![]() |
Ayaz
Hayalimde bir sen varsın, Bir de bana ait gözlerin. Sen kendince bir bütünsün, Gözlerin kendince bir bütün. Sen hep yanımdasın lakin, Gözlerin bir o kadar ırağan. Avucumdayken bir sıcak beden, Ayazdı gözlerindeki havan! ... Ahmet Ağdere |
Ayrılık
Prenses vardı tüm gün yanımda dolaşan, Ilgaz suyu oldu, götürdü onu yüreği. Nergisler soldu, güller soldu, dönmez gayrı, Ayrılığın üstünden koca üç saat oldu Rüyadadır şimdi, benimse günlere doldu... Ahmet Ağdere |
Bana Rengini Söyle
Kar taneleri arasında Yitirmiştim rengimi Beyaz hayallerim vardı Çocukluğumdan kalma Başı göğe kaldırınca Bulutlar almıştı yerini Karanlıktı ortam Ve yorgan altında Korkumda o vardı Oysa bir güzel üstüne Ne güzel yakışırdı.. Kiraz iki dudak arasında Kıpraşınca vücudum Kırmızılaşan yanaklarım Sessizce çekip gittiğinde ise Duvara çarpan parmaklarımdı.. Sığınınca yeryüzüne Güzel bir çocukla Aydınlığını paylaştı onunla Isıttı içini, tekrar ısıttı Ve acı verdi ona Denizler, engin ve sırdaş Onun rengi altında Aşıklar tutuklu ölesiye Ve gündüzden sonra gece Soluğu sürer yine… Ahmet Ağdere |
Bandırma
Bandırma limanında bir gemi, içinde bedeni, Aldırmaz hiçbir şeye izler geleni geçeni. Dalgalar sıklaştığında, sıkar küskün dişlerini, Es rüzgar yine es, sen zor kımıldatırsın yerini! Ahmet Ağdere |
Bayram Armağanı
Bugün bayram günü, sil at hüznünü Ekşitmesin dünkü dertler bugünü Gökyüzü ve yeryüzü arzuların için hoyrat Şeytana zincir vurulmuş, melekler dünyada rahat Aşka ve sevgiye uçuyor bir kırlangıç Güzel günler için bayram olsun başlangıç Mürekkebin sürekli olsun ey yürekli kalem Dizdiğin her dize sonsuz ruhuma kalem Ahmet Ağdere |
Ben!
Ben şair isem, bunu sen yaratmadın güzelim... Aşkını icat eden, o mucit de ben değilim! .. Duygular rehberim, acı çekmek ise bir zevkim, Erimez sevda dağında dikili taş; o benim! Ahmet Ağdere |
Benim Hayatım
Bir silahım olsaydı, bir silahım Mıhlardım kötülükleri adım adım Belki talihim bir hiç olurdu ama Milada sığmazdı benim hayatım Ahmet Ağdere |
Benim Yolum
Bu yol, benim yolum; ne başı belli ne de sonu! Attığım her adım başlatır yeni bir sorunu! Davamın içinde yoktur ha kader ha bir korku, Eskiyen bileğim değil, zaman olur gün boyu! Ahmet Ağdere |
Bir Güzele-2
Yalnızlar ormanından bir ağaç olarak Rüzgarınızın önünde saygıyla eğilirim Güzelliği dünyayı şarhos edecek arak Çekinmeden dudağımı ruhuna değdiririm Ahmet Ağdere |
Bir Güzele-3
El verdim güzelim ben sana el verdim Gönlümün en güzel köşesinden ev derdim Bazen beyazlar altında bazen yaz sıcağında Gözlerinle en uzak yıldızlara eş erdim Ahmet Ağdere |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.