![]() |
Bu Hayat Benim Cezam
Bu hayat senin değil,benim cezam Senin için gökyüzünde yıldızlar Ay,sabah doğan Güneş,senin için, Benim payıma düşen bir tek ezan... Benim hayatı üç kuruşa satan, Ve alıcı bulamayan kalpazan, Güzel sözler,şiirler senin için Benim hep kalemiyle acı yazan... En son umutlarımı da çaldılar, Seni değil beni aldatan hayat, Bir uçurtmaya beni kandırdılar, Bir ben kaldım şimdi beni satmayan... Benim dize kadar çamura batan, Kirli beyaz gömleğimde kravat, Sabah arayan benim senin için, Güneş arayan benim hiç batmayan... Bu hayat senin değil benim cezam, Yağmurlu bir gün kalkıyor cenazem, Arkamdan bir tek gözyaşı ağlıyor, Nihayet seninde son buldu cezan, Yere düşen katreler öyle diyor... |
Cafer A
Sana bin deseler Bir anlıyormuşsun Cafer a Bir yol var kabre Elinde şişeyle gidiyormuşsun Cafer a... Söylediklerinde güya Dertten kederden içiyormuşsun Cafer a Astığın-astık,kestiğin-kestik, Ve biçtiğini-biçiyormuşsun Cafer a Yine *******i çocuklarına Zehir ediyormuşsun Cafer a Aynıymış söylediklerin Yine aynı şeyleri diyormuşsun Cafer a... Deli Dumrul gibi sende Azrail e meydan okuyormuşsun Cafer a Öldükten sonrası içinde Münker-Nekir e soru hazırlıyormuşsun Cafer a... Ne iş belin bükülmüş Saçların dökülmüş Cafer a Hala niye bu ısrarın,niye bu kan kusmalar Bak bütün uzuvların ölmüş Cafer a... Felek bu Adamı elekten geçirir Cafer a Dilerim birgün de içkini Mutluluktan içirir Cafer a... Hiçbirşey için geç değil Yolun yarısı daha Cafer a Gel kendini cehennem e atma Üç kuruşa aileni yıkma Cafer a... Neyine güveniyorsun da Allah a geliyorsun karşı Niye baktığın yerde hala kan görüyorsun Biraz da gülver, gülüver insanlara Cafer a... |
Cefa-Sefa
Biri ağlar,biri güler bu dünyada Gülen niye güldüğünü bilmez Ağlayan neye ağladığını, Bu böyledir hiç değişmez Biri cefa çeker,biri sefa sürer Bu dünyada... |
Cehennem Yeri
Cehennem yeri Gönlüm bir cehennem yeri Girme gönlüme kavrulursun Yanarsın benim gibi.. Gece çöktüğünde, Yalnızlıktan ağlarsın benim gibi... Bu nasıl ateş ki hiç sönmez Yakar yüreğimi,yüreğini Hiçbir yangını küçümseme... Beni bu yangınla birbaşıma Bırakmalısın... Koş,benden uzaklara koş,haydi! Asiyim ben Yanmayı hakettim böyle Yenilmeyi,yalnızlığı hakettim Bin güneş doğuyor bedenimde şimdi Bin cehennem var bende,cehennem gibi.. Yanmışım Bunca zaman yanılmışım İnsan yaratılmışım Belli ki insan kalamamışım... Asiyim ben Kendimi arayan biriyim ben Cehennem gibi yanmayı da bilirim,ben Cehennemi yakmayı da... Beni bu yangınla bir başıma bırak Ancak bu yangınla sönerim ben... |
Çaresizlik Marşı
Bir yudum suda boğdular beni Ekmek için girdiğim her kapıdan Koğdular beni! Of gençliğim eyvah... Okuyacağım dedim,önüme koydular test-i Annem-babam,bu adam olmaz,deyip Artık ümidi kesti Of gençliğim eyvah Bir bir suya düştü,bu yaşımda ümitler Para veren hiç yok,sadece öğütler... Of gençliğim eyvah... Bu dünya içinde sanki herkes bana karşı, Ben bile olmuşum kendime yabancı, Of gençliğim eyvah... |
Dalgalar
