![]() |
Değil
Örtük gördüm,abid değil. Abid gördüm,örtük değil. Çıplak gördüm,kahpe değil. Kahpe gördüm,çıplak değil. |
Devlet Krizi Aşınca
Sürur nerde, uçar olduk Ya Bülend ya da Rahşan'ca... Türlü derde düçar olduk Tüketir başlı, başınca... Felek kırılsın tekerin ! Yok mu kaymağın, şekerin ? Sana bir kazık dikerin, Devlet krizi aşınca... İşsiz yiğitler hamlandı Evli olanlar gamlandı Mazot daha da zamlandı, Dolar değeri düşünce... Yol üstünde kasalıyor Bir uzayıp, kısalıyor Sağnak yağmur çiseliyor, Travestiler coşunca... Varsın boş olsun kundağın Adı yeter bir fındığın Çapkın lakabı zındığın Manken peşinde koşunca... Nice kundaklar boş kalır Kaşık değmemiş aş kalır Bağra basmaya taş kalır Köpek kapıyı şaşınca... Varlığı kazma, kürektir Muttaki birde yürektir Tohumla, gübre gerektir Çiftçi toprağı deşince... Neylesin sarayı, köşkü ? Hüsam çeker Allah aşkı Ecel Haktır etme kuşku Amma dost amma düşmanca... |
Dizili Fahriye
Fahriye'nin yazmasında, Türlü türlü gül dizili... O yazmanın karşısında, Bir acayip hal dizili.... Endamı goncadan beter Gözleri inciden beter Zülüflerin top top eder Kahkülünde tel dizili... Peri misin,huri misin ? Nur cemali nuri misin ? Kız güzeller piri misin ? Yanağında gül dizili... Hüsam'ı duyan kudursun Başın yerden yere vursun Elmas,zümrüt şöyle dursun, Yüreğinde lal dizili |
Dünya Seni
Yükün bir gün inecek mi ? Çekemedim dünya seni . Yalan mı, yoksa gerçek mi, Çözemedim dünya seni . Zalimin yanında durdun Düştükçe tekmeni vurdun Yollarıma engel kurdun Geçemedim dünya seni . Nedir bu sitemin, nazın ? Çekilmiyor güzün, yazın Yürüdükçe büyük arzın Geçemedim dünya seni . Zengin olana tatlısın Fakir olana farklısın Sen de belkide haklısın Sezemedim dünya seni . Paran da kalsın, pulun da Küstü Hüseyin sonunda Ebedi alem yanında, Seçemedim dünya seni . |
Dünyayı Yıkasım Geldi
Yine hatıraları kurcaladım, Baktıkça resmine, bakasım geldi... Vurdum kara bağrımı kurcaladım, Neyin var, neyin yok yakasım geldi... Eyy kirpikleri ok, kaşları keman ! Dilinde aman yok, celalin yaman Bir veda etmeden gittiğin zaman, Gönlümü, göğsümden sökesim geldi... Gözlerinden ayrı kaldı gözlerim Yollarını seyre galdı gözlerim Ağlamakta çare buldu gözlerim, Haykırıp dünyayı yıkasım geldi... Sevda çekenlere bu dünya darmış Koca asumanı figanım sarmış Hüsam'ım yakında düğünü varmış, Beynime bir kurşun sıkasım geldi... |
Ela Gözlüm Gel
Ela gözlüm vedasız git Bensizlikten bıkınca gel ... Hem de sessiz,sedasız git, Hasret beni yakınca gel ... Ayırdı bizi kem diller Ağladı şeyda bülbüller Laleler,güller,sümbüller, Burcu-burcu kokunca gel... Sevdama sevda eklerim Yolunu her gün beklerim Divane gözbebeklerim Kanlı yaşlar dökünce gel... Eğer gönlüne uyarsan , Elin başına dayarsan , Bir gün fikrinden cayarsan , O gün şafak sökünce gel... Hep ardında gittiklerin, Davasını güttüklerin, Beni feda ettiklerin, Hayatını yıkınca gel... Mevla'm sana dert vermesin Kötüye layık görmesin Alıp pişmanlık sürmesin, Kaşlarına çekince gel... Oyy benim ağılı aşım Kurban olsun sana başım Dikilmeden mezar taşım, Can tenimden çıkınca gel... Hüsam'ım,sefan sürmedim Muradım idin,ermedim Dünyada seni sarmadım Mahşer Gün'ü, kalkınca gel.... |
Ey Ayrılık Gözünaydın
Ey ayrılık gözün aydın ! Girdin Nur ile arama... Deva diye zehirleri, Sürdün sonunda yarama... Kara sevda işlerini Gözüm kanlı yaşlarını Nur'un yıkık kaşlarını, Vurdun gariban bağrıma... Şu dünyayı dar eyledin Bir çekilmez yer eyledin Meçhul derdler var eyledin Dahası gitmez zoruma... |
Fay Hattı
Ne sur dinler ne de kale, Ezer de geçer fay hattı. Biraz beğ,biraz da köle, Üzer de geçer fay hattı. Her yer taş,beton yığını Gafil yitirmiş cahını Nice dizlerin bağını , Çözer de geçer fay hattı. Arştaki duman mı,sis mi ? Elbete Rabb'imin ismi Her göze,bir ibret resmi, Çizer de geçer fay hattı. Yemiş mazlumun payını Gördüm devrilen boyunu İşte böyle her oyunu, Bozar da geçer fay hattı. Şu İki günlük hayatla, Alay ederiz konutla Deprem Dede'ye inatla, Gezer de geçer fay hattı. Bakın heryerde ölüm var Nafile bunca ah-u zar Br anda sayısız mezar, Kazar da geçer fay hattı. Yıktı kocaman şehiri Gitti Hüsam'ın şuuru Yarım kalan şu şiiri, Yazar da geçer fay hattı.. |
Garip Garip
Kaldır kara kaşlarını, Yıkma gözüm garip garip. Gitti diye yaşlarını, Dökme gözüm garip garip. Unut gitsin hüsnünü de O vefasız ismini de Mektubuna, resmine de, Bakma gözüm garip garip. Onda kalsın inat, kibir Öldü farzet, işte kabir Durup durup iki de bir, Akma gözüm garip garip... |
Geç Derler
Senin ağam dediğine, Akkonağ'ımda aç derler. Delikanlı gördüğüne , Karahisar'da hiç derler. İlk önce ceddin sorulur Sonra ziyafet kurulur Suya para mı verilir ?, Beleştir bubam iç derler. Sanmayın mertlik akılda Yoktur bu ilim okulda Sofra görünce sokulda , Zopa görünce gaç derler . Ezik haşhaştır göttüğüm Şehre armağan ettiğim Mezar değilse gittiğim Sılayı nisyan suç derler . Attı Sülümen zilleri Soldu Isparta gülleri Pistir azıcık dilleri , ...................... derler . Bidene Tayyip, bidene Hüsam kurban adına Reis olsa da yurduna , İhanet etmek güç derler |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:27 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.