştık Ağaçların saçakların diplerini paylaştık Bir şemsiye altında yağmuru Zemheride günü güneşi *******de rüyaları paylaştık Nereden çıktı şimdi ayrılık Biz seninle Birbirimize ölümüne alıştık.. M.KARAMELEK |
BİRDENBİRE
Söylemedim mi sana kaç kere Böyle karşıma çıkma diye birden bire Yığılıp kalırsam olduğum yere Seni benim kadar kim sevecek Sana güzel duyguları kim besleyecek Peşinden yüzlerce şiiri kim dökecek Söyle canan söyle güzel Yaşatan mı olacaksın öldüren mi bana.. M.KARAMELEK |
Farzet ki karşında değilim
Seni seyretmiyorum Say ki Saçlarında kızıllığını akşamın Gözlerinde; Yeşilden siyaha dönüşünü seyrediyorum zeytinin. Farzet ki karşında değilim Aldırma bana takma kafana Yokmuşum gibi davran Say ki Şırıl şırıl akan bir derenin kenarında Dalları suya uzanmış bir selviyi seyrediyorum Ya da masmavi bir denizde Sefere çıkmış gemilere el sallıyorum.. Farzet ki karşında değilim Bakışım sana değil Hayranlığım değil Say ki Uykudaki bir bebeği seyrediyorum Ya da ufka dalmışım Bir canan bekliyorum. |
BU AŞK BİTMELİ
Bütün güzel duygularım gibi Aşkının da ömrü bitti Ve En zor kararı verdim; Aşkını bitireceğim. Söküp atacağım ciğerimi söker gibi Dolanıp duracağım Bu şehrin bütün sokaklarında Berduşluğa serseriliğe Boş vermişliğe vuracağım kendimi Çatlasa da hasretinle kalbim Son defa Senin kapına uğramayacağım. Hayatımın ömrümün Çekmekten usandığım Her anından çıkaracağım Bitireceğim bu sonsuz İç çekişlerimi Dokunan çaresizliği Kararlıyım yenmeye Halime gülenlerle vedalaşacağım Son defa Sana elimi uzatmayacağım. Örselendi içimde aşka sevgiye Sana dair tüm duygularım Aldandığım hayalini Bir daha kurmayacağım Burkulsa da kanasa da içim Paslı bir hançer gibi Söküp atacağım sevgini Umut son nefesini verse de Bu defa Son defa Bitireceğim tiryakiliğini Seni sevmeyeceğim. Seni unutacağım canan…. Mustafa KARAMELEK… |
BU SENİ SEVİYORUM MU DEMEK
Kar yağdırdın baharıma yazıma Düzensiz vurdun mızrabı sazıma Derman olmazsın sancıma sızıma Bu seni çok seviyorum mu demek.. Arada kaybolur da görünmezsin Sanki cilveyle naz eder gibisin Sevdiğim seni bana getirmezsin Bu seni çok seviyorum mu demek Vurdun hançeri yaralı sineme Geçip de karşıya baktın halime Uzatmazsın hiç elini elime Bu seni çok seviyorum mu demek Feryat figan hasretine ağlarken Biten umudu özleme bağlarken Sen halime için için gülerken Bu seni çok seviyorum mu demek..... Mustafa KARAMELEK |
BU SEVDA
Ben bu yollarda Bir ömrün yıllarını Gazel edip savurdum Bir tek aşk için Sonra, Pişman oldum yanıldım Geri döndüm Bulamadım Ne ömrüm ne gençliğim Yerinde yok. Aşkım Savrulan toza karışmış Sevdam eriyen buza karışmış Karşılıksız bu sevda Almış götürmüş Canımı Canana Duygularım Heveslere karışmış Mustafa KARAMELEK |
BURALARDAN GİDERSEN
Ben yaşar mıyım sanıyorsun Kan kusarım göremezsem Sesim kesilir sesini duyamazsam Aklım, yönüm şaşar Sen buralardan gidersen.. Bir daha güler miyim sanıyorsun Sürünürüm peşinden Ölür müyüm sanıyorsun Cehenneme döner, günüm gecem Sen buralardan gidersen.. Özlemin kök salmış Vuslatın bahara kavuşmuyor İhtimal yok Umutlarımın çiçek açmasına Sinemin içindeki canan Aldanırım yalancı bahara Açmadan solar sevda duygularım Sen buralardan gidersen… Mustafa KARAMELEK |
CANAN
Tesadüf değil Koskoca şehrin Bir sokağında karşılaşmamız Rastlantı hiç değil Yollarımızın kesişmesi Yüreğimdir yoluna çıkarın beni Ayaklarım değil. Ne olur anla duygularımı Çok görme gölgeni canan Mustafa KARAMELEK |
Seni; dağın, taşın, cümle tabiatın
Bahar tutkusu gibi, Garip bir çiftçinin, Toprak aşkıyla sevdim. Seni, İrem bahçesindeki bahçıvanın Gonca gül tutkusu gibi Yüce dağlar delen Ferhat’ın Şirin aşkıyla sevdim. Seni, bir akşamcının Kadeh tutkusu gibi Karaya vurmuş balığın Su aşkıyla sevdim. Seni, bir ozanın sazındaki Mızrabın tel tutkusuyla, Ve bağrındaki onmaz yaranın Derman aşkıyla sevdim. Seni Hak meclisindeki erenlerin Dem tutkusu gibi Sevmekten usanmayan bu canın Canan aşkıyla sevdim... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:54 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.