Yine aynı yerde ve aynı kederdeyim Oturduğum yer aynı soluduğum hava aynı Bir ben başkayım... Birilerini bekleyen gözlerim yorgun Ve bende yorgunum,yorgun artık yorgunum. Bir uğultudur dolar ansızın içime Bilmeden düşmüşüm imkansızın peşine Gelen varsa dalgalardır yanıbaşıma Güneş doğar sabah olur ve yine aynı yerde Biter umudum diner dalgaların seside Deniz kuşlara sorar beni bu kim? diye Ve kuşlar denize sorar aynı suali Bense aynı yerde ve aynı kederdeyim Gelecek olanı beklemekteyim,gelir diye Gelmeyeceğini bile bile... Artık gitmelisin gölgeni de alarak Hayallerin gerçekleşmeyecek bilmelisin Yapraklar gibi dökülmelisin ağaçtan Yapraklar gibi,mevsim sonbahar Bırak yalnız başına kalsın,senin gibi dalgalar... |
Dalgalar 2
Önce sert bir rüzgar çarpar yüzüme, Sonra dalgalar yine aynı şarkıyı söyler, Gözüm uzaklara ta uzaklara takılır, Bir el omuzuma dokunup-üzülme O da birgün gittiği gibi geriye döner Martılardan müjdeli bir haber beklerim Sanki uzaktaki gemiden bir el sallanır Sonra yanıma o gelip, -İşte geldim der.işte gittiğim yerden geldim Bir bakarım ki yanım da sadece hayali kalır Güneş batmaya hazırlanır Yarın sabah doğmak için, Bense aynı yerde kalırım,niye? Bir adam..ne aranır ne hatırlanır Öyleki mazeret arar ölmek için... Bugün dünden farklıdır Huzursuzca uçar gökyüzünde martılar O adam...sessiz- cansız yatar şimdi En yakın dostunu bırakmıştır kumsala dalgalar |
Dalgalar 3
Bir meçhul uğultu gelir kulağıma, İçim hep bir ürpermeyle dolar, Bir soluk daha katılır soluğuma, Sevincim bende dirilir bende donar... Hep tenha yerleri seçerim ben, Her tarafımda rüzgarlar eser, Yok hiçbir yanımda, Riyadan ve yalanlardan eser... Kah daralır gönlüm, Kah kalbim daha hızlı atar, Bazen sona erer ömrüm, Bazen cesedimi alıp götürür dalgalar... Dalgaları aşıp gelirim birgün, Cesaretimin bittiği, Umudumun söndüğü gün gelirim... Artık bitse sana olan hasretim, Çıkıp geliversen kabuslarımın arasından, Yahut denizi aş desen ben gelsem, Cesedimi olsa getirse sana, dalgalar... |
Dalgalar 4
Dalgalar, Var, sen yoksun Ereğli sahillerinde Rüzgar kulaklarımın dibinde esiyor, Bekliyorum,ne olur gel,seni gönlümün sahilinde, Utandır beni,bir tarafım bekleme gelmez diyor, Ve kalp yok diyor sevgilinde... Bende sensizliğe doğru çeker giderim, Bir zaman elini tuttuğum,şimdi unuttuğun yere, Gel,umutsuzum,ama yine seni beklerim, Gel,güneşin batımını seyredelim yine, Gelirsen eğer işte o an,sevgine sevgi derim... Herşey anlamsız,anlamıyorsun sensiz bana, Terkedip gittin,beni niye? zamansız Anlamıyormusun muhtacım sana, Anlamıyormusun seviyorum seni be vicdansız, Gel,gel inan tak etti cana.... Sevgi var,sen yoksun Ereğli sahillerinde, Ve her yanımda hayalin var, kahretsin Sen yoksan ne işim var sevgi ilinde... Rüzgar essin ve ismini kaybetsin, Buradan da gönlümde,dalgalar... |
Darağacı
Hayatı darmadağan eden ağaç,darağacı Tek meyva armağan eden tek ağaç... Darağacı Ne güneşi var,ne suyu,ne dalı,ne yaprağı... Her zaman bahtiyar,her zaman melek Darağacı.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.