![]() |
Erkekler İçin Özdeyişler
Kadınlardan korktuğunu itiraf edemiyorsan özendiğini itiraf et kendine, bu seni güçlü kılar. Her erkeğin derin uykularından bir kadın uyanır. Hem erkek hem güçsüzsen bunu entrikalarla gizleme, ruhunu çirkinleştirirsin. Güçsüzlüğünü saracak bir kol mutlaka bulunur ama ruhun çirkinse kalabalıklar içinde yalnız ölürsün. Eksiklerini saklamayan erkek kadınlara sevimli gelir, kendini abartan erkek bütün insanlara itici gelir. Parayla satın aldığın bir tek kadın teni seni mahkum etmeye yeter. Para her zaman senden bir adım önde gider. ''Nietzsche ye nazire'' Kadınların yanına mı gidiyorsun? Öyleyse çiçeğini unutma, istersen onu kırbaç olarak da kullanabilirsin. |
Evren Yuvarlak!
Su bulunmuş başka bir gezegenin atmosferinde Varmış yani hayat, bizim dışımızda da Vardı ya da var olacak Su varsa Hatta Küllerini suya karıştıran birileri Ademle Havva belki Hatta daha da ileri Evreni gezmiş say ki Ki, evren dediğin ne ki Dünya misali Yüzde yetmiş biri su benzeri Boşluk bilgisi Belki de Dağınık parçaları birleştikçe Çıkacak haritası Sonra ‘’evren yuvarlak’’ diyecek biri Bu yüzden asılmayacak, ama Asılacak evren ona Ya sonra Benden sonra? |
Fasl-ı Nihavend
Bir derin nihavend sızıdır senin gözlerin Ut ile yeksan her dokunuşunda titreşir tellerim Ağlayan darbuka, konuşan ney, dinleyen mecnun Ruhuma şifa aşk ile çağlayan muttasıl nağmelerin Hicran faslından uzak dur ne olur Sana değil fakat aşkadır sitemkar sözlerim Ellerime dargın vuslat, gözlerimden bigane İnletme gönül sazını ayrılıktan sayılmaz bu gidişim Dilerim aşk-ı muhabbetten yansın güllerin Makamın cennet olsun, Kevser şarabıyla dolsun kadehin Bırak tezeneyi, etme beni vicdanıma düçar, zaman dar Kalp kapın değil, nihavend ömrün son kapısıdır geçtiğim |
Frontal Lobum Arızalandı Kekeliyorum
Olgun çocuklar doğurdum Yaralı yanlarımdan Kafiyesi kendinden menkul Çağ şarkılarıydılar Saçları sakalları ve etekleriyle Döndüler İplere dizilip boncuklar gibi Parmakla sayılarak Köşesiz ufuklarda Durmaksızın Batıp çıktılar Aynı sözlerle yazıldıkça Tarih tekrar ediyor Aynı perspektifte zaman Durmaksızın Genişleyip daralıyor Bir sepet lazım bana Bir de bebek Musa Geleceğimi suya bırakacağım Firavun oğullarımı katlediyor Benden duygusal bir makine yaptılar Hose Kendimi tekrar ediyorum Bir zamanlar kraliçeymişiim Belki sümüklüböcek Şimdi son reankarne Ve bilumum karnede sıfıra vurarak Psikanalistimin omzunda ağlamak istiyorum İnsan mühendisleri biraz daha çalışın Frontal lobum arızalandı kekeliyorum |
Gebe
Ey insan! Şu kainat bildiğin gebe Ne azalır, ne artar senin varlığınla İçtiğin su kadar ağırlığın var Bastığın toprak kadar hacmin Gel gör ki; kainat kadar sonsuzdur isteğin... Ve hem Tanrısındır hem de kul zamanın yatağında Seni doğuracak anayı gebe bırakırken sözlerin... |
Gece
Birazdan kederler kırılır birer birer İnsanlar içlerinden dökülmek üzere Kırılmış ne varsa tek tek Hesabını kendine vermek üzere. Başka bir alemdir ******* Ağlayanlar gülenler ve vazgeçip gidenler Tren garları doludur Garajlar hınca hınç Kavuşanlar bir yandadır Ayrılanlar yansız kalır. Sokak lambaları yanmıştır Ampullerin kimi patlak kimi çalınmıştır Yine birinin kapısı, birinin uykusu, birinin umudu çalınmıştır Çocuklar yatmaya zorlanmıştır Büyükler baş başa kalmaya, yalnızlar susmaya hazırlanmıştır Gece gelir ağır ağır, karanlık hiledir Bir köşe başında hançerdir Hançer gece gibi soğuktur, kınından habersizdir ‘’Hançerine kın olsam’’ der biri sevdasından Biri diğerinden habersizdir. Gecedir, karanlık uzayıp giden yollardır Yollar hayatı bir yerden alıp başka bir yere savurmaktır Mola yerleri şirketten çaylıdır Geriye dönebilmek için son fırsattır Yol buyu müzik kahırdır Canı eşikte olmanın erken tutulan yasıdır. Sabahçı kahvelerinde hava ağırdır Ayak kokuları soğan kokularına karışmıştır Masalara abanmış kollar uyuklayan kafalara yastıktır Adıyamanlıdır, Urfalıdır, Diyarbakırlıdır Kamyon kasalarına istiflenmiş ameledir, marabadır Gecedir, bazı çocuklar sokaktadır Bir nefes tutkal nefreti korkuya yapıştırır Korkmak, sevmeyi becerememenin öteki adıdır Gazete kağıtlarının koynundaki başlar durmadan kaşınır Bitler bile halinden rahatsızdır Bu çocuklar kansızdır Kansız, hırsız, arsızdır. Oto kapıları matematiktir Oto teypleri fizik Dilenmek edebiyattır Siren sesleri müzik Yani ki, hayat okulu çetindir Diploması üç yönden çekilmiş resimli ve parmak izlidir. Gecedir Rahat yataklarında uyuyanlar rüyalarındadır Rüyalar sevdadır, rüyalar karabasandır Biraz pişmanlık, biraz geçmişin hesabı, çokça geleceğin masalıdır Uykuda olanlar her şeye rağmen şanslıdır Uyuyamayanlarsa; ya gecenin kanayan yarası Ya da kanatan yüz karasıdır. |
Gençliğim
Onlar aldığım nefes Yürüdüğüm yol Gözümde biriken keder İçimdeki yaşama sevinciydiler Bir hamam böceğinin banyoda yaşadığı serüvenden Kafkaya Pazarcının çamaşır satmaktaki hünerinden Marxa Dondurma külahına basılmış gereksiz yazılardan Hat sanatına kadar Gözümün görebildiği, aklımın alabildiği Duyularımın algılayabildiği ne varsa Sorgulardım arkadaşlar Kalem ve kağıt ellerimdi Sesim, duygularım, bilincim, bilinçsizliğim İlle de sevgimdi Volkanlarım vardı Çağlayanlarım Bağdaş kurup oturduğum tepelerim Seve seve boğulduğum sığ denizlerim Ölümlerim vardı İçlerinden birini seçemediğim ******* boyu yazar Kuş cıvıltılarıyla birlikte karşılardım sabahları Işığı tükenen bedenimle İbadet eder gibi satırlarıma yatardım Yazarak duvarları delerdim ben arkadaşlar Tüneller kazardım Kendi varlığını savuran deli bir poyrazdı ellerimde gençlik Dinmekle ölmek aynı şey sanırdım Sanmak ne kolay şeydir arkadaşlar Gençliğin kayalardan yontulmuş yataklarında Kuş tüyü yastıklara baş koymak ne rahat Oysa umulmadık bir anda takılıverirsin ağlara Ya da bir lokma azık uğruna küçücük bir oltaya Gene de çırpınırsın umutla Şansın varsa damaktan sıyırırsın hayatını Ya da son anda ağdaki bir yırtıktan Tekrar kazanırsın varsa geriye kalanını... İşte ben o şanslılardan biriyim Yani son anda kurtuldu geleceğim Ve tüm bunların tek sorumlusu Deli, sevecen Ve umut dolu gençliğim... |
Gezgin Bekleyişlerim
Gördüklerini olduğu yerde bırakan yanım Gurbet şarkılarımdaki es Sıla özlemlerinden muaf seyyahım Bana hafifliğinden ver Hose Özgürlüğün kayıp rüzgârlarında savrulsun saçlarım Ayrılığın korkularından çek çıkar yollarımı Bulutlarınla okşa yüzümü biraz Hissediyorum, çok uzaktayım Ey telaşsız bekleyişlerim Kapılarınızdaki sürgüleri açın bana Geldim Gölgesiz duruşlar açıyorum içimden Başımda güneş mevsimi dik inişler Ayaklarımda su kuvvetinde çekim Adı konmamış kasırgalarım benim Siz döne döne gelin Ben olduğum yerde gezgin bekleyişlerim Anılarından birini seç Hose Yeryüzüne inmemiş dillerden biriyle Aşkın dönüşü olsun bendeki anlamı Yaşamakta olduğun anılardan birini anlat bana Benden uzanan ve bana kavuşan ne varsa Ayır beni Hose Anılarından beni seç Kanımdaki ağırlığı al Seninle Suyun yüzeyinde gölgesiz eseceğim |
Gitmeliyim
Yaprak değdi rüzgara Rüzgarda bir telaş Gitmeliyim Gitmezsem yaprak gibi düşerim Dağlara düşerim Dağlar yıkılır üstüme Gitmeliyim Deniz kımıldadı kürekte Denizde bir telaş Kıyı bulmalıyım kendime Gitmezsem kıyısız kayıklar gibi titrerim Fırtına vakitsiz koptu yüreğimde Uzaklık vurdu kapıma Kanıma girdi kör şeytan Şeytanda bir telaş Gitmezsem inanç duracak yoluma Gitmeliyim Yokluğun okşarken yalnızlığımı Telaşsız şiirlerde yürümeliyim Ve hasretini süslemeliyim gidişimle Ki dönmeye umudum olsun her istediğimde. |
Göremiyorum
Seni seviyor muyum bilmiyorum Soyuyorum *******ce Sorguluyorum Seni seviyor muyum Göremiyorum Uzun yağmurlara yatırsan saçlarını Dokunmasan Gözbebeklerini şimşekler büyütse Kocaman Aniden aklını alsa önünde açılan toprak Korksan O an çırılçıplak Yalnız Derin Kuyrukları birbirine karışmış Çok boyutlu bakışlarla Binlerce yıl Dost muyuz, düşman mıyız Tartsak Seni seviyor muyum Göremiyorum Bitti Toparlanıp gitmelisin Hızlı, tereddütsüz Dönmemek üzere Hem dönsen bile Mümkünü yok Zamanda geçmişe aralanan kapı Olsaydı, hiç yerimiz kalmazdı Biliyorsun Evimiz ejderhalar gibi ateş kusardı Başlangıçta mutlaka İkimizin arasında canlı volkanlar vardı Bitti Gitmelisin Ardında Sallanan sandalye Elektrikli cezve Birkaç şiir ve Çernişevskiyle Seni seviyor muyum Göremiyorum Kırılır mı insanın gözkapakları Kırıldı işte Bundan böyle bakmamalısın Sürekli ıslak Beyazları rüzgar yırtığı Kan inmeli gözlerime Canımı yakarsın Canımı çok Harcayabileceğin birikmiş Derleyebileceğin ya da Bende kalan yok Gitmelisin Seni seviyor muyum Gözlerim bitti Göremiyorum |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.