![]() |
Gül Yâr
Bana diken diyorlar, sana ise, hep gül, yâr! Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! Vazgeçmez, ezel gönül vermiş sana, gönül yâr! Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! Gönlümdeki çiçekler ümitlerle açıyor Neşeyle rayihasın sevdân için saçıyor Anlamadım, gözlerin niçin benden kaçıyor? Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! Tut elinden kalbimin, peşin sıra sürükle! Külleniyor ateşi, gözlerinle körükle! Amâdedir emrine, ne derdin varsa yükle! Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! Canım, kâlbim bendendir; ayırma eşiğinden Sevdâlanmış, hüsnünün demlenir ışığından Katlanır her cevrine, razı ol aşığından Hasret, nâlan gözüme bir kez olsun bak, gül, yâr! |
Hakkı Söyle
Yalanlarla yürümez iş Gel ey dilim hakkı söyle Hak diyene cennet bahşiş Bil ey dilim hakkı söyle. Yerli, yersiz övseler de Kahretseler, sövseler de Acımasız dövseler de Öl ey dilim hakkı söyle. Dağıtmaya malın mı var? Tutunmaya dalın mı var? Direnmeye hâlin mi var? Kul, ey dilim hakkı söyle. Bükülmem dersin, bükerler İçine neler ekerler Her gün hesâba çekerler Ol ey dilim hakkı söyle. Mûteber iken hâlimlik Hâlin olmasın zâlimlik Yakışmaz sana hâinlik Yıl ey dilim hakkı söyle. Ateşlere atsalar da İbrâhim’ce yaksalar da Mahpuslara soksalar da Kal ey dilim hakkı söyle. Münâfık dillere kanma Düşman, nefsine inanma Nefret edilip kınanma Yol ey dilim hakkı söyle. Zarar eyleme kârını Harca Hak için varını Ne olur düşün yârını Çöl ey dilim hakkı söyle. Etkilenme şundan, bundan Bezdirseler dahi candan Hiç vazgeçme doğruluktan Bal ey dilim hakkı söyle. Kötü hâllerinden silkin Kalmasın içinde hiç kin De diline Allah için Gel ey dilim hakkı söyle. |
Halkımın Hali
Sığlara sığınmış aç, susuz, sefil Kimi, kimsesi yok, perişan halkım! Saf kuzu, idâre edenler gâfil Kimi, kimsesi yok, perişan halkım! Beyinlere demir atmış tembellik Ne yolu var, ne su, ne elektrik Irgatlık tek meslek, rütbe kölelik Kimi kimsesi yok, perişan halkım! Okul yok, bihâber nesil ilimden Göz açmak imkansız baskı, zulümden Bu nasıl özgürlük, beter ölümden!? Kimi kimsesi yok, perişan halkım! Çeker büyüklerin her tür kahrını Bal ister, verirler külfet zehrini İçine akıtır isyan nehrini Kimi kimsesi yok, perişan halkım! Sen sal, dertler baştan “gitmedi” derler... Barış ister, savaş “bitmedi” derler... Kan verir, can verir “yetmedi” derler... Kimi kimsesi yok, perişan halkım! Tarlası çoraktır, harmanı kıtlık! Bir kemik, bir deri; dermanı kıtlık! Gözü aç beylerin fermanı kıtlık! Kimi kimsesi yok, perişan halkım! Duyun bu çığlığı, ağalar, beyler Sorun; açlar ne yer, ne içer, neyler? Söylesem dokunur denecek şeyler Kimi kimsesi yok, perişan halkım! |
Hasretlik
Çok çok uzaklarda yuvamla yurdum Özüme kaynar su dökülmüş gibi!.. Hasret kavurması oldu vücudum Ciğerimden canım sökülmüş gibi!.. Yüreğim yakınken, kendim ırağım Kavuşma bekleyen müzmin kurağım Her yerim hârabe, viran yüreğim Kalkamam ayağa yıkılmış gibi!.. Buz tutan çözülen özlem canımda Ölsem, dirilsem yok, kimsem yanımda Kaynıyor ayrılık gamı kanımda Sevgi hislerimden çekilmiş gibi. Bitmeyen hasrete canım ezilen Yoktur çektiğim adını bilen Nerede belirsiz; bekleyen, gelen Bakarım yollara çakılmış gibi! |
Haydi Uyan Çocuğum
“Hiç uğruna savaş isteyenleri kınamak için” Savaş tamtamları yeniden çalmaya başladı -Sebep…? Bir çocuk bir kuşu taşladı..!? ya da…bir garip, başkaldırmayı düşledi..!? belki bir kelebek ipek işledi..!? diyeceksin ki; saçma! Kapat, üstünü fazla açma! Bozulmuş bir kez dürüstlüğün dokusu Açarsan, her tarafı sarar, pislik kokusu! haydi uyan çocuğum! vicdanları insafsızlık haşladı! akıllar durdu birden izanlar yavaşladı… sen de gel haydi! Şimdi kaçma zamanı, kaçma! başlamak üzere barış yolculuğum! kabuslar uyandırmadan kalk! Geçti düşler, hayaller zamanı… Güzel uykuların kana bulanmadan kalk! -Belki görünce sen gökte yıldız sanacaksın üzerine bombalar yağmadan kalk! Aç, çıplak kalıp donacaksın! güneş üzerine acılarla doğmadan kalk! İnsanlık rotasını şaşırmış! ihtiras ve gözü dönmüş çılgınlık mâsum boğazını boğmadan kalk! Sen farkına var olan bitenin hiç değilse Farkında olmasa da birçok ahmak! Haydi uyan çocuğum! Haydi! Nice yiğit unuttu akdini… Nice mert verdiği sözden caydı! Kalleşlik ve kahpelik en geçerli rütbe..!? Yalnız bizim değil âlemin ayağı kaydı Yalnız bizi değil Çıldırmış, kana susamış canavarlar Hakkı, hukuku yok saydı! Haydi uyan çocuğum! Olmadan duygular daha hain, daha kıraç! Belki kucaklayan birileri vardır… sevgiyle kucağını aç! Yoksa seni de boğacak bu kancık savaş ve senin de sırtına şaklayacak namert kırbaç! Haydi uyan çocuğum! Haydi ! |
