![]() |
Kimbilir..
İnandım Allahım hep varlığına! İnandım hep ilahi aşkına! Belki de buydu adalet, Bırakmak onu bensiz yalnız başına. Peki niye bunca acı kaldı benim payıma? Anlaşılan gerekliydi bütün bunlar olgunlaşmama. Var mıydın hiç sevgili yanı başımda? Gerçek miydi sıcağın uyuduğum yatağında? Yoksa ben miydim bunları yaşayan bir başıma hayal dünyamda? Kimbilir.. Neden, niçin, nasıl diye sorgulamanın Kalmadı anlamı artık beyin dağarcığımda.. Onca sevmek, onca tapınmak, yakınmak.. Ve sonuçta yanmak kaldı avuçlarımda… Kimbilir bir gün basarım tek bir tuşa, Silinir her yazılan çizilen notlar da Ve gün gelir silinir belki hafızalardan da.. Kimbilir.. Özgül Özyılmaz |
Kimimsin Sen?
İnsanoğlu çevresindeki herşeyi adlandırmış Anam, babam, işim, eşim, kardeşim demiş.. Bense seni nasıl adlandıracağımı bilemedim.. Paylaşılan onca şeye; Ne arkadaş, ne sevgili, ne de dost diyebildim.. Gönlümden geçense sevdiğim.. Ama korkarım, abartılı bulmandan Çekinirim, beni yanlış anlamandan.. Hiç kimseden fazla birşey istemedim.. Verebileceğinden bir kum tanesi fazlasını bile dilemedim.. Dostluk, yardım, iyi niyet, anlayış, hoşgörü, para-pul, sevgi.. Bildim ki, verebileceğinden fazlası insanı zora sokar.. Gördüm ki, gönülden olmayan şeyler insanı yorar.. İstedim ki, kişi kendi görsün, farkına varsın, kendisi istesin.. Ki alınanın-verilenin bir anlamı, değeri olsun.. Fazlasını Tanrı’dan dualarımda istedim.. Her gece “bana iyi bir kul olmakta yardım et allahım” dedim.. Herkes için iyi olanı, hayırlı olanı gerçekleştirmesini diledim.. Bir de beni anlayacak, yüreğimdeki sevgiyi, sadakati, Ruhumdaki ışığı görebilecek bir can yoldaşı istedim.. Her seferinde “belki bu kez” diye şanş verdim.. Her yıkılışımda; “Demek ki hayırlı değilmiş” diye yüreğimi teselli ettim.. Ruhum bedenime sığamadığında ise “neden” diye isyan ettim.. Biraz durulunca “sen en iyiyi bilirsin Tanrım” dedim, kabullendim.. Peki ya sen sevdiğim.. ya sen..? Sen neler istedin hayattan? Sen neler diledin Tanrı’dan.. Madem ki bu kadar hızla çıkartacaktın beni hayatından Neden benimle olmayı bu kadar istedin..? Neydi aradığın, ardından bulamadığın..? Gerçekten değer miydi? Kırdığın, incittiğin, yaraladığın..? ? Can yaktığın..? ? Yoksa gerçek olan; Tüm bunların farkına bile mi varamadığın..? ? .. Özgül Özyılmaz |
Kokun
Bu sabah sana kalktım, seni yolculamaya, Bir dahaki görüşmeye kadar kucaklamaya.. Ardından kokun kaldı yanaklarımda.. Ve birden bir tebessüm geldi dudaklarıma, Aklıma gelen basit bir yolla; Kullandığın parfümü sıktım ellerime-kollarıma.. Şimdi soluyorum gün boyu seni, sen olmadan da yanımda.. Özgül Özyılmaz |
Madem ki..
Mademki bir seçim yaptın Hayatını, soyadını paylaştın O zaman sev o kadını! Onun 'kadının' olduğunu hissettir ona.. Sebepsiz sarıp-sarmala, nedensiz hediyeler al.. Zorunlu olduğun için değil, içinden geldiği için... Sevişmek için değil, hissetmek için sarıl.. Olması gerektiği için değil, içinden geldiği için öp-kokla-kucakla.. Mademki 'iyi günde kötü günde' dedin Mademki yatağına arkadaş, yoluna yoldaş seçtin Hakkını ver seçiminin..! Verdiğin sadece kuru bir soyadın Ruhsuz varlığın olmasın..! ! Dertlerin, sevinçlerin, tüm sahip oldukların olsun.. Aşktan korkma, aşkı bağımlılık sanma..! Aşk, yaşamaktır.. Sevmek, nefes almaktır..! ! Birlikte, şevkle, zevle kaybolmaktır..! Mademki çocuklarına ana Ömrüne eş seçtin onu Hakkını ver seçiminin.! Hakkını ver seni seven kadının.. Seninle yaşlanmaya, seninle var olmaya, Ve hatta seninle yok olmaya 'evet' diyen kadına hakkın ver! ! Öncelikle hak ettiği saygıyı, Sonra da aklını, yüreğini, sevdanı ver.. İncitme, eksiltme, terk etme, Kimsesiz, çaresiz, sevgisiz hissettirme.. Yüreğine yangınlar, gözlerine yaşlar ekleme.. Hayallerini yerlebir etme.. Onu yargılama, başkalarının yanında yaralama.. Gereksiz yere hırpalama.. Sahip çık hayat arkadaşına, hissettir bunu ona.. Ki o kadın; Benim en çok olmak istediğim yerde, Senin yanında olsa dahi..! Mademki onu seçtin O zaman hakkını ver seçiminin..! ! Özgül Özyılmaz |
Ne kaldı? ?
