![]() |
Barışmak Zorundayız
Yanıp yanıp tutuştun Hasretin korundayız Hiç uğruna tartıştık Barışmak zorundayız Özlemi çok tattım ben Derdi derde kattım ben İlk adımı attım ben Barışmak zorundayız Eşe dosta koz verdik Komşulara yüz verdik Çocuklara söz verdik Barışmak zorundayız Ben yendim gurumu Sende yen onurunu Çözelim bu sorunu Barışmak zorundayız Ali Dilki |
Başımıza Taç Yaptık
Kürsüde atanları başımıza taç yaptık Gittikçe batanları başımıza taç yaptık Verdikleri sözleri hiç tutanı görmedim Seçmeni satankarı başımıza taş yaptık. Ali Dilki |
Bayram Geçti
Yine sen getirdin bizi oyuna Hizmet edemedin kendi köyüne Şimdi her şey çok boş artık nafile Bayram geçti, kınayı yak şeyine. Ali Dilki |
Bedduan Tuttu
Hiç bir şey olmadı diye ağlama Ettiğin beddua tuttu sonunda Dilek ağacına mendil bağlama Ettiğin beddua tuttu sonunda Gurur dağlarını aştımda geldim Perişan halime şaştmda geldim Şimdi ayağna düştümde geldim Ettiğin beddua tuttu sonunda Birgün söylemişti dersin demiştin Başın belalara girsin demiştın Alşlah bin cezanı versin demiştin Ettiğin beddua tutrtu sonunda İstersen bayram et istersen düğün Yaptığın şeylerle gurur duy ögün Karşında biçare benim gördüğün Ettiğin beddua tuttu sonunda Bilemedim gönlümdeki cevheri Baharı yaşarken geldin zemheri Sen kazandın bu savaşta zaferi Ettiğin beddua tuttu sonunda. Ali Dilki |
Benim Saçlarımdan Kış Eksik Olmaz
Dört mevsim kar yağar, garip başıma Benim saçlarımdan kış eksik olmaz Her gelen bir defa vurur döşüme Benim şu bağrımdan taş eksik olmaz Ellerim düşmüyor şakaklarımdan Tebessüm yok olmuş dudaklarımdan Yağmur eksik olmaz yanaklarımdan Benim gözlerimden yaş eksik olmaz. Ali Dilki |
Besleyin Yetimi
Bir eli yağdadır bir eli balda Besleyin yetimi sıksın etimi Meyve bırakmayın ağaçta dalda Besleyin yetimi sıksın etimi Bizim vergimizle yesin de şişsin Armut pişsin onun ağzına düşsün Sonra arkamızdan kuyular eşsin Besleyin yetimi sıksın etimi Evlerde sıkıntı daral bıraktı Ne de yaşayacak bir hal bıraktı Bir çoğunu şehit topal bıraktı Besleyin yetimi sıksın etimi |
Beş Çayı
Annem komşuya gitti Kalmadı hiç bir engel Bu akşam bekliyorum Beş çayına bize gel Mangalda mısır patlat Gelirken düşman çatlat Sen anneni atlat Beş çayına bize gel Başkasına gönlüm tok Gözlerimde uyku yok Çok özledim seni çok Beş çayına bize gel Yüreğim sana ait İnan ki Allah şahit Müsaitim müsait Beş çayına bize gel. Ali Dilki |
Bıçak
Ah Bir elime geçirsem Yetim hakkı yiyenleri Doğrarım Alimallah. Ali Dilki |
Biliyorum
Biliyorum maziyi Dünü özlediğini Biliyorum en güzel Günü özlediğini Biliyorum biliyor Beni özlediğini. |
Bir Çivi Mi Çaktınız
Tek başına iktidar oldunuz da ne oldu? Üçyüz altmış üç vekil buldunuz da ne oldu? Bir çivi mi çaktınız ülkemin duvarına Seçmenin oylarını aldınız da ne oldu? . Ali Dilki |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.