Her Yerde Aşk
Ben aşkı kelebeklerle cilveleşirken gördüm çiçeklerle, gezerken kendinden geçmiş halde, bahçelerde… Ben aşkı … kırmızlar içinde bâzen… bâzen beyazlarla dolaşırken gördüm arılarla peteklerde… ve bulutlarla kucak kucağa… dertleşirken rüzgarlarla, yükseklerde… Ben aşkı mevsimlerle gezinirken gördüm büyüleyici desenlerle.. bâzen üşümüş gibi büzülmüş… bâzen sere serpe her yerde… Ben aşkı oynaşırken gördüm yıldızlarla gökkuşağında renklerle… ondördünde ayken göklerde… Ben aşkı sevinçlerle coşarken gördüm yüreklerde… ve el ele dolaşırken caddelerde… Ben aşkı… bakışları buğulanmış gözlerde tepeden tırnağa ıslanmış gördüm… anadan üryan sevişirken yakamozlarla kendinden geçmiş halde… Ferhat’ın dağları deldiği…aşktan! Aşk ki, teskin eder ne çılgınları! .. Vahşinin insafa geldiği…aşktan! Aşk ki, barıştırır ne dargınları! .. Cahilin meçhulü bildiği…aşktan! Aşk ki ehilleştirir ne saldırganları! .. Hâkimin isyanı sildiği…aşktan! Aş ki canlandırır ne yorgunları! .. Ey aşk! Sen ne büyük, ne azizsin! .. Eğil de başın eğilmez başlara değsin! |
Hercai Bir Hayalet
Avucunda zamanın hercai bir hayâlet Bir kelebek misâli, dönüyor gözlerimde! Sevdiğimin hayâli, diyor, haydi hayâl et O her zaman ki umut sönüyor gözlerimde. Bir siluet görüntü bıçaklayan içimi Kim yaptı, haberim yok, yüksündüğüm seçimi? Hep aynı, hiç değişmez özlemimin biçimi İhtiyacım tesellim, yanıyor gözlerimde. Susmaksızın esmekte özlemimin borası Met cezire yem oldu hislerimin karası İyileşmez ne yapsam, bu sevdânın yarası Bakıştıkça göz göze kanıyor gözlerimde! |
Hovarda
Güneşin alev alev dudakları dudaklarında… Sevgileri besleyen Umutlarında… Un ufak eden hasreti Avuçlarında… Sevdâ türküsü rüzgar soluklarında… Koynunda ayın ondördü… gökkuşağı yataklarda… Dedikodusu yapılan bulutlarda… hücre hücre ateş zerre zerre yangın kuraksı vücutlarda… Hatırına kandiller yakılan ve festivaller düzenlenen guruplarda… Irmaklarda çağıltı denizlerde dalga.. en nâzik dokunuş parmaklarda ve en büyüleyici gülüş dudaklarda.. çiçeklerde renk güllerde koku düşlerde sancı hayâllerde âhenk… Eşi ve benzeri olmayan civarda benim işte! O, her yerde adı söylenen hovarda… |
İbâdet Sevmek
Seni sevmek ibâdet, sevmemekse isyandır Müebbet mahkum sevdâm, ayrılık zindanında. Servettir, bir bakışın; gülücüğün ihsandır Cezânın en büyüğü, olamamak yanında… Anlayamam, anlatsam anlaşılmaz açmazım Yaşamak kolay değil, sürgünlük belge yazım İşitilmez çığlığım, rağbet görmez niyazım Taşıyorum özlemi leke gibi alnında. |
İlan-ı Aşk
Ateş basıyorsa yüreğimi seni anınca... ve görmüyorsam... düşünmüyorsam senden başka... yalnız hayâlin bürüyorsa gözlerimi sensen en ve tek değerli kimseye değer vermiyorsam... bir çılgına dönüyorsam sensiz kalınca... Bir telini bile... değişmek istemiyorsam başkasına... içimde ateş topu gibi duruyorsan... sana yan bakan bir gözün yapışıyorsam yakasına... kalbimle birlikte çarpıyor, nabzımla bir vuruyorsan... yokluğunun...dayanamıyorsam şakasına... söyler misin nedir bu? Ben bulamadım bir cevap... sende de bir cevap yok mu? Sözüm ve sözlüğüm sensen... her cümlem seni târif ediyorsa... Sen aklıma düşünce... - aklımda olmadığın bir ân zâten yok! aklım başımdan gidiyorsa.... sensen kördüğüme dönen özüm... ve sensen problemim, problemime tek çözüm... gözüm sensen...ağlayan ve sensen gülen yüzüm. Bütün cesâretimle söylüyorum... Sır olmaktan çıksın artık bu... İlk ve son sözüm! değilsin ve olamazsın aslâ tabu! böyle olmasaydı keşke!... daha nasıl anlatayım!? anla artık iki gözüm! ve anlat bana! düştüğümün delili mi bu, aşka? |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.