Dil; söyledi.. Gönül; kanadı.. Göz; ağladı.. Geriye ne kaldı? ? 16.01.2006 Özgül Özyılmaz |
Pena'ma..
Sen; kan bağım, canımdan bir parça, ilk yeğenim. Sen; ev arkadaşım, sırdaşım, yoldaşım.. Sen; sıkıntılarımı paylaştığım, desteğim, dayanağım.. Sen; soğuk *******de ayaklarını koynuma bastığım.. Sen; sevinçlerde-hüzünlerde boynuna dolandığım.. Sen; Çocuğum gibi öpüp kokladığım.. Sen; Candan öte cansın, benim gönlümde sen binbir anlamsın.. Sen; kırsanda, küssemde, kırılsamda, Boynu büyük kalmasına dayanamadığımsın.. Sen nasıl hissedersin bilemem ama; Tanrım beni hiç sensiz bırakmasın.. Özgül Özyılmaz |
Saçmalık..
Saçmalıktı yaptığım senin algılayışında, anlamsızdı.. Oysa ki aşkın diğer adı da 'saçmalık'tı benim dünyamda.. İnsan o pek bilenen normalleri yaşayamazdı ki sevdalandığında Elbette ki saçmalardı! Aptalca konuşur, aptalca yazardı! Manasız sitem eder, anlamsız şeyler söyler, Olmadık işlere kalkardı, Manasını ve anlamını sevgisinden alan..! Akıl diye bir şey kalmaz ki insanda aşk varsa eğer Farkı olmaz ki aşığın çocuktan, tutkuyla doluysa eğer..! Zaten aşk değil midir her yaştan, her cinsten insanı sarsan Doğrularla yanlışları karıştırtan 'Asla'ları yıkan, 'olmaz'ları olduran? İşte buydu bende de olan.. Aklın uçar kaçar bulamazsın Yüreğine laf anlatamaz 'saçmalamak'tan geri kalamazsın Bin defa parçalanır, binbirinci defa toplanır yine aynı hatayı yaparsın! Bile bile! Belki.. Belki bu kez meramımı anlatabilirim diye.. Aptalca bir ümitle! Eğer aşıksan, üstüne üstlük bir de tutkuluysan Nice nice saçmalar, bir dolu aptallıklar yaşarsın.. Sevdanı çılgınlıktan ayıramazsın.. Saçma bir cesarettir, Yerin yedi kat dibine girmek Ya da uzanıp yıldızlarla dans edebilmek! Göremeyenlere, bilmeyenlere, hissedemeyenlere Anlatamazsın ki yüreğini, Ne hazzını ne de azabını.! Gün gelir bitebilir ilişkiler, ayrılabilir yollar Ama yürek yine de görmeyi, duymayı, Herşeye rağmen dost kalabilmeyi diler.. Yaşananların anısına, insan olmanın saygısına, Br zamanlar özel olmanın hatırına.. Anlatabilmek için ise tüm bunları karşısındakine saçmalar! Zırvalar, Aranır! Kaşınırsın! Sonrasında da kırılır, incinir ve sorarsın kendine; Bu kadar acımasızca yargılanmak niye? Tırnakları bu kadar derine geçirip kanatmak ne diye? İnsafsızca yok saymak yaşananları, 'Herşey' iken 'hiçbirşey' olmak ne demeye? Bu mudur bir zamanlar çok sevilenin yeri? ! Bu mudur onca paylaşılana gösterilen saygının değeri? Evet.. Söylenecek tek şey var, 'Tüm bunlar saçmalık! ' Saçmalamanın zevkini bilmeyenlere.. Dost kalabilmenin ayrıcalığını yaşayamayanlara.. Bir dolu saçmalık? ! Özgül Özyılmaz |
Sana..
Olmaz derler ya hani, oluvermişti işte bir anda Güneş açmıştı, kara kışın ortasında Uçsuz bucaksız çöller bürünüvermişti yeşile Zamanımı çevirivermiştin bilmeden en güzel mevsime.. Kıskanılası renk cümbüşüyle Açıvermişti yüreğimdeki kır çiçekleri bir bir sayende.. Aşk! Ansızın düşüvermişti ruhuma büyüleyici gülüşünle Neredeyse vazgeçmişliğe terk ettiğim, o kavurucu ateşiyle.. Sen! ! Yüreğimin sancılı, başımın püsküllü belası! Aldırsanda, aldırmasanda hiç fark etmez, Lütufsun sen bana Tanrı’dan en umulmazımda, sonbaharımda, Işık olup yayılıverdin benliğime, bugünüme ve olası yarınıma! Can oldun, kan oldun… an oldu kahır oldun yürek odama! İnansanda olur, inanmasan da.. Çünkü bu hissediş yalnızca senden yansıyan bana.. Özgül Özyılmaz |
Sen ve Ben
Ne kadar da farklıyız, Gece ile gündüz, kış ile yaz gibi.. Ben ne kadar dışa dönüksem, sen o kadar içine kapanık.. Ben ne kadar açık sözlü isem, sen bir o kadar ketum.. Ben ne kadar sabırsızsam, sen o kadar sabırlı.. Ben duygusal, sen mantıklı.. Ben duygularımı dinlerim, sen aklını.. Sen bir keçi kadar inatçı Ben ise bir o kadar affedici.. Sen korkunç gururlu, Ben ise bir o kadar ısrarcı.. Nasıl da iki farklı uçtayız.. Ben önce aşk derim, sen iş.. Ben müzik dinlemeyi tercih ederim, sen haberleri.. Ben soyut değerlerle ilgilenirim Sen ise somut gerçeklerle.. Ben ne kadar çılgınsam, sen bir o kadar ağırbaşlı.. Ben ani kararlarla risk alabilirim delice de olsa Sen ise üç gün değil üç ay düşünebilirsin vaktin varsa.. Sen yalnızlığı seversin, ben ise bir o kadar kalabalığı. Artı ve eksi gibiyiz.. Güneş ve kar gibi.. Ben kalbimle yola çıkarım, sen mantıkla.. Ben ne kadar uzlaşmacı isem Sen bir o kadar anlaşmacı.. Siyah ve beyaz gibi Bambaşka iki karakteriz.. Belki de buydu en başta bizi bize çeken Ve de ardından bir o kadar uzaklara iten.. Ama hatırlarım; Sendin 'ikinci bir Ben'i çekemem' diyen..? ? Özgül Özyılmaz |
Sende Ben..
En çok senin koynunda uyumayı sevdim, Bir çocuk gibi sana sokulmayı, sarılıp sarmalanmayı.. Belkide, çocukluğumda ana-babamın koynuna doyamadığımdandır.. Seni, seninle olmayı hep sevdim.. Çünkü; Sen benim başkaldırımsın, Aileme, topluma ve hatta inançlarıma.. Gizli sevdam, kaçamaklarımın sahibi, Bedenimin-yüreğimin tek hakimisin.. Çekiciliğide buradan geliyor seninle yaşadıklarımın En büyük sırrım, vazgeçilmez özgürlüğümsün sen benim.. Kimsenin bilmediği Ama içimde gururlandığım, Gizli aşığım.. Bilinmeyenlerle dolu aşkımsın.. Sendeki özgürlüğümü seviyorum.. Sorgusuz, sualsizliğini, kısıtlamalardan uzak, Mahrem mahremiyetsizliğimizi.. Gülüşünü, öpüşünü, ukalaca dalga geçişini, Bilmişliğini, beni kızdırışını seviyorum.. Umulmadık zamanlarda bana 'gel' deyişini Çılgınca, olmadık zamanlarda sana gelişimi, Olmazı oldurmayı, gizlice buluşmayı, En çok istediğimle beraber olmayı, Hayattan benden çaldıklarına karşılık Ondan intikam alırcasına sana koşmayı seviyorum.. Sen benim artı hanemsin Seninle geçen her saat kazanç, Özgürlüğüm galip, esaretim ise mağlup. İnadımsın.. tutkumsun.. arzumsun.. İsyanım, sığınağımsın.. Ama bilmelisin ki, vazgeçemediğim sen değilsin.. Aslolan; Bu uğurda göze aldığım çılgınlıklar, Kendi doğrularım adına başkalarının doğrularını hiçe saymam Kendi bildiğimi okumam.. Ve de verilenle yetinmeyip, istediğimi almam! İşte güzelliği, gizemi ve çekiciliği burda seninle olmamın.. Seni hayatıma katmanın.. Şunu iyi bil sevgili; Sen harika olduğun için değil bu yaşananlar Ben böyle deli-kaçık olduğum için.. Ama inkar edilemez bir diğer gerçekte Sana deli olduğum için tüm bu tutkular.. Özgül Özyılmaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.