![]() |
YEŞİLAY
Yeşilay’a el verin, Kurtarsın ülkemizi, İçki ve sigaradan, Solmadan güller. Yeşilay’a el verin, Korusu halkımızı, Tüm kötülüklerden, Tükenmeden hayaller. Yeşilay’a el verin, Yıkılmasın yuvalar, Çocuklar ağlamasın, Gülsün daima yüzler. Gazi Bozkurt |
YILDIZ
Yazım bitmedi ama Yıldız atar mısın Dedim öğretmenime: -Çocuğum, dedi Hiç gündüz bitmeden Yıldızlar çıkar mı göğe... Gazi Bozkurt |
ZAFİYET KOKUYOR ELLERİM
zafiyet kokuyor ellerim izah edemediğim şeyler oluyor üsküdar’ın uzağında titizce işlenmiş bir cinayetin kanı henüz kurumuş gecenin uslanmaz aşkına sırtımı dayamışım ayı selamlamaktan kaçınıyorum sebebi aşikar tortu bırakan gölgemde hasretlik umuyorum hür düşüncelerle olası mümkün bir tabiatın içinde sen orda henüz varlığını anlatırken çocuklara umarım yok satar öykülerin şehrin bulvarlarında western ölümler bulmalıyım köşesini bile uykulandırdığım yalnızlıklarıma sesten daha ses unutmaktan daha evvel sara nöbetlerimle şenlendirmeliyim mesela bir yudum alıp kahvemden kara kitaplara gömülmeliyim sınırlarında hayallerimin battığını sandığım kuralsızlıkları bulmalıyım nedensiz bir kopuş sonrasında ama mum tütmesin gelişi güzel örülmüş daktilo şeridinde birden bire geçmeliyim hayatın ta kendisine takibi olmayan gümrahlıklar yalnız soyluların nutuklarında sırıtır derdi ninem oysa bakıyorum ellerim yok şehrin kalabalıklarında umacı görmüşüm uçmuşum cehennemin boşluğuna boş bulunmuş yazmışım okunmasın diye ayrıksı iri harflerle çiziktirdiğim bir nesil mozaikte kurgulayan namında teselli bulmuş milli şefin cevabını zafiyetin uğrak yerlere astığı gizli bilgilerin kıyısında çok olur kahpece yaşam aslına bakarsan körelme çağını bekliyorum fark etmez bak uslandım dese de göremediğim şeyleri özledim gök’ü özledim huysuz bir çınarın anlattığı -gönenli mehmet efendi- sen öyle san kaldırımda esen sert rüzgarın eteğinde jargon bekleyen üsküdar’dı sev demişse daralan akıllar tepinmek nafile tanımıyorum dese de milyonlarca saltanat kurmuş afakın yılmaz bekçisi redif kokular duymuştu oysa kurgu bilim tadında bir leylek girse rüyama vebadan ölmüşüm diye üzülme gecenin içine gark olmuş dairelerle tüfenk olup bir boşluğa devrilmekten daha kutlu bence güneşten uzak ama aya en yakın bir yudum daha alsam yüreğimden gelsem neden sonra softa selam sana çünkü senden başka kimsem yok barutsam yada uğramışsam en son senin yanına köz düşmeli ellerime her dem uykumdan önce Gazi BOZKURT 13.04.2001 Gazi Bozkurt |
Teşekürler.
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.