![]() |
Ah Canım
Ah canım ah canım Neden yanıyorsun böyle Kaybettiğine mi yanarsın söyle Gözlerin mi kör olmuş yoksa canım Mutluluğun yanı başındayken Görmez olmuş gözlerin İşte fırsat kaybettiğini Tekrar kazanmak için Kaybettiğin aşkındı canım Yanma boşuna aşk senin Sevgi senin Bir çiçek gibi büyütmek varken Neden hala yanıyorsun böyle Ölen çiçekler ölür ama Yeni tohumlar senin Vaktin hala var canım. Ahmet Aksoy |
Ah O *******
Bana bir şeyler oldu bugünlerde En büyük dostum şarap Ve en büyük düşmanım ******* Ah o ******* Yel değirmeni ******* Her seferinde Don Kisot azmiyle atıldığım Ve her seferinde de Don Kisot çaresizliğiyle yıkıldığım. Ahmet Aksoy |
Akasya
Fidanı benden suyu senden Bir akasya ağacıydı aşkımız Bir yaz günü dikilen Baharında çiçek çiçek açıp Hazanında yaprak yaprak dökülen Kara bir kış günündeyse Susuzluktan kuruyup ölen. Ahmet Aksoy |
Akik
............................................'Mehta p'a' yağmur yağan güneşlerin tik takları arasında kırmızı bir karanfil iliştirilmiş dudaklarının kenarına bir parantez gibi açılır yüreğim zamanın kuzgun siyahına kim bilir belki de şiire en çok ölüm yakışır biz burdan geçeli çok oldu sırıtılmış yüzler esrik düşler eksik dişleri çarkın kırılan sözler .........................evet seni seviyorum .................................şiir bir çılgınlıksa eğer kar düşürülmüş ayrılıkların sancısında bir yer içinde bulunduğum ta'nın farkındayım farkındayım anın ve ta'nın oysa ben bir majeskül gibi devrilmek isterdim oysa ben bir çelik gibi eğilmek isterdim oysa ben oysa ben sönmek isterdim yamacında sürgün .........................evet seni seviyorum .................................şiir bir çılgınlıksa eğer şimdi bak ben bir çiğ damlasındayım üzerinde ancak şimdi bak ne kadar çocuk ruhum ve ne kadar muhtaç ben ne kadar sevdiysem bir çocuğun sahiplik duygusuyla sevdim ve hep geç kalmışlık hissiyle sarıldım! akrebe Tanrı affetsin evet! evet Tanrı affetsin yüz binlerce kere seni gördüm göreli İsa'nım evet! ben seni yüreğime düşen bir ay gibi sevdim ............evet! evet! yüzbinlerce kez sevdim .................................şiir bir çılgınlıksa eğer Ahmet Aksoy |
Akik XXI
.................'ne güzel memelerin var senin .......................................üzüm kokar' bak! kaçırılmış bir çocuk gibi düştün içime sabahı unutmuş dünyalı bir yıldız gibi kilitli celseler arasında bitap sağır ömrümdeki fa sesi değermi biçtim ki sana ...............kağıtta durmuyor adın Ahmet Aksoy |
Akik II
.........................................'M'ye' .........................'evet lambada bir cin var ...............................sağ eli kan tutmuş ...........................................sol elinde aylalar* geçiyorum uzuvlarından hatminin cismine değidiği yer* kızıla saçılmış düşler gibi parlak ve ve savını yitirmiş bir savcı kadar korkak* ah sevgilim dudakların toprağım olsun demek geliyor içimden duyuyorsun duyuyorsun ayak seslerini tutkulu yağmurların halesini cebinde taşıyan Sarafhin* ...............kanatların kanatlarım bak şimdi ben yalınayak sevişlerin sihrindeyim bak şimdi ben sahibini bulmuş bir gölgeyim üç buçuk arşın kaldı başımızı göğe deymeye bak .......................doğduğun gibi kal bebeğim! *Ayla:Hale *Hatmi: Çok yıllık bir süs bitkisi *Hiristiyan inancına göre Allah' a en yakın melek (sarafico, sarafin,sarafim,sarafhin) *Sav:İdda,... Ahmet Aksoy |
Akik IV
...............................'Mehtap'a' ......................'avuçların uzak ülkem ruhun yakın' tünemiş yağmurlar tenine sessiz iklimlerin titrer unutulmuş dillerin bilinci yatıyorken uzuvlarında savaşım; kan testileri de kırılır uğurda bil! kuşatılmış ayrılıklar aramızda kar sızıyor yanaklarından yanık ormanlar gibi .........ben seni sınır boylarında terk ettim ................güneşi üfler gibi kaybettim geceyi taşıyan çocuk gibi sessizdim gündüzüm! zamanın kalbimde akarken, sonsuza addettim ya da suyu çalınmış bir nehir kadar tuhaftım binlerce kara parçamda tek denizimdin can kıyılmamıştı henüz, sıozıyordum, bir çatlajtan akar gibi .......ben seni evrene aşk kıldım ..............vahşi bir imge olmakmış yazgım bak şimdi tufanlar açacak çiçekler gibi bak şimdi kan ağlayacak sevdalar yılanlar akrepler çiyanlar titrek kuytularda bil! ölüler şeytana gardiyan şimdi, cennet! ben seni yazılmamış şiirler gibi sevdim .........ben seni sınır boylarında terk ettim ................güneşi üfler gibi kaybettim Ahmet Aksoy |
Akik V
......................................'Mehtap'a' 'Biliyorum melekler adsız gezer' .................................'Bak senin için yokum ben .................................................. ..yarat beni' için ağır salgısı anıların seyrine dalmış nehirler tılsım, tarihin insana ilk devri yeryüzü tutmazı gizem, suyun kaldırma kuvveti kadar saf sonsuzluğun arka yüzünde kalmış ruh biliyorsun vurduğun yerdeyim zamana sıkılmış kurşun gibi bak gece geçerken içimden ellerim saçlarına ellerin tenime biliyorum melekler sessiz gezer ..............................kirlenmişim arıt beni çıldıranda kan çıngırakları gizleğimde sesteş ayrılıklar sen benim can güneşim, titrek içim, repliksizliğim bırak sönsün maskesi düşürülmüş sancıların tortusu bırak boğulsun yüzünde ruhunun yorgunluğu şimdi ben denize açılmış bir tabut kadar sessizsem şimdi ben topraksız bir ölü kadar sensizsem biliyorum melekler tensiz gezer ..............................kirlenmişim arıt beni nakış kırmızısı genler, ciltlenmiş acılar, gözler, minyatürler gibi sessiz oysa ne filmler ne resimler çekilirken damarlarından olgunlaşmamış geçmiş sıkılgan ürkek için, çocuğun oyundan uzaklaştırılması kadar evet, dünya bu, yoğurur yalımları, son bizim tanrının dilinden çevirdim seni tutkumun doğduğu yer biliyorum melekler yalnız gezer ..............................kirlenmişim arıt beni Ahmet Aksoy |
Akik VII
.................................................. ..'M'ye' ..........................................'üç noktalı bir şiir' şimdi ya da asla, göğsüne batırılmış bir hançer gibi çek çıkar beni ya da bırak içine saklanayım öyle ki yıkılsın yıllar geçmişin kıllı omuzlarına öyle ki kaldırılsın tüm ölüler tuluata öyle ki bir ben ve bir sen olsun dağlar sarmallanmış umutlar kaybolsun ve eski hayaller ama unutma .......ben seversem cennet olurum bak yerle birdir aşka düşen yürekler her şey yeşeren bir iklimdir doğaya kan kusar sevenler sevgiye açsa açıksa habersizdir ruhlar güneşe yağmur yağar aya kar yüzler asılır belki kimi zaman duygu ağacına eller krıırlı belki kimi zaman içten sözlere ama unutma .......ben seversem cennet olurum şimdi ya da asla yazgına düşürülülmüş bir ayraç gibi aç beni sonsuza, tanrı kadar olsun sevgim ya da reddet inançsız içtiğim tüm antlara ve bil ki biliyorum her şey gibi bir gün bu şiirler de biter belki ben bin kez daha ölürüm uğuruna işte fark tam burada eskiler hayat bir seçimdir derler sen de unutma .......ben seversem cennet olurum Ahmet Aksoy |
Akik VIII
.......................................'M'ye' .................................................. ...'Kurdum' açtım kırık şemsiyemi, bir gülün ayaza vurulması gibi bir delinin akla sunulması gibi, sırılsıklam yandım sırasında çatı akıyor dedi yaşlı bir kadın arasıra konuşan dilsiz bir ölü gibi duymadım bir seli gösteriyordu oysa her şey kördüm gözlerim iki firari birbirine şaşkın bilmem! eğer beni sevmeyeceksen .....................aynı saksıda ne işimiz vardı Ahmet Aksoy |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:09 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.