![]() |
Âşk...
Kuşlar gibi uç,gel; yüreğime kon Sevgi şehri olsun,en son istasyon Gönül kavgasına son verelim,son Yıldızları yansın,âşk gecemizin... Sabırla,umutla bekleyeceğim Sevgimize, sevgi ekleyeceğim Şiirler,şarkılar yükleyeceğim Kâfiyesi olsun,âşk hecemizin... Bu gönül şehrinden,sen de yer aşır Sevenler, ölümsüz bir yürek taşır Bir tek bakışında,yıldızlar ışır Açılan gülüdür,âşk bahçemizin... 06-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Âşkımın umumî coğrafyası...
Otursam, yürüsem yoruluyorum Gönül denizinde, boğuluyorum Hangi kalbe girsem, kovuluyorum Âşkımın umumî coğrafyası bu... Yüz yıllık ömrümün,yarısındayım Varlık ile yokluk arasındayım Kalbimin onulmaz, yarasındayım Âşkımın, umumî coğrafyası bu... Gözlerinde yandım, sıcaklığının Mesâfesi oldum, uzaklığının Kurbanı oldum ben, o saflığının Âşkımın, umumî coğrafyası bu... 09-08-2005-Saat:03.42 Oktay Zerrin |
Ata'mın Kurtardığı Esir!
Kurtuluş Savaşı,yaman olmuştu Yerler,gökler,her yer duman olmuştu Düşman doğduğuna,pişman olmuştu Ata'mın kurtardığı,bir esirim ben... Kütahya cephesi,kutsal yer oldu İmânlı göğüsler,bir hançer oldu Şanlı Türk Ordusu,muzaffer oldu Ata'mın kurtardığı,bir esirim ben... Düşmandan dedemi,Ata'm kurtardı Hem dedemi,hem de vatan kurtardı Büyük bir millet'i,yas'tan kurtardı Ata'mın kurtardığı,bir esirim ben... Oktay Zerrin-Bafra. not:bu şiir bir gazetedeki haberden esinlenerek yazılmıştır,Habere göre Samsun'da bir devlet kurumunda çalışan kişinin ifadesine göre; dedesini Kütahya cephesi'ndeki çatışmada düşmandan kurtardığı için,Ata'mızın bu kahraman hareketi sonucu adı geçen kişi soyadını'Atam'ın Kurtardığı Esir'şeklinde alarak,nüfusuna kaydetmiştir.Bu şiir sırf bu olaydan esinlenerek kaleme alınmıştır.Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Ay-yıldız için...
Hak-hukuk bilmeyen,üç-beş uyuza Çiğnetmem bayrağı,cümle soysuza Vatanı almadık,öyle ucuza Kan döktük gâfiller,ay-yıldız için... Özgürlük dediğin,yakmak mı yurdu? Geliyor,durmaz bu inançlı ordu Karıştırıp,durma tilkiyi,kurdu Kök söktük gâfiller,ay-yıldız için... Milyonlarca insan,deli değil ki Sizin amacınız,belli değil ki Yediğiniz haltlar,elli değil ki Diz çöktük gâfiller,ay-yıldız için... Bayrağa uzanan,eller kırılır Şehitlere,kefen diye sarılır Bak baban darılır,annen darılır Kol büktük gâfiller,ay-yıldız için... Nasıl duygulanmaz insan,ayıp be! Millî duygu sende,inan kayıp be! Bunun tek sebebi,imân zayıf be! Köz-közdük gâfiller,ay-yıldız için... Vatan sevgisine,yer ver gönlünde Bir defa gördün mü,secde ömründe? 'Biliyorum'dersen,gel sen ol,önde Göz-gözdük gâfiller,ay-yıldız için... 11-07-2005-BAFRA Saat:05.00 Oktay Zerrin |
Ay doğdu gönlüme Mart'ın birinde...
Sarı saçlarına karanfil taktım Güller kıskandılar, gönül şehrinde Dün gece şöyle bir falıma baktım Ay doğdu fincanın orta yerinde... Paylaştım mehtapla ben bu sevdayı Kimseden görmedim böyle ilgiyi Gönül karnemdeki sevgi pekiyi Ay doğdu gönlüme, Mart' ın birinde... Çekildi gecenin o sert ayazı Siyahın içinden, çektim beyazı Bitti çok şükürler, gönlümün nazı Ay doğdu kalbimin vâdilerinde... Oktay Zerrin |
Babalarımız! ...
Nasıl Anne sevgisi kutsalsa; Bir o kadar da yücedir,baba duygusu! Önce filizlenir,körpe yürekte sevgisi; Sonra; Bire bin veren,başak olur, Yaprak olur,dal olur, Çiçek olur,renk olur, Koku olur,bahar olur! Öyle bir yerleşir ki yüreğe; Yürek,adam gibi yürek olur! Baba,babam,babalarımız; Tüm dünyanın fedakâr babaları; Bugün,hepinizin önünde, Sevgiyle,saygıyla eğiliyorum! Gönlümü bir çiçek yaptım, Alın,size veriyorum! Babalar, Annelerimizin,sevgi gülleri; Kalplerimizin,temel direği! Ne kadar büyüksünüz,gözlerimizde! İnsanlık,sevecenlik var,özünüzde. Yarınların imzâsıdır,sizde her bir çaba! Cennet kadar güzeldir; Tıpkı; Anne gibi,her baba! Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Bafra...
Güneşin denizden doğduğu bir yer Gözlerin yeşile doyduğu bir yer Sevgi'nin,dostluğun olduğu bir yer Tarihte altın bir sayfadır Bafra... Nebiyan Dağı'nın,heybeti vardır İkiztepe'nin çok kıymeti vardır Halk'ın,gönül denen cenneti vardır Başka şehirlerden farklıdır Bafra... Pidesi,tütünü,lokumu enfes Ziyaret etmeli,yaşayan herkes Sinop'la arkadaş,Samsun'la kardeş Vatan diyenlerin,âşkîdır Bafra... Bünyesine almış,güzellikleri Anlatmaya yetmez,özellikleri Kültür'ün,san'atın gözbebekleri Yarınların mihenk taşıdır Bafra... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
Bana...
Çektim kılıcımı,çektim kınından Kestim ayrılığı,tam ortasından Bir gün öpmüştüm ya,yanaklarından Gönlümün sevgisi,gül oldu bana... Dördüncü mevsime,beşinci geldi Gönlüme yaşama,sevinci geldi Herşeyde mutluluk,birinci geldi Sevgi konuştuğum,dil oldu bana... Hasreti bitirdim,tas tas içerek Mutluluğa koştum,sanki uçarak Bir gün ağlamıştın,gözlerin ıslak Ovalar,karalar çöl oldu bana... Oktay Zerrin |
Ben insanım
insan yüreğim,yeter insanlığın sevgisine Kavgayla,kinle,savaşla işim yok benim Ben şairim, Pardon, şİİR yazmaya çalışan bir amatörüm Öyle ustalıktan,şairlikten dem vurmam! Gönül tezgahımda şiir mayalarım! Unum,duygulardır Ünüm,makamım yoktur! Zenginliğim hayallerdir! En büyük ve vefalı dostum sevgidir! Savaş kazanmış komutan edasında değildir bakışlarım! Ben insanım! Toplum benim okulumdur! Demokrasi en gözde öğrencim! Ayağı sakat bir insan görsem, Burkulur kalbim,insancıl duygularla Güneş yakmaz beni,sevgisiz! Yıldızlarla körebe oynarız *******i Mutlu olma sanatının abonesidir gönlüm! Bir yaprak kımıldasa, Bir şarkı yerleşir dudaklarıma: ; Ben insanım! Karanlık sokakların,gece lambasıdır gözlerim! Gözlerimden sevgi akar nerye baksam! Kin ve öfkeyi,meçhul bir ülkede bıraktım Gelin gibi süsledim bu gece gönlümü! Ateş böceklerine talimat verdim hızlı uçun diye! Kucakladım koskoca kainatı sevgiyle! Bülbülün konduğu gülü koparıp,yakama taktım! Yakamozlar bile kıskandı,sevgi dolu gönlümü! Hasret vagonlarının ardından gözyaşı dökmedim! Toprağı kokladıkça vatan,vatanlaştı gözümde! Tüm insanlar sanki el-ele,omuz-omuza, Gönül kaleleri sevgiyle zaptedilmiş bugün! Top-tüfek atsan yıkılmaz bu dostluk kalesi! Bu dostluktan da öteye,bir aile sevgisi, Çiçek,çiçek güzellik kokuyor memleket! Evlerde,gönüllerde şenlik,bereket. Ne yapayım kardeşim,budur benim düşüncem. Doğruluk,güzellik,yapıcılık felsefem! BEN İNSANIM, İNSANIM BEN... Oktay Zerrin |
Ben Olayım!
Yürekli sevgilerin Kalesi ben olayım Çiçekli bahçelerin Lâle'si ben olayım... Gül açan her yaprakta Turuncu ben olayım Sevgide,mutlulukta Birinci ben olayım... Mükemmel insanların Kalbinde ben olayım En güzel zamanların Hepsinde ben olayım... Akan gözyaşlarının Mendili ben olayım Tüm sevgi kuşları'nın Kuş-dili ben olayım... Oktay Zerrin-24-07-2003-Bafra. Oktay Zerrin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.