![]() |
Can
Rüyamda ben ölmüşüm Güya kalbim ölmemiş Tıp tıp tıpatıyormuş Adını heceleyerek Ah senden neler çekiyor Bu kücücük yürek Adını senin adını Can can can diyerek Haykırıyormuş Ah yüreğim ah Onu nerde bulupta Alıpta getireyim Dayanılmaz bu ayrılığa Sende ölde bari Canım kalsın içinde Adı kalsın içimde |
Canım İstanbul
İstanbul'dayım geziniyorum Bir de Anadolu'da Birden ta oralara uzanıyorum Bursa'ya İzmir'e Ay ışığı altında bir bağda Hevenkten bir salkım üzüm koparıyorum Bağın kenarında bir korkuluk Bir büyü içinde çoluk, çocuk Üzümlerin hepsi değmemiş Bazısı koruk Biraz ötede bir hayma İçinde iki yağız delikanlı Yavuklularını anlatıyorlar birbirlerine Bir kız, bir genç kız yanık mı yanık Bir türkü tutturmuş Bağ evinden bir hıçkırık duyuluyor Bir velet besbelli Baba dayağı yemiş Zeytin ve yemiş ağaçları Kınalı yapıncaklar Bir romanda okumuştum İzmir'de bağların arasında Bir aşk yaşanıyordu Bu yüzden görmesem bile Şehrimiz İzmir'i severim Kınalı yapıncaklarla da bir bağ kurarım İstanbul'sa bir başkadır biz şairler için Dört mevsim yaşanır bir günde Ay ışığında İstanbul gümüşi bir saray olur Küheylan bir ata binmiş Bir şehzade çıkagelir Bu ne muazzam bir şehir Derken duyulur ezan sesi Biraz ilerde Rum Kilisesi Kınalı, Heybeli,Büyükada Ah güzelim İstanbul Bir eşin yok dünyada Aşiyan'a henüz gidemedim Kanlıca'da yoğurt yedim Kaşaneler çıkmazında evim Başım göğe yükselmiş sanki bir devim İstanbul'da yaşıyorum İstanbul'u soruyorum Ulemalar şehri İstanbul seni çok seviyorum İstanbul'da bir gece Bir yaz gecesi Ağustos Böcekleri ötüyor Ay ışığı vurmuş her bir çiçeğe Hırsız bir müzik girmiş bizim bahçeye Ortancalar, Defne Ağacı, Erguvan Mutluyum ne güzel ne güzel bu an Yaz gecesi müziği bu İlahi bir müzik Ömrümü mutlu kılan İstanbul'u yaşıyorum gerisi yalan |
Dilsiz kurşun
Senin en sıradan duruşun bile Sanki bir kurşun Hep onikiden oldu vuruşun Tam kalbimin ortasın Çektiğim acıdan mutlu oluyormuşçasına Dan dan dan Hiç için sızlamazmı Hiç kalbin burkulmazmı Seni gidi zalim Kim seni benim kadar Kim sevdi kim Nedir senden çektiğim ecir Bir heykel gibiyken Hüzünlü yüzün Neler anlatmak istiyor Bana bu çehre Konuş Allah aşkına Yada git bırak beni Yanlızlığımla asude |
Doğa da ki sevişme
Bak yıldızlar göz kırpıyor Gece bizi selamlıyor Gök yüzünden ışık yağıp Yeryüzünü kucaklıyor Martı balık yarışıyor Rüzgar suya karışıyor Birlikte geçecek bir yaz Tüm canlılar sevişiyor Sevgi duygu dolu gece Yaklaşıyor aşk gizlice Köşe bucak oyun dolu Yaşam güzel sevilince Gece olur rıhtım boyu Canlandırır her duyguyu Süzülür şen bir gemi Aydınlatır her bir koyu Peygamber çiçeği Çoban çantası Çeşmenin başında Bakır su tası Döndürür çocukluğumuza Mağarada su damlası Coşun koşun çocuklar Sizin için tüm coşkular Çöp atmayın kirletmeyin Mavi berrak kalsın sular Mis kokulu yeşil çamlar Reçinesi suya damlar Doğanın cümbüşü ile Aşka gelir hep ozanlar Güneşten gelen sıcak Gölge arar bucak bucak Bir bahçenin cennetinde Yorgun durur bir salıncak Dut ağacı ceviz dalı Yerde yapraklardan halı Tomurcuk tomurcuk her an Yediveren gülün alı Çiçek açmış bayırlarda Kuzu otlar çayırlarda Menekşe Lale Sümbül Dans ediyorlar rüzgarda Doğada geziye çıktık Yıldıza aya baktık Suda yüzen Nilüferle Gölgemizle suda aktık |
Dostum
Dostum İyi dostsun da Her gün bir etiket Yapıştırıp Allayıp pullayıp Yakıştırıp Özüme fiyat biçme Gönlüm deli bir ırmak ki Ne engel dinler ne de bent Birgün olur gerçek beni Sen de tanırsın elbet |
Dön demedim mi
Gül dudaklar kadehine değdimi Bu ayrılık maksadına erdimi Seneler girdi araya Canım beni özlemedimi Mektupların deste deste birikti Sana olan hislerim beste beste birikti Güller buket buket kurudu gitti Benim yarim beni hiç özlemedimi Arayı uzatma gözümü Yollar da koma artık Asır gibi geliyor bu geçen zaman Ben sana kaç defa tez dön Dön demedim mi |
Düş gibi
Yaz geçer kış gelir ardın dan bahar Bereket verir toprağa eriyen karlar Öylesine yoğun yaşanır ki duygular Yağmurlu bir akşam tek başınaysan Düş gibi bir cennetin irem bağın da Takılmış saçı kalmış kader ağın da Doyulmaz vuslata yar kucağın da Bir de hayatının baharın day san |
Eğer aşk olsaydım
Eğer pilot olsaydım Uçururdum seni göklerde Eğer aşk olsaydım Kimselere yar etmezdim Bir sana baktığın da Mil çekerdim gözlerine Eğer şair olsaydım Bilmem ki nasıl nasıl Yazardım seni Sayfalar yetmezdi inan Ya da bir denizci olsaydım Kimselerin olmadığı Uzak sessiz denizlerden Çıkarmazdım seni karaya Eğer doktor olsaydım Elletmezdim bedenini Seni gün begün hasta eder Baş ucun da beklerdim Eğer asker olsaydım Seni de asker gibi Giydirip kuşatırdım Güzelliğini görmesinler diye Yüzünü bir maskla kapatırdım Seni anlatacak kelimeleri Bir türlü bulamadım Kalbime girmen gerek Ruhumu bilmen gerek Orda seni görmen gerek Ve gözlerimde ki seni Anlatamıyorum ki Anlatamadım |
Eşk
Et köze değmiş kimin olur Sevda yüreğe değende Yürek yeni açan konca güle Köz yanıp yanıp da küle dönende Gerçek hayal olur Hayalsa gereçek olur Yar yanıma gelende Al gülüm ver gülüm Alıp verip atar galp Zaman gelüp bu yük ağır gelende Bu galp ahhh bu galp Bir kağıt parçasına döner gişi Söner hayatlar İhtimal değil ki gaçıp gidesen Meğerkim ölüp gidesen Ham bu diyarları Ham da beni terk edesen |
Evimiz
Bahçemizdeki o ağaçalar misali Kimimiz Baba yadigarı o sevimli evimizden Güneş ve güüllerin Eksilmediği penceremizden Kaderin hışmına uğradık Koptuk köklerimizden |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.