![]() |
Balıkçı Amca
Bir balıkçı amca Açılırdı denize balık için Dönerdi eve hep sevinçli Kovası dolu balık… Ne han kalmış dedesinden Ne babasından servet... Bir teknesi var Bakışlarında şu mana: Mavilik var yüreğinde ey deniz Benim annemsin deniz Yüzüme bakışında anneliğin deniz Gönlümdeki mavilik senden Soframdaki mavilik senden Gözümden yaşı silen deniz Taş attım çöp attım Maviliği haykırdın halka halka Yine şefkatin denizdi bana Sevgin denizdi... Vız gelir ******* Senin maviliğindeyim Gün oldu köpük köpüktün benim için Benim boynuma borç seni anne bilmek … |
Bayrak
Kanımızla canlanan bayrak Renğin solarsa Söyle kan verelim Uğrunda maldan candan geçilsin Rüzğar esmeyince Gamlanan bayrak Öl de ölelim Bahtın açılsın Gururlan çocuklarınla Mavi göklere saldık seni Mavi göklerdesin... |
Bembeyaz Köpükleri
Ülkemin haritasında mavi mavi Bakıyorsun bana mavi mavi Ey deniz Bakışı mavi deniz Ülkemin mavi gözü gibisin Kıyılarını döver Dalgaları deli gibi Bembeyaz köpükleri şu denizin Denizin elimizden tutma gayreti… |
Benim çocukluğumdaki dedeler
Sakallıydı dedeler benim çocukluğumda Bu sakallar tertemiz Hem bembeyaz… Bir çiçektir sakal insanda Açan gelince yaz Açar bembeyaz. Kıştan kurtuluşun habercisi o Yüze düşen ışık o Önce gönle düşer ışık… O dedeler evrenle barışık O dedeler maviliğe aşık… Gelip geçtiler dünyamızdan Bizlere de nasip olsa ah Onlara nasip ola nimetler. |
Benim Köyümün Yok Emsali
Dün ormanda gezerken Bir kartal dedi ki Şu yüce dağlar bizimdir Ne güzel çiçekleri var Şu büyük ağaçlara bak Ovalar ayak altı bize Bu ormanın temizdir havası suyu… Bu orman ömür katar ömrümüze Dedim ki: Senin köyün sana … Bir dere kıyısında köyüm Yamacından akar gelir ay Ay gece çiçeği Camisi minaresi çiçekleri Altın kalplidir insanları… Senin köyün de güzeldir kartal kardeş Ama benim köyümün yok dünyada emsali… |
Benim Şimdi Uçurtmalarım da Yok
Baharı iple çekiyordum ben çocukluğumda Eli çiçekler dolu bir dosttu bahar Gelince bahar Kuşlar olurdu bahçemizde Bende bir neşe bir neşe Gökler uçurtmalarla dolurdu… Uçurtmalar da baharın çiçekleridir Ömrün baharıymış çocukluk Benim şimdi uçurtmalarım da yok… Çocukluğum bir yitik bahar Çocuklara çiçekler verip gidiyor bahar |
Besmele
Yıldızlarabaktım Göz ettiler Çağırdılar beni Göklerdeki sofraya Unuttum 'Bismillah'demeyi Uzattım elimi Tabaklar kırıldı Ay dedem Ay dedem Diye severdim ay'ı Ay dedem de darıldı. |
Beyaz Elbise terzisi kış
Beyaz yüzlü misafir kış Kar gibi beyaz yüreği… Beyaz elbise terzisi kış... Çocuklar kartopu oynasın diye Kardan adamları özlediler diye Koşarak gelmiş yine kış. Gelmiş yine kış koşarak Gelinliklerini giyecek ya ağaçlar Şu gördüğüm bahçede Hazırlıyor toprağı bahara… Rüzgar elinde testere Bulut elinde su hortumu Bir işçi şu bahçede kış Beyaz elbiseler dikiyor toprağa Bembeyaz uykular veriyor toprağa kış... |
Bilal Bir Köle
Bilaller gördüm Yüreklerinde taptaze bir gül Bilaller suskun bülbül Kumlar kızgın Bilal gönüllere... Ehat ehat diyor kısık sesleri Şirki korkutuyor nefesleri... Kızgın kumların üstünde Bilal bitkin Göğsünde kan pınarları Duyar gibi hür ezanları Zemzem sesinde Ehat diyor her nefesinde Bilal tevhit aşığı Çatık kaşları şirkin Güzelin tahtında çirkin Bilal bir köle Bilalin her yanı yara Bilaller vurulur Eba bekirler kan ağlar... Her asırda |
Bir balıkçı
Bir balıkçısın gönlüm Sabahın ilk ışıklarıyla şimdi Maviliğinde seccadelerin… Solmaz bir mavilik denizi seccadeler Denizin maviliğine hasret var ellerinizde ey balıkçılar Sofralarınızda güzel balıklar Denizlere dalışların meyvesi Işıktır balıklar çocuklarınız için |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:21 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.