![]() |
Deli Yusuf
geçen gün sabaha karşı çıkıp geldi deli yusuf bir kolu yok ayağı topal bakıp geldi deli yusuf gözler şişkin yaş dökmekten kesilmiş yiyp içmekten yıllardır çile çekmekten bıkıp geldi deli yusuf delikanlısıydı köyün zalimlere olmuş oyun sonunda herşeye boyun bıkıp geldi deli yusuf Şahin Büber |
Demek Gidiyorsun
demek gidiyorsun git bakalım sende git nasıl olsa bunuda sineye çekerim ben belki kolay olmayacak bunada dayanacağım artık ne yapayım kim soktu aklına gitmeyi sebebin neydi kim içine kurt düşürdü gitme fikrini kim aşıladı sana demek gidiyorsun demekki buraya kadarmış bu aşkın akibeti sengidiyorsunda ya beni düşündün mü hiç neylerim sensiz, ne yaparım hangi alemde mutluluğu yakalarım vay be delikanlı yanım olmayacak artık kuruyacak menekşem olmayacak neşem dert tasa birbiri ardına gelecek şehrin en berduş köşesinde kendi kendime kahrolacağım gözlerim yaş dökecek yüreğimden yürek sökülecek demek gidiyorsun hiç olmazssa bir fotoğrafını bırak hiç olmazssa onunla avutayım gönlümü ha unutmadan birde saçının telini bırak bırakki senden bir parça hatıra olarak kalsın hiç olmazzsa vay be vay ne hayaller kurmuştum oysa seninle yaşlanmak seninle yaşamak isterdim boy boy çocuklarımız olsun isterdim sadece gözlerine bakıp gözlerinde tanımak isterdim mutluluğu demekki buraya kadarmış bu aşkın sonunda kaderde ayrılıkta varmış demek gidiyorsun git bakalım mutlu olacaksan git beni boşver sen yeterki gamzelerinden gülüşler saç baharda güller misali aç yine sen beni düşünme ben bu kırık kalple ne kadar yaşarsam okadar yeterim kendime bağrıma taş basarım bunuda çekerim sineye demek gidiyorsun güle güle git gülüm kuşlarla sana selam yollarsam almamazlık etme sakın geçmiş günlerin hatrı varsa yılda bir kez olsun mektup yolla işte o yeter bana mutluluklar dilerim sana Şahin Büber |
Divaneyim
bir aşkın elinde divaneyim ben hergece esen seher yelinde divaneyim ben gecemi gündüz bildim gönülden ihaneti sildim inadına aşk aşk dedim divaneyim ben nazlıma deyin yanmasın sakın ola ağlamasın unuttu unuttu sanmasın divaneyim ben aklımdan çıkmaz hiç gönüldür aşka göç ihanet olurmu hiç divaneyim ben hadi yar gül yüzüme aşkı sal özüme inan ne olur sözüme divaneyim ben Şahin Büber |
Dün Gibi
ozamanlar çocuktuk yeni yeni öğrenmeye başlamıştık şarkıları ve de hayatı çocukluğumuz pekde güzel sayılmazdı sana yağ kuyruklarında,tüp kuyruklarında geçerdi ozamanlar patlak verdi ihtilal sirenleri ozaman tanıdık ecevitleri kenan evrenleri ve yine ozaman öğrendik ''BATSIN BU DÜNYA''denen nağmeyi ve ozaman anladık yaşamın gayesini hala aklımızda dün gibi 80ihtilali babamın hapse gidişi annemin göz yaşı döküşü veyüreğimizin çöküşüydü dünya anlamsızlaşmıştı çocuk yüreğimizde cesetleşen bir hayatı yaşıyorduk ve ferdi tayfuru dinlemeyi bi borç biliyorduk aslında yaşamı seviyorduk ihanetler baş ucumuzda kol gezsede şairleri tanımaya başladık sonrada necipfazılları ve nicelerini sonrada türkülerle yoğruldu mapushaneleşmiş düşlerimiz sürgüne gönderilen ozan arifi biliyorduk ve onunla gönül birliği eden bir lideri görüyorduk işte bu diyorduk geleceğimizin lideri sanki ondan başka dünyada yoktu adını duyduk ve ona olduk eş evet oydu BAŞBUĞ ALP ARSLAN TÜRKEŞ.... Şahin Büber |
Dünya Sıkıcı
dünya sıkıcı bir bekleme odası ama yinede yaşmın devametmesi içinbir nevi hapisten sonraki hürriyette diyebiliriz elli yıl, altmış yıl ne farkeder sonuç yine aynı ölüm beyaz kefen ve toprak altı macerası Şahin Büber |
Erenlerin Dergahın Ayak Sürdüm
erenlerin dergahına ayak sürdüm boyumdanda büyük günahlar ile dedim benide alın safınıza dediler derdin dile acep tövbem kabul edilirmi hak katında hesaba tutsam cürmüm gök katında gönül denen mekanın tek katında dediler tövbekarlar döndü güle mevlanayla yunus hak aşığı olmuş neden garip şahin geri kalmış niceleri bu kapıdan murat almış dediler gözyaşın döndür sele Şahin Büber |
Garipçe
yaklaştı usul usul ne selam verdi ne konuştu hal hatır ettim seslenmedi belliki dertliydi gardaş dedim boynunu büktü anlat dedim göz yaşı döktü kimbilir hangi derdin feryadındadır şu an tanırım yusufu otuz yıldır deli kanlı çocuktur aslında ama bir sevda uğruna yıllar önce terk eylemişti memleketi anadan, babadan geçmişti yusuf dağların kartalı yusuf, gaddar bakışlı yufka yürekliadam sendemi bu hallere düştün oyyy yusuf şimdi garipliğin yurdundasın seni senden gayrı kim anlasın yusuf yusuf....... Şahin Büber |
Gökyüzünde Bir Turna
gök yüzünde bir turna salınır sanki divane benim gibi hayattan umarsız öylece kendi halinde bi başına yalnız ve serseri kimbilir acep ne skıntısı vardır üzgün ve avare bir turna hiç farkımız yok aslında,aynı dertten muzdaribiz oda yalnız bende hele bak şu feleğin ettiğine bir nefeslik kuş bile yalnızları oynuyor yalnız evet biçare neylersin kader iştebende hayatın çıkmazındayım belli belirsiz yaşıyorum ne yapacağımı bilmeden Şahin Büber |
Gurbet Gülüm
seni kimse kıramaz erzurum gibi karasal olurum çukurova ginbi yakarım seni kıranları gurbet gülüm cennet gözlerine destanlar yazsamda azgelir meydanlarda haykıramam adını sen bana özelsin firari ruhumda gizli sevdamsın seni sevmekten değil kırmaktan korkarım gurbet gülüm sen temmuz sıcağı gibi yak yüreğimi sesim çıkarsa namert olayım en ücra köşelerime dek dokun ruhumu al senin olsun seninle dolsun ülkücü gönlüm sen davam gibisin sana nasıl kıyarım kıyamam gurbet gülüm yudum yudum içeyim derdi seher vakti rüzgarın olayım istersen omuzlarına dökülen saçlarına kurban olayım cennet bakışlı gözlerine nağmeler dökeyim sen iste şu an öleyim öleyim gurbet gülüm kızılelmam gibi son hedefim sensin tarifsiz yanımsın can parem canımsın yurdum gibisin yani destanlaşan ruhumun ilhamısın canımın yarısısın baharımsın yazımsın dört mevsimim sensin gurbet gülüm ben deli bir bozkurt sen masum asena herşey sana yaşamak sana gülmek sana ağlamak senden gelecekse hediyedir bana ruhum sana canım sana fedaolsun feda gurbet gülüm Şahin Büber |
Gurbette Bayram Sabahı
gurbette bayram sabahı bayram değil kahır olur ezan sesine hasret iken kuru ekmek zehir olur hasret gömleğini giydim bir türlü çıkaramadım felek gülmedi yüzüme yenildim baş edemedim gelde yanma şimdi bu gün bayram günü yapayalnız ne eş ne dost kimseler yok her dem ağlamaklıdır göz Şahin Büber